Görüş Bildir
Haberler
Mükemmel Kurgusuyla "Vay Anasını" Dedirten ve Rakiplerinden Bir Adım Önde Olmayı Başaran Korku Filmleri

Mükemmel Kurgusuyla "Vay Anasını" Dedirten ve Rakiplerinden Bir Adım Önde Olmayı Başaran Korku Filmleri

Korkmak için sadece 'jump scare' olmasına gerek yok!

Not: Film içerikleri Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. May (2002)

1. May (2002)

Büyüme çağında takmak zorunda olduğu korsan bandı ile kapatılmış tembel gözünün de etkisi ile zor bir çocukluk geçirmiş yalnız bir genç kadının, etrafındaki insanlarla bağlantı kurmaya yönelik çaresiz çabaları da sonuç vermemektedir. Genç bir kadın olduğunda bile tek arkadaşı annesi tarafından hediye edilmiş bir oyuncak bebektir. Çevresindeki insanlarla tanışmaya ve arkadaş olmaya çalışması giderek ölümcül bir kargaşaya dönüşecektir.

2. The Orphanage (2007)

2. The Orphanage (2007)

The Orphanage (Yetimhane), yaşamın kırılganlığı, kaybedilmişlerin ıstırabı ve bir annenin sonsuz sevgisi üzerine kurulmuş bir dram. Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve şefkat göstermişler, sevgilerini asla esirgememişlerdir. Şimdi, 30 yıl sonra, Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüştür. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettikten sonra engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.

3. The Others (2001)

3. The Others (2001)

Amerika İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

4. The Mist (2007)

4. The Mist (2007)

Stephen King'in alameti farikası bilinmeyen bir kasaba, tutucu insanlar ve onlarla çelişen hür düşünceli gençler ve çatışmaları... İşte böyle bir diyarı kaplayan bir sisin arka planında filmde muhafazakar tutuculuk ile serbest düşüncenin mücadelesi de yer almaktadır. Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdadır. Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır, bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken, bazıları buna inanmaz. Çağdaş korku romanı yazarı King’in uzun bir hikayesinden yola çıkarak çekilmiş bu film, oldukça gerilim dolu saatler geçireceğimizi vaat eder gibi...

5. It Follows (2014)

5. It Follows (2014)

Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Witch (2015)

6. The Witch (2015)

17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomas'ın ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. Robert Eggers'in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie ve Harvey Scrimshaw gibi isimler bulunuyor.

7. The Wailing (2016)

7. The Wailing (2016)

Kasabaya gelen yabancıyla birlikte gizemli bir hastalık hızla yayılmaya başlar. Yerel polis memurlarından biri olayın içine sürüklenir ve kızını kurtarmak için bu gizemli olayı çözmek zorundadır. Hong-jin Na’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin yıldız kadrosunda Woo-hee Chun, Jo Han-Chul ve Jeong-min Hwang yer alıyor.

8. The Devil's Backbone (2001)

8. The Devil's Backbone (2001)

1930'lu yılların son demleri... İspanyol İç Savaşı sona ermek üzeredir. Diktatör Franco'nun ulusalcı partisi, Sol Parti'yi alt etmenin eşiğindedir. Solcu babası tarafından bir yetimhaneye bırakılan 10 yaşındaki Carlos, bir gün babasının geri gelip onu yeniden yanına alacağının hayallerini kurmaktadır. Carlos bu ortamda oldukça zor günler geçirmektedir. Bir gün yine aynı yetimhanede yıllarını geçirmiş olan Jacinto isimli bir hayalet tarafından taciz edilmeye başlayacaktır.

9. Let Me In (2010)

9. Let Me In (2010)

Bir akşam apartmanın önünde otururken yanına gelen Abby ile kısa sürede dostluk kuran Owen, Abby'nin sakladığı sırrı yavaş yavaş öğrenmeye başlar.

Önceleri okuldaki arkadaşlarından intikam alması için Owen'a yardım eden Abby, Owen'ın gözünde daha sonra mahallede meydana gelen ölümlerin de sorumlusu olarak görülür. Yaşamaları için babasının da isteğiyle kan bulması gereken Abby'den hem korkan hem de ona karşı ismi konulamaz bir sevgi besleyen Owen için bu kız aslında ne ifade ediyordur?

10. Midsommar (2019)

10. Midsommar (2019)

Ritüel, genç bir kadının ve onun erkek arkadaşının İsveç'te yerel bir pagan kültürünün avı haline gelene kadar geçirdikleri yolculuğu anlatıyor. Geleneksel Midsommar festivaline katılmak isteyen Dani ve Christian, üniversiteden arkadaşları ile birlikte İsveç’e doğru yola koyulur. İlişkilerinin üzerinde kara bulutlar dolaşan çift, İsveç’in köyünde gerçekleştirecekleri bu tatili ilişkilerini kurtarmak için son şans olarak görür. Çılgın tatillerini geçirecekleri mekanı gören gençler, yemyeşil cennete benzeyen mekanı fazlasıyla sever. Ancak bir süre sonra yerel kutlamaların ve pagan ritüellerinin yapıldığı bu yerin pek de düşündükleri kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir düzenlenen gizli bir ayine katılan gençler, kendilerini korku labirentinin içinde bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mother! (2017)

11. Mother! (2017)

Film, sakin ve sıradan bir hayat süren bir çift çevresinde gelişiyor. Herkesin yan komşusu olabilecek olan sıradan çiftin hayatı, evlerine gelen istenmeyen misafirden sonra altüst olur. Çiftin ilişkisini sınayacak olan bu misafir evin tüm huzurunu bozacaktır... Misafirin eşinin de aralarına katılmasıyla birlikte işler beklenmeyen bir yön alacak ve gizlenen amaçların ne olduğu sorgulanmaya başlanacaktır...

12. Suspiria (2018)

12. Suspiria (2018)

Yeniden uyarlama film, 1977 yılının Berlin'inde geçiyor. Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e katılır. Tam Susie'nin geldiği sıralarda, okulun başka bir üyesi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. Okulun devrimci sanat yönetmeni olan Madame Blanc'ın rehberliğinde Susie olağanüstü bir ilerleme kaydederken, kendine Sara isimli bir arkadaş da edinir. Zaman içerisinde iki arkadaş bu prestijli okulun ve yöneticilerinin karanlık bir sırrı sakladıklarından şüphelenmeye başlar...

13. The Village (2004)

13. The Village (2004)

19. yüzyılın sonlarına doğru, küçük ve izole edilmiş bir kasabanın tüm nüfusu, tuhaf bir korku ile yaşamaktadırlar. Etraflarındaki ormanda bir takım yaratıklar vardır. Ancak bu yaratıklarla bölgede yaşayan insanlar arasında gizli bir anlaşma yapılmış gibidir. İnsanlar, ormana ilişmedikçe yaratıklar da ortaya çıkmamaktadırlar. Fakat, ne yazık ki bir gün Lucius Hunt, merakına yenik düşüp ormanda neler olup bittiğine keşfe çıkmaya karar verir. Haliyle anlaşma bozulacağı için yaratıklar da kasabaya inerek çok daha büyük bir korku saçacaklardır.

14. Under the Skin (2013)

14. Under the Skin (2013)

İnsan formunda Dünya'ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya'da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
9
7
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Betul Tıkız

Mother filmini geçen gün "en kötü filmler listesi"ne koymuştunuz, şimdi "mükemmel korku filmleri listesi"ne. editörlerinizin kafası güzel herhalde

Hermione Granger

yuhh o filmi nasıl en kötü filmler listesine koymuşlar. imdb puanı da hakkettiğinden düşük bence. izleyenler filmin anlatmak istediği ana konuyu anlamamış ol... Devamını Gör

Samurai Cat

Bu sitenin acilen filmden anlayan bir editöre ihtiyacı var.Korku diye yazdığı filmlere bak ahaha

börtüböcek

Onedio'ya kanıp 14 numaralı " Under The Skin" isimli filmi izleyeyim dedim ve yorumumu yazıyorum. Ben ettim siz etmeyin.