Görüş Bildir
Haberler
22 Fotoğraf ile Türkiye'de 1 Kasım

etiket 22 Fotoğraf ile Türkiye'de 1 Kasım

ATKN
01.11.2015 - 17:19

Türkiye, 5 ay sonra bir kez daha sandık başına gitti. Oy verme işleminin sabah saatlerinde başlamasıyla birlikte birbirinden ilginç manzaralar yaşandı. Önce sandığa sonra nikaha giden gelin damattan, oyunu kullanıp motoruyla Güney Amerika turuna çıkanlara, sağlık ekiplerinin sedyeyle getirip oyunu kullandırmasından kedisiyle birlikte sandığa gelenlere kadar pek çok görüntü objektiflere yansıdı. İşte Türkiye'den seçim manzaraları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erzurum'da düğünleri seçim gününe denk gelen genç çift, davul zurna eşliğinde gelin arabasıyla önce oy kullanmaya ardından da düğün salonuna gitti. Genç çift, kabinde ayrı ayrı oylarını kullandıktan sonra sandığa zarflarını birlikte attı.

Aydın'da oy kullandıktan sonra kalp krizi geçiren 51 yaşındaki Dilek Mertcan adlı kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu sırada Mertcan'ın yakınlarının büyük panik yaşadığı görüldü. Hastanede tedavisi süren Mertcan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırklareli Huzurevi Yaşlı, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık kuruldu. Huzurevi sakinleri, saat 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladı. Yürüme güçlüğü çeken, bastonla yürüyen ya da tekerlekli sandalye kullanan yaşlılar, sandığın kurulduğu huzurevinin bahçesindeki binaya, görevlilerin yardımıyla gitti.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, oy kullanacağı sandık ikinci katta olan yürüme engelli kadın, tekerlekli sandalyesiyle taşındı. Gazipaşa'da tekerlekli sandalyeyle Fadime Tuncer İlkokulu'na gelen 54 yaşındaki yürüme engelli Hanife Tosun, oyunu kullanacağı 1014 numaralı sandığın ikinci katta olduğunu öğrendi. Tosun, vatandaşların yardımıyla tekerlekli sandalyesiyle ikinci kata taşındı.

Ankara'nın Dikmen semtinde oturan 88 yaşındaki Neriman Aral, sağlık görevlileri eşliğinde ambulansla sandık başına gitti. Sınıfa sedyeyle taşınarak oyunu kullanan yaşlı kadın, sandık görevlileri tarafından alkışlandı. Aral, 'Sağlığım el verdiği sürece oyumu kullanmaya devam edeceğim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Bodrum ilçesinde motosiklet tutkunu Namık Kemal Başbay, oyunu kullanıp 4 ay sürecek 40 bin kilometrelik Güney Amerika turuna çıktı. Başbay'ı yakınları ve sevenleri uğurladı. Daha önce de Ortadoğu, Güney Asya ve Pasifik ülkelerini motosikletiyle gezen Başbay, amacının motosiklet tutkusu ve macerasını belgeselleştirmek ve Türkiye ile Bodrum'un tanıtımını yapmak olduğunu söyledi.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki üçüzler, sandık başına giderek oylarını kullandı. Yazlık Mahallesi'nde yaşayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın desteğiyle 2013 yılında evleri yapılan Emriye, Hacer ve Hayriye Sarı, mahalle muhtarı İsmet Sarı tarafından tahsis edilen araçla evlerinden alındı. Mahalledeki atıl okul binasına getirilen Sarı kardeşler, 1107 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'nın İznik ilçesinde Birsen İri, 80 yaşındaki yürüme engelli annesini, oy kullanacağı okulun bahçesinden sandığa kadar kucağında götürdü. Kendisi de oy kullanan İri, daha sonra annesini kucağında araca kadar taşıyıp evine götürdü.

Edirne'de oy kullanmaya kedileriyle gelen Damla ve Hakan İncioğlu çifti ilgi odağı oldu. İlhami Ertem Lisesi'ne oylarını kullanan çifte kedileri Köpük eşlik etti. Damla İncioğlu, AA muhabirine, kedilerini yalnız bırakamadıkları için okula Köpük'ü de getirdiklerini söyledi. Hakan İncioğlu, oyunu sandığa atmadan eşini yanına davet etti, kedileri Köpük'ü sandık üzerine koyarak oyunu sandığa bıraktı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, 103 yaşındaki seçmen Haşmiye Hattatoğuları oyunu kullandı. Evinden bir araçla alınıp Kurtuluş İlkokuluna getirilen Hattatoğlu'na, görevliler tarafından yapması gereken işlemler anlatıldı. Daha sonra oy pusulası, zarf ve mührü alarak kabine geçen Hattatoğlu, refakatçilerin yardımıyla oyunu kullandı. İmza atamadığı için seçmen bilgilerinin yazılı olduğu belgeye parmak basan Hattatoğlu, oyunu kullandıktan sonra evine götürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karabük'te, geçen yıl 213 santimetreyle 'dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, ilk oyunu kullanmanın sevincini yaşadı. Annesi ve babasıyla Altın Safran İlkokulu'na gelerek oyunu kullanan Gelgi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ocak 1997'de doğduğunu, 18 yaşına girmesinin ardından ilk oyunu 7 Haziran'daki seçimde kullanmak istediğini anlattı.

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki bir ilkokulun hizmetlisi, sırtında taşıdığı felçli kişinin oy kullanmasını sağladı. Felçli hasta Mehmet Adak, oyunu kullanmak için akülü aracıyla Nizip İlkokuluna geldi. Okulun hizmetlisi Fevzi Göksu'nun sırtında 3. kata çıkardığı Adak, oyunu kullandıktan sonra evine döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Batman'da Ezidilerin yaşadığı Yolveren köyünde 16 seçmenin bulunduğu sandıkta 2 kişi oy kullandı, diğer seçmenlerin yurt dışında bulundukları öğrenildi. Merkeze bağlı Yolveren köyüne gelen sandık kurulu üyeleri, seçmen listesini muhtar Mehmet Alcu'nun evine astı, ardından da Alcu oyunu kullandı. Yatalak olması nedeniyle muhtarın 76 yaşındaki eşi Hame Alcu ise oyunu yatağında verdi.

Hatay'da yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşları ile geleneksel kıyafetli Özbek kökenli vatandaşlar 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullandı.

Gaziantep'te yardım almadan yürüyemeyen 62 yaşındaki Turan Kaya, 112 Acil Servis ekipleri tarafından sandık başına götürülerek oyunu kullanması sağlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan yabancılar, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullandı. İlçenin özellikle Ölüdeniz Mahallesi'nde ikamet eden yabancı seçmenler, sabah erken saatlerden itibaren oy kullanacakları okullara gitti.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde akşam yapılacak düğününe hazırlanan Elif Biçer, gelinliğiyle geldiği okulda oyunu kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir'in Alpu ilçesi Sarıkavak Mahallesi'nde vatandaşlar, oylarını harman yerinde kurulan çadırda kullandı. Muhtar Haydar Nadi Gölpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhtar odası bulunmaması nedeniyle yıllardır zor şartlarda seçime katıldıklarını söyledi.

Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde statüsünü kaybederek köye dönüşen, Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Kuşu'daki seçmenler, 30 Mart Yerel Seçimleri'nden itibaren boykot ettikleri sandığa 1 Kasım erken seçimlerinde yine gitmedi. 1400 seçmenin bulunduğu Kuşu'da kurulan dört sandığın da boş olduğu görüldü.

Rize’nin Çayeli ilçesindeki bakır işletmelerinde grevde olan 320 işçi, değişimli olarak sandığa giderek oylarını kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters, AP ve AFP gibi uluslararası haber ajansları ise Diyarbakır'dan seçim manzaralarını dünyaya böyle servis etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
220
53
45
20
17
15
0