Görüş Bildir
Haberler
Başrolünde "İntikam Soğuk Yenen Bir Yemektir" Sözünü Dibine Kadar Benimsemiş Kadınların Yer Aldığı 30 Film

Başrolünde "İntikam Soğuk Yenen Bir Yemektir" Sözünü Dibine Kadar Benimsemiş Kadınların Yer Aldığı 30 Film

Bu kadınlara sakın bulaşmayın... 😏

Not: Film açıklamaları için Beyazperde kullanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gone Girl (2014)

1. Gone Girl (2014)

Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Amy'den uzun süre haber alınamayınca polis, genç kadının ortadan kaybolması ile ilgili Nick'ten şüphelenmeye başlar. Olanlara bir türlü anlam veremeyen Nick'in ise Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Genç adam bu sırada kendisini Amy'nin ailesinin düzenlediği bir yardım operasyonunun içinde piyon olarak bulur. Nick, masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır...

2. Audition (1999)

2. Audition (1999)

Aoyoma, 7 yıl önce veda ettiği karısından beri hiçbir kadınla birlikte olmamıştır. Yakın bir arkadaşı halen depresyonda olan bu adamı kurtarmak için ilginç bir plan yapar. Bir tv şovu için bir mülakat hazırlıyormuş gibi yaparak Aoyama'ya uygun bir eş bulacaktır. Birçok adaydan sonra Asami adında oldukça güzel bir kadın kendini gösterir. Aoyama, ikna olmuş gibidir. Ancak bambaşka planları olan Asami, başka bir gezegenden gelmiş gibidir.

3. La Mariee Etait en Noir (1968)

3. La Mariee Etait en Noir (1968)

Film, nişanlısı beş adam tarafından vahşice öldürülen Julie'nin intikam öyküsünü anlatıyor.

Katillerin her birini tek tek öldürmek için yemin eden Julie'yi ünlü oyuncu Jeanne Moreau'nun canlandırdığı filmin müzikleri yine bir Hitchcock müdavimi olan Bernard Herrmann'a ait. Bu arada film Kill Bill'in ilham kaynağı...

4. The Match Factory Girl (1990)

4. The Match Factory Girl (1990)

Genç bir fabrika çalışanı bir gecelik bir ilişkiden sonra hamile kalıyor ve varlıklı baba tarafından reddedildiğinde, aniden kendisi ve diğer işkencecilerinden kısır bir intikam almaya karar veriyor.

5. Working Girl (1988)

5. Working Girl (1988)

Tess McGil, Staten Island’lı üniversite mezunu bir sekreterdir. Kariyerinde yükselmek için fazlasıyla çalışan Tess, yeni yöneticisi olan Katharine’e işle ilgili bir projesini anlatır. Katharine projeyi dinler ve bu fikri birkaç kişiye anlatacağını söyler. Sonrasında ise bu kişilerin projeye sıcak bakmadığını söyler. Fakat bu sırada ilginç bir tuzak kuran Katharine, Tess'in projesini alıp kendi fikriymiş gibi lanse etmiştir. Sevgilisi tarafından da aldatıldığını öğrenen genç kadın tam bir yıkıma uğrar. Hayal kırıklığıyla dolup taşan Tess intikam için harekete geçerek kendi dönüşümünü hazırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. What Ever Happened To Baby Jane? (1962)

6. What Ever Happened To Baby Jane? (1962)

Giderek yaşlanan iki kardeş film aktrisi Hollywood'ta aynı evde beraber yaşamaktadırlar. Jane Hudson, şöhreti çocuk yaşta kazanmış bir film yıldızıdır. Kardeşi Blanche ise şöhretini kardeşine kaptırmış kaybeden eski bir yıldızdır.

Jane sakat kardeşi Blanche'a bakmak zorunda kalmıştır. Baş başa kalan iki kız kardeş tüm nefretlerini, sakladıkları gerçekleri ortaya dökmeye ve birbirlerinden geçmişin hesabını sormaya başlayacaklardır.

Filmde zalimliği ve nefretiyle seyirciye dehşet veren Jane'i canlandıran Bette Davis ile kardeşi Blanche'ı oynayan Joan Crawford'un gerçekte de birbirlerinde nefret ettikleri ve filmin çekimleri sırasında tüm sete zor anlar yaşattıkları söylenir. Hatta Jane'in kardeşine saldırdığı bir sahnede Davis, Crawford'u gerçekten yaralamıştır. Belki de bu nedenden ötürü Bebek Jane'e Ne Oldu? son derece korkutucu ve gerçekçi bir psikolojik gerilim örneği olarak akıllarda iz bırakıyor.

7. Baise-Moi (2000)

7. Baise-Moi (2000)

Manu ve Nadine içinde bulundukları toplumdan uzakta yaşayan genç kızlardır. Manu tecavüze uğrar ve Nadine en yakın arkadaşının vurulduğuna şahit olur. Artık ikisi için bu düzende kalmanın bir anlamı yoktur. Karşılarına çıkan bir fırsatı değerlendirirek, seks ve cinayetle örülü olayların içerisine girerler. Bu hem erkeklere karşı bir intikam hem de burjuva ahlakına karşı bir başkaldırı gibidir. Ama gençlerin hiç olmadığı kadar zevk aldığı aşikardır. Cesur filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Virginie Despentes, ve Coralie Trinh Thi üstleniyor.

8. True Grit (2010)

8. True Grit (2010)

Babası öldürülmüş ve bunun için adalet arayan 14 yaşındaki Mattie Ross, Kızılderili Toprakları'na izinsiz girmeden önce para için babasını öldürdüğü söylenen korkak Tom Chaney'in peşinden, onu bulmak için ailenin tek üyesi olarak Arkansas/Fort Smith'e gelir. Chaney’i cezalandırmak için ant içen Mattie, ülkenin en acımasız askeri olarak bilinen sarhoş ve sorumsuz Rooster Cogburn'ü, Chaney'i yakalaması için kiralar. Yolda karşılarına çıkan Texas polisi LaBoeuf de Chaney'i yakalayıp Texas'a götürmek istiyordur. Böylece bu üçlü kovalamacanın peşinde bir araya gelir. Her biri dediğim dedik, inatçı, kendi ahlâk değerlerinin izini süren bu ilginç ekip, öngörülemez bir hesaplaşmanın peşinde koşarken kendilerini birden bir efsanenin içine düşmüş olarak bulurlar: zalimlik ve kötülük, hayal kırıklığı ve cesaret, azim ve saf aşk.

9. The Brave One (2007)

9. The Brave One (2007)

David Kirmani çok sevdiği radyocu Erica Bain ve köpekleri ile birlikte bir apartman dairesinde yaşamaktadır. Köpeklerini genelde Central Park’ta gezdirirler. Bir gün yine gezdirirken onu serbest bırakırlar ve geri çağırdıklarında geri dönmeyince panik olurlar. Çok geçmeden köpeklerini ödül isteyen üç adamın elinde bulurlar. David buna karşı çıkınca Erica’yı tacize kalkışırlar ve David araya girer. Adamlardan ikisi çifte tecavüz ederler. Bu sırada üçüncü de olayı kameraya çeker. Erica bilincini yitirir bir süre. Hastanede epey bir süre kaldıktan sonra yavaş yavaş hisleri geri dönmeye başlar. Kendine geldiğinde David’in öldüğünü ve köpeklerinin de kayıp olduğunu öğrenir. Travma yaşayan Erica evine dönüp hayatını toparlamaya çalışır. Bu sırada polise başvurur ama bir çare bulamaz. Artık en büyük korkusu aynı şeyi bir kez daha yaşamaktır.

10. The Girl with the Dragon Tattoo (2012)

10. The Girl with the Dragon Tattoo (2012)

Asılsız bir iddia ile suçlanan Mikael Blomkvist (Daniel Craig), adını temize çıkartmak için elinden geleni yapmaya ant içer. İsveç’in zengin endüstri patronları arasında yer alan Henrik Vanger ise, çok sevdiği ve uzun zamandır kayıp olan yeğeni Harriet’ın ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği aydınlatması için gazeteci Blomkvist'i görevlendirir. Başı zaten dertte olan gazeteci, yeğenin ölümünden muhtemelen sorumlu olan ailenin malikanesine doğru yol alır.

Bu sırada, Milton Güvenlik adına çalışan sıra dışı 'hacker' Lisbeth Salander (Rooney Mara) da Blomkvist’in geçmişini araştırmakla görevlendirilir. Yolları kesişen ikili geçmişten bugüne uzanan bir cinayetler zincirini çözmeye çalışırken, aralarında hassas bir güven köprüsü de oluşacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hush... Hush Sweet Charlotte (1964)

11. Hush... Hush Sweet Charlotte (1964)

37 yıl öncesi dul Charlotte Hollis’in sevgilisi meçhul bir katil tarafından başı kesilip canice öldürülmüştü. Charlotte ıssız evinde bunama belirtilerin eşliğinde korkunç anılar ve halüsinasyonlarla karşı karşıya kalır.

12. Peppermint (2018)

12. Peppermint (2018)

Genç anne Riley, kocası ve kızının vahşice öldürülmesiyle sonuçlanan bir saldırıda yaralanmış ve komaya girmiştir. Kendisine geldikten sonra adaletin sağlanması için çabalayan Riley, sistemin ailesinin katillerini koruduğunu fark eder. Sistemdeki bu yozlaşma Riley’in örnek bir vatandaştan bir şehir gerillasına dönüşmesine neden olur. Bunca zaman çektiği acıdan güç alan ve hayal kırıklığını kişisel motivasyon kaynağına çeviren Riley, durdurulamaz bir güç haline gelmek için yıllarını zihnini, bedenini ve ruhunu eğiterek geçirir. Riley şimdi kendi adaletini sağlamak için yeraltı dünyasından, polisten ve FBI'dan bir adım önde olmalıdır...

13. Les Diaboliques (1955)

13. Les Diaboliques (1955)

Karısına ait olan bir okulun yöneticiliğini yapan Michel Delassalle tam anlamıyla çekilmez bir karakterdir. Karısı da dahil çevresindeki herkese türlü zalimlikler yapan Delassalle’nin okuldaki öğretmenlerden biriyle gizli bir ilişkisi vardır ve sevgilisine de aynı ölçüde kötü davranmaktadır. Bu gizli ilişki açığa çıktığında iki kadın da bu adama karşı duydukları nefret sayesinde ortak bir noktada buluşurlar. Bu huysuz adamdan intikam almaya karar veren iki kadın kusursuz bir cinayet planı yapıp uygularlar. Ancak her şey yolunda gitse de kimsenin anlam veremediği gizemli bir olay meydana gelir ve işler karışır.

14. The Beguiled (2017)

14. The Beguiled (2017)

Onbaşı McBurney, Amerika İç Savaşı sırasında yaralanır. Yardıma muhtaç halde olan McBurney, erkeklerini savaşa uğurlamış bir grup kadının ikamet ettiği bir okula sığınır. Onbaşı, düşmandan merhamet beklemekte, iyileşip güvenli bölgeye kavuşmanın hayallerini kurmaktadır. Bir korku öznesi olarak bulunduğu evde bir arzu nesnesine dönüşmesi ve evdeki dengeleri büsbütün bozması uzun sürmeyecektir.

15. Extremities (1986)

15. Extremities (1986)

Marjorie, bir gece arabasında kayak maskesi takmış birinin saldırısına uğrar ve kendisine tecavüz edilecekken kaçmayı başarır ancak cüzdanı saldırganda kalmıştır ve bu kişi Marjorie'nin yaşadığı yeri bilmektedir. Elinde yeterli delil ve tarif olmayan Marjorie, polisten de istediği sonucu alamayınca iki kız arkadaşıyla birlikte yaşadığı evde her an o şahsın kendisini bulacağı korkusuyla yaşayacak ve çok geçmeden bu korkusunda haksız olmadığı ortaya çıkacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Fatal Attraction (1987)

16. Fatal Attraction (1987)

Avukat olan Dan Gallagher, karısı ve kızı ile mutlu bir yaşam sürer. Bir gün karısının şehir dışında olmasının fırsat bilen Dan, Alex adında bir kadın ile tek gecelik bir ilişki yaşar. Bu kaçamak Dan’in hayatının alt üst olmasına neden olur. Dan, yaşadığı bu ilişkiyi ardında bırakmak istese de Alex ilişkilerini devam ettirme niyetindedir. Tüm ısrarlarına rağmen Dan tarafından reddedilen Alex, Dan’ın gitmesini engellemek için her şeyi yapmaya hazırdır. Bu durum sadece Dan’i değil ailesinin hayatını da etkileyecektir.

17. Lucy (2014)

17. Lucy (2014)

Tayvan'ın başkenti Taipei'nin suça batmış yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve işbirlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret, uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Eğlenmeyi seven, sıradan bir genç kadın olan Lucy, birkaç gece beraber takıldığı Richard yüzünden kendisini bir anda en azılı uyuşturucu şebekelerinin birinin içine düşmüş bulur. Vücudunun içine kurye olması için yerleştirilen yeni bir tür sentetik uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca mucizevi bir durumla yüzleşir. Lucy'in damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır! Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın beyinin tüm algı kapılarını sonuna kadar açacaktır...

18. Carrie (1976)

18. Carrie (1976)

Carrie White baskıcı annesi yüzünden bir türlü kabuğunu kıramamış, kendi halinde, dış dünyaya uzak bir kızdır. Artık ergenliğin arifesindedir ve kadın olmuştur. Okulda yaşadığı oldukça travmatik bir olayın neticesinde gerçeküstü yeteneklerini birer birer keşfetmeye başlar. Öğretmenleri ve bazı arkadaşları onun durumuna üzülerek onu topluma kazandırma çabası içerisine girerler. Yakınlarda gerçekleşecek olan okul balosuna götürmek üzere bir oğlan onu davet eder. Ancak bu baloda ona hazırlanan korkunç bir şaka, herkes için ölümcül olacaktır.

19. Kill Bill (2003)

19. Kill Bill (2003)

Kill Bill: Volume 1'de birbirinden farklı olağanüstü yeteneklere sahip bir kadın ölüm çetesi çeşitli büyük suikastlerde aktif rol almışlardır. Bill tarafından yönetilen çeteden ayrılan eski 'kara mamba' lakaplı, 'Gelin' in eski takım arkadaşlarından ve Bill'den intikam almak için haklı sebepleri vardır. Bir arabada hissiz bir halde uyanan Gelin, düğün günü kendisine yapılanları anbean hatırlamaktadır. Şimdi sıra kendisine büyük kötülükler yapan bu ölüm çetesine karşı esaslı bir intikam planı yürütmeye gelmiştir.

20. MS. 45 (1981)

20. MS. 45 (1981)

Tek başına yaşayan, yaşamı evi ile işi arasında geçen içe dönük ve dilsiz Thana, yaşadığı şehrin ne kadar tehlikeli olduğunu, aynı gün içinde iki kez tecavüze uğrayarak öğrenir.

Genç kadın berbat günü yaşadıktan sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmaz. Önce iş çevresine yabancılaşmaya başlar. Gördüğü bütün erkeklere tiksintiyle bakar. Ve bir gün kendisini rahatsız eden bütün erkekleri öldürmeye karar verir.

İşlediği cinayetlerle tuhaf bir güven duygusu edinen Thana, ilk defa makyaj yaparak kadınlığını keşfeder. Fakat komşularının ondaki bu değişimi hissetmesiyle beraber yavaş yavaş kendi sonunu da hazırlamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Chicago (2002)

21. Chicago (2002)

Sene 1929... Yer, Chicago... Hapishanede bir araya gelen iki kadın... Biri kocasını öldürmüştür diğeri ise erkek arkadaşının ölümüne sebebiyet vermiştir. Kısa süre sonra düştükleri bu mahkumiyet sürecinden kurtulmanın yollarını arayacaklardır. Bu emellerine ulaşmaları için tuttukları avukat ise, cinayet davaları üzerine yaptığı ünle bu çevrelerin en ünlü simalarından biri olacaktır.

22. Miss Meadows (2014)

22. Miss Meadows (2014)

Gündüzleri ilkokul öğretmenliği geceleriyse adalet için mücadele eden suç savaşçısına dönüşen Miss Meadows'un öyküsünü anlatan film; içeriğindeki mizah dozuna rağmen oldukça karanlık tonlarda bir vigilante örneği...

23. Eye for an Eye (1996)

23. Eye for an Eye (1996)

Karen McCann'in düzenli hayatı bir yabancının evlerine girerek 17 yaşındaki kızını öldürmesiyle alt üst olur. Katil'in yasal boşluklardan faydalanarak serbest kalmasıyla şok ve üzüntü yerini öfke ve hayal kırıklığına bırakır. Ancak katilin bir kez daha cinayet işlemesi ve serbest bırakılmasını ardından Karen yaptıklarının bedelini ona ödetmeye karar verir.

24. Serial Mom (1994)

24. Serial Mom (1994)

Sutphin Ailesi, ilk etapta sıradan bir aile gibi algılanmaktadır. Gerçekten de, her orta sınıf banliyö ailesi gibi dışarıdan kusursuz bir portre çizerler. Fakat evin annesinin bir takım sorunları vardır ve hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Betty, her şey olabilir ve asla olamayacağı tek bir şey vardır: Alelade bir anne olmak! Kendisinin ve aile fertlerinin o mükemmel düzenini bozan, ailesinin mutsuzluğuna neden olacak en ufak bir şeye bile katlanamayan Betty’nin tahammülsüzlüğü giderek artacak, komşuları taciz etmekle başlayan ufak tefek hareketleri önce onları birer birer tepelemeye ve sonunda da öldürmeye kadar gidecektir. John Waters’ın kendine özgü mizah anlayışıyla harmanladığı bu gerilim filmi, Kathleen Turner’ın performansıyla da dehşet verici bir hal alıyor.

25. Nine to Five (1980)

25. Nine to Five (1980)

Judy Bernly, Violet Newstead ve Doralee Rhodes, sıradan bir şirkette çalışmakta olan üç kadın çalışanlardır. Bu iş yerinde bu kadar sıradanlığın içerisinde anormal olan tek şey ise, egoist, cinsiyetçi ve yalancı patronlarıdır. Judy, Violet ve Doralee, patronlarına güzel bir oyun oynayabilmek adına güçlerini birleştireceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The First Wives Club (1996)

26. The First Wives Club (1996)

Brenda, Elise ve Annieş kolejdeki arkadaşlarının trajik ölümü sonucu yeniden bir araya gelmişlerdir. Bu üç kadın da eşleri tarafından kendilerinden daha genç kadınlar yüzünden terk edilmiştir. Brenda, Elise ve Annie dünyayı, eski kocalarına dar etmek ve yeni eşlerine yardımcı olmak amacıyla güçlerini birleştirip omuz omuza verirler.

27. She Devil (1989)

27. She Devil (1989)

Kocası tarafından aldatılan bir kadın, şeytanca bir plan yapar...

28. Hard Candy (2005)

28. Hard Candy (2005)

On dört yaşındaki Hayley Stark, otuz iki yaşındaki fotoğrafçı Jeff Kohlver ile internet üzerinden üç hafta süreyle chat yaptıktan sonra, kendisi ile bir kafede buluşur. Yaş farkına rağmen bir süre flört ederler. Ancak Jeff, bu şartlarda yasal olarak beraber olmamaları gerektiğini bildiği için frenlemeye çalışır. Hayley, bir gün kendisini zorla eve davet ettirerek Jeff’in içkisine ilaç atar. Onu uyutarak esas planını hayata geçirmeye başlayacaktır. Film, Japonya’da yaşanan gerçek olaydan alınmıştır.

29. Lady Vengeance (2005)

29. Lady Vengeance (2005)

Hapse düştüğü gün intikam alma sürecini başlatan ve bu amaçla ileride özel bir hizmet talep edeceği mahkum arkadaşlarına akla hayale gelmedik güzellikler yapan Lee Geum-Ja; kendisini bu duruma sokan kişiyi bizzat kuracağı mahkemede yargılayacağı günün hayaliyle yaşamaktadır. Bu arada intikam almayı düşündüğü kişinin de kendine göre planları vardır…

30. I Spit on Your Grave (2010)

30. I Spit on Your Grave (2010)

Jennifer Hills, inzivaya çekilerek roman yazmaya ağırlık veren genç bir kadındır. Fakat yerleştiği küçük evde Jennifer'ın yalnız hali çevre yaşayan adamların ilgisini çeker. Bir gece genç kadını korkutmak için yaşadığı yeri basarlar ama işler beklenmedik biçimde çığırından çıkar. Jennifer'a önce işkence eder ardından da tüm gece boyunca tecavüz ederler. Fakat Jennifer öldürülmeden ellerinden kurtulmayı başarıp, kendini yakınlardaki nehre bırakır. Adamlar öldüğüne kanaat getirip cesedi aramaktan da vazgeçerler.

Ama genç kadın büyük ve yıkıcı bir intikam için geri dönecektir...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
4
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Duygusal Panda

Mezarına tüküreceğim #30 filminde kıza ilk yarıda yapılanlardan sonra ikinci yarıda gösterilen sahneleri gayet zevk alarak izledim.

Yeta Bütüç

Inglorious Bastards??