Görüş Bildir
Haberler
26 Milyonu Aşkın Facebook Kullanıcısı Profilini Gökkuşağına Boyadı

26 Milyonu Aşkın Facebook Kullanıcısı Profilini Gökkuşağına Boyadı

Ulaş
01.07.2015 - 12:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz hafta ABD Yüksek Mahkemesi’nin eşcinsel evliliği yasallaştırma kararının ardından 26 milyondan fazla Facebook kullanıcısı profil fotoğrafını gökkuşağına boyadı.

Eşcinsel hakları hareketini tetikleyen Stonewall Ayaklanmaları’nın yıldönümü kapsamında her yıl düzenlenen ve LGBTİ direnişinin sembolü haline gelen Onur Haftası ve Onur Yürüyüşü ile ABD Yüksek Mahkemesi’nin aynı hafta içerisinde verdiği eşcinsel evliliklerin yasal olması kararı ardından 26 milyondan fazla Facebook kullanıcısı, profil fotoğrafını, LGBTİ bayrağına da ilham olan gökkuşağı renklerine boyadı.

Twitter’dan Coca Cola’ya, PETA’dan Tumblr’a kadar pek çok organizasyon ve şirketin de uyguladığı değişiklik ile sosyal medya gökkuşağına dönüştü.

Türkiye LGBTİ haklarında sınıfta kaldı

LGBTİ bireylerin haklarının dünya çapında güç kazanması giderek artarken Türkiye yine sınıfta kaldı. İlk defa LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne polis müdahalesiyle karşılık veren Türkiye’ye tepkiler yağmaya devam ediyor.

Lady Gaga, sosyal medya platformu Twitter üzerinden attığı “Bu emri veren liderler kim? Kutlama yapan masum, mutlu insanlara saldırmayı durdurun. Bu delilik. İnsanlık dışıdır” tweeti ile Taksim’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmeyi başardı.

Daha önce 12 kez düzenlenen İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü etkinliklerinde bugüne kadar polis müdahalesi yaşanmamıştı.

İstanbul Valiliği, polis saldırana kadar herhangi bir problemin yaşanmadığı Onur Yürüyüşü’ne “provokasyon” ihtimalinden ötürü müdahale edildiğini ve müdahaleler sonrasında herhangi bir yaralanma hadisesinin yaşanmadığını açıklamıştı. 12 yıldır herhangi bir provokasyona ev sahipliği yapmamış Onur Yürüyüşü’nde, İstanbul Valiliği’nin yaralı olmadığına yönelik iddiası, çok gecikmeden Kaos GL’nin yaptığı haber ile yalanlandı.

Polisin attığı plastik mermiyle gözünden yaralanan Sinan Önder Duman’ın tek gözünü kaybetme ihtimali bulunuyor. Duman saldırı anını ise Kaos GL’ye anlattı.

Tecavüz, şiddet ve çocuk gelinler ahlakı bozmuyor

LGBTİ Onur Yürüyüşü katılımcılarının çıplak kutlama yapmasının ardından videonun sosyal medyaya düşmesi, ahlak tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Çıplaklığı ahlaksızlık olarak nitelendiren ve bunun çerçevesinde sosyal medya üzerinde tartışmaya başlayan insanların, son yıllarda giderek artan çocuk gelinleri, hayvan ve insan tecavüzlerini unuttuğu düşünülüyor. Yaşanan olayların ardından zedelenmeyen Türkiye ahlakının, çıplaklık ile bozulacağı yaygın görüşler arasında.

  • Pink News / Kaos GL / Gaia
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0