Görüş Bildir
Haberler
25 Şubat Cumartesi Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Cumartesi Günü Kar veya Yağmur Yağacak mı?

25 Şubat Cumartesi Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Cumartesi Günü Kar veya Yağmur Yağacak mı?

Şubat ayının son günlerinin yaşandığı bugünlerde hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kurak geçen Şubat ayının son Cumartesi gününde ülkemizin bazı kesimlerinde yağış bekleniyor. Bu Cumartesi günü Ege ve Marmara'da yer yer yağış beklenirken, yurt genelinde zaman zaman güneşli, zaman zaman da sisi ve puslu bir havanın etkili olması tahmin ediliyor.  Peki, bu hafta sonu hava nasıl olacak? Cumartesi günü kar veya yağmur yağacak mı? Bakalım, bugün hava nasıl olacak:

İşte 25 Şubat Cumartesi günü yurt geneli hava durumu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25 Şubat Cumartesi (Bugün) Hava Nasıl Olacak?

25 Şubat Cumartesi (Bugün) Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre: Yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. 

Cumartesi gününün: Kıyı Ege ve Çanakkale çevresi, Batı Karadeniz Bölgesi, Edirne ve Kırklareli içelerinde sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde sis ve pus uyarısı var! Vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken: İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir. Buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğitimli ya da yüksek kesimleri için çığ tehlikesi riski bulunuyor! 

UYARILAR: 

  • Marmara'nın batı kesimleri ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar uyarısı bulunuyor. Bu bölgelerde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Vatandaşlarımız olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalı. 

  • Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunuyor. Vatandaşlarımız olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalı.

Bugün Hava Nasıl?

Bugün Hava Nasıl?

Marmara Bölgesi: 25 Şubat Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde hafif olması beklenen sağana yağışlı bir gün geçecek. Rüzgarın batıdan güney ve güneybatı yönünde kuvvetli esmesi bekleniyor. 

Edirne: Hava sıcaklığı 7°C'ye kadar düşebilir. Hafif sağanak yağış beklenen bölgede günün en sıcak saatlerinde hava sıcaklığı 19°C'yi bulabilir. 

İstanbul: Cumartesi günü parçalı ve çok bulutlu olacak. Hava sıcaklığı ise gün içinde 16°C'ye kadar çıkacak. 

Kırklareli: Hava sıcaklığının 5°C'ye kadar düşmesi beklenen ilçede yağış bekleniyor. 

Kocaeli: Yağış beklenmeyen ilçede hava sıcaklığının 20°C'ye kadar yükselebileceği tahmin ediliyor. Havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. 

Ege Bölgesi: Cumartesi günü Kuzey Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor. Kıyı kesimlerde yağış beklenen bölgenin bazı kesimlerinde (Afyonkarahisar) hava sıcaklığı 0°C'ye kadar düşebilir. 

İzmir: Gece saatlerinden itibaren başlaması beklenen hafif sağanak yağış ve parçalı bulutlu hava hakim olacak. 

Akdeniz Bölgesi: Batı Akdeniz kıyılarında hafif sağanak yağışlı bir gün geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde ise iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor. 

Adana, Hatay ve Kahramanmaraş: Cumartesi günü parçalı bulutlu olacak. Bölgede gün içinde hava sıcaklığı 19°C'ye kadar yükselebilir.

Bugün Yağmur, Kar Yağacak mı?

Bugün Yağmur, Kar Yağacak mı?

İç Anadolu: Gece ve sabah saatlerinde pus ile yer yer sis beklenene bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayları gerçekleşebilir. 

Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas: Parçalı bulutlu bir Cumartesi günü yaşayacak. Sivas'ta hava sıcaklığı -6°C'ye kadar düşebilir. 

Batı Karadeniz: Gün boyunca parçalı bulutlu olması beklenen hava iç kesimlerde sisli ve puslu olabilir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğu bölgede hafta sonu yağış beklenmiyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve yüksek kar örtüsü olan eğimli yamaçlarında çığ riski bulunabilir. Gece ve sabah saatlerinde pis ve pus yaşanabilir. 

Doğu Anadolu: Çığ riskinin olduğu bir diğer bölge ise Doğu Anadolu. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı da görülebilir. Vatandaşların sis ve puslu hava ile birlikte buzlanma ve don olaylarına da dikkat etmesi gerekmekte. 

Erzurum: Hava sıcaklığı -15°C'ye kadar düşebilir. 

Kars: Hava sıcaklığı -13°C'ye kadar düşebilir. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu bir günün ardında kuzey ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülebilir. Bununla birlikte yer yer pus ve sis de bekleniyor. 

Detaylı MGM son değerlendirmelerini incelemek için tıklayın 👇

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın