Görüş Bildir
Haberler
Sadece Sıradan Filmleri Yalayıp Yutmuş Film Gurmelerinin Keyifle İzleyeceği 19 Efsane Film

Sadece Sıradan Filmleri Yalayıp Yutmuş Film Gurmelerinin Keyifle İzleyeceği 19 Efsane Film

addictedmovie
22.10.2019 - 10:00 Son Güncelleme: 22.10.2019 - 17:17

İzlemediğiniz kalmasın...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Not: Film alıntıları Beyazperde.com'dan, puanları ise IMDb'den alınmıştır.

19. Hayat Ağacı (2011) The Tree of Life

19. Hayat Ağacı (2011) The Tree of Life

IMDb: 6.8

1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...

18. Kapsül (2004) Primer

18. Kapsül (2004) Primer

IMDb: 6.9

Sundance Film Festivali'nde büyük başarı kazanan 'Primer' her şeyiyle senarist, oyuncu ve yönetmen Shane Carruth'un eseri. Carruth'un toplam 7.000 dolara mal ettiği film, kaza eseri zaman makinesini icat eden iki mühendisin başından geçenleri anlatıyor. Kendisi de eski bir mühendis olan ve filmin senaryosunu yazarken teorik fiziğin içinde bir hayli zaman harcayan Carruth, özgün görsel dili ve karmaşık senaryosuyla son derece zor ama bir o kadar da heyecan verici bir işe imza atmış.

17. Küp (1997) Cube

17. Küp (1997) Cube

IMDb: 7.2

Farklı sosyal gruplardan, farklı yeteneklere ve eksiklere sahip bir grup insan kendilerini bir anda yokluğun ortasında, bir küpün içerisinde bulur. Nasıl oraya geldikleri belli olmayan bu kişiler, durumu anlayabilmek için birbirlerini tanımak ve birbirlerini anlamak zorundadırlar. Bu küpün içerisinde, bir cevap aramak en az o cevabı bulmak kadar zordur. Çevrelerinde olup biten hiçbir şeyi anlamayan bu insanların başvurabilecekleri tek duygu ise korku duygusu olacaktır.

16. Kaynak (2006) The Fountain

16. Kaynak (2006) The Fountain
img-s2.onedio.com

IMDb: 7.3

Film, geçmiş, bugün ve gelecekten üç ayrı hikâye sunuyor izleyiciye. Her biri aşka dair sonsuzluğun peşinde olan erkekler hakkında. Mayalı bir kâşif, esir düşmüş kraliçesini kurtarmak için hayat ağacını aramaktadır. Türlü ağaçlar üzerine çalışan bir tıp araştırmacısı, ölmek üzere olan karısını kurtaracak bir ilaç aramaktadır. Bir uzay yolcusu ise hava kabarcığı içindeki kapsül halindeki yaşlı bir ağaç ile seyahat etmektedir. Nebula ile örtülü, ölmek üzere olan bir yıldıza doğru yol almaktadır. Aşkı ve ölümsüzlüğü arayan üç hikâye kesişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. I Origins (2014)

15. I Origins (2014)

IMDb: 7.4

Dr. Ian Gray, gözde bulunan iris tabakasının her insanda farklı olduğu gerçeğinden hareket ederek gözün evrimini araştıran bir moleküler biyologdur. Tanıştığı genç bir kadına aşık olup onu elinden kaçırdığında araştırmalarının hayatına işlediğini fark eder. Teorisini kanıtlamak uğruna dünyanın bir ucuna gidip tüm varlığını tehlikeye atmayı bile göze alacaktır.

14. New York Yanılsamaları (2008) Synecdoche, New York

14. New York Yanılsamaları (2008) Synecdoche, New York

IMDb: 7.5

Tiyatro yönetmeni Caden Cotard (Philip Seymour Hoffman) yeni bir oyun üzerinde çalışmaktadır. Karısı Adele (Catherine Keener) Berlin'deki tablolarını takip edebilmek için küçük kızları Olive'yi (Sadie Goldstein) de alarak onu terk eder. Terapisti Madeleine Gravis (Hope Davis) ona tavsiyeler vermek yerine çok satan kitabının sayfalarında gezinmektedir. Çekici ve samimi Hazel (Samantha Morton) ile olan ilişkisiyse beklenmedik şekilde karaya oturur. Kendi var oluşunu anlamlı kılmak ve ölümsüzlük saplantısını tatmin etmek için bir binayı tiyatro sahnesi olarak düzenleyip, her bir bölümünde çeşitli yaşamları oynayacak oyuncuları içine yerleştirme ve yönetme kararı alır.

13. Koş Lola (1998) Lola Rennt

13. Koş Lola (1998) Lola Rennt

IMDb: 7.7

Genç ve güzel bir kız olan Lola’nın sevgilisi, mafya için kuryelik yapmaktadır. Son işinde Lola (Franka Potente) onunla buluşmakta gecikince Manni (Moritz Bleibtreu) alması gereken 100.000 DM’lik parayı kaybeder. Mafyanın sevgilisini öldürmemesi için Lola’nın 20 dakika içinde o para çantasını bulması veya bir yerden bu parayı temin etmesi gerekmektedir. Zamana karşı yarış başlamıştır.

12. Düşler (1990) Yume

12. Düşler (1990) Yume
img-s1.onedio.com

IMDb: 7.8

Film, farklı hikayelerin anlatıldığı, birbirinden bağımsız sekiz kısa filmden oluşuyor. 'Sunshine Through The Rain', ailesi tarafından dışarı çıkması yasaklanan bir çocuğun, toplum tarafından kutsal sayılan bir günde yaşadıklarını anlatıyor. 'The Peach Orchard', insanoğlunun doğaya müdahalesinin yol açtığı sonuçları vurgularken, 'The Blizzard'la bir dağda mahsur kalan insanların dramını perdeye yansıtıyor. 'The Tunnel', ölümlerinden sorumlu olduğu ölü askerleri bir tünel çıkışında gören adamın dramını anlatıyor...

11. John Malkovich Olmak (1999) Being John Malkovich

11. John Malkovich Olmak (1999) Being John Malkovich

IMDb: 7.8

Craig kendince yetenekleri olan bir kuklacıdır. Ancak bu meslek ona elbette ki hayatta kalmasını sağlayabilecek bir para kazandırmamaktadır. Bu nedenle önemli bir kararın eşiğinde olduğunu hissetmektedir. Craig'in karısı olan Lotte ise bir pet shop'da çalışmaktadır. Sürekli olarak kendi işinin tuhaf yanlarından dem vuran Lotte, Craig'in canını fazlasıyla sıkmaktadır. Şansı yaver giden Craig bir firmada iş bulur. Şirkette tanıştığı Maxine isimli bir kadın onun ilgisini cezbeder. Ancak Maxine, Craig'le hiçbir şekilde ilgilenmemektedir. Bir gün Craig çalıştığı firmada gizli bir kapıcık bulur. Kapıdan içeri giren Craig, nasıl olduysa, John Malkovich'in bedeninde uyanacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mulholland Çıkmazı (2001) Mulholland Dr.

10. Mulholland Çıkmazı (2001) Mulholland Dr.

IMDb: 7.9

Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktrist olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirlerine gireceklerdir.

9. Boş Ev (2004) Bin-jip

9. Boş Ev (2004) Bin-jip

IMDb: 8.0

Tae-suk, motosikletine atlayıp yollara düşen ve karşılaştığı boş apartman dairelerinde kendine başka hayatlar yaratan yalnız bir adamdır. Tatil gibi çeşitli nedenlerden ötürü evlerinden bir süre ayrı kalan insanları takip eden Tae-suk, onların bıraktığı boş evlere girip bir süreliğine burada misafir olmaktadır, bunun karşılığında ise kendince çalışmayan ev aletlerini tamir ederek borcunu ödemektedir. Bu ziyaretlerinden biri sırasında evde yalnız olmadığını fark eder.

8. Dogville (2003)

8. Dogville (2003)

IMDb: 8.0

Amerika'da 1930'ların karanlık dinginliği yaşanmaktadır. Peşinde olan mafyadan kaçan güzel bir kadın olan Grace, barınmak amacıyla küçük bir köye sığınır. Kasaba halkı geçmişinden kaçan bu güzel kadını kısa zamanda bağrına basar ve onun için üzülür. Köyde geçirdiği güzel günlerin ardından her şey değişmeye başlar. Kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır ve köy halkı bu tehlike karşısında temkinli davranmak zorundadır. Grace günden güne bu köyün karanlık yüzünü keşfedecektir.

7. Yağmurdan Önce (1994) Pred dozhdot

7. Yağmurdan Önce (1994) Pred dozhdot

IMDb: 8.0

Makedonya ve Londra hatları üzerinde kurulmuş 3 farklı aşk hikayesi ile Modern Çağda Avrupa'ya ışık tutan bu filmde Makedonya dağlarında meydana gelen gizemli bir olay ülkeyi bir iç savaşın eşiğine getirerek bir rahip, bir Londralı resim editörü ve bir de savaş fotoğrafçısının kaderlerini de trajik bir biçimde bir noktada buluşturur. Bu karakterler ve olayları üç ayrı bölümde işleyen 'Before the Rain' savaşın masum insanları zorla taraf tutmaya yönelten doğasını gözler önüne serer.

6. Karanlık Yolculuk (2001) Donnie Darko

6. Karanlık Yolculuk (2001) Donnie Darko
img-s1.onedio.com

IMDb: 8.1

Yıl 1988… Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Manolya (1999) Magnolia

5. Manolya (1999) Magnolia
img-s2.onedio.com

IMDb: 8.1

Kendi halinde yalnız bir adam olan Jim Kurring görevini son derece ciddiye alan bir polis memurudur. Bir gün bir cesetle karşılaşır ve olayı çözmeye çalışırken bambaşka bir maceraya atılır. Tanınmış yapımcı Earl Partridge kanser hastalığına yakalanmış, son zamanlarında ise yıllar önce terk ettiği oğlunu bulmak için çabalamaktadır. Uyuşturucu bağımlısı Claudia Wilson'ın hayatı tanımadığı bir adamla tanıştığında bambaşka bir yere evrilecektir.

4. İz Sürücü (1979) Stalker

4. İz Sürücü (1979) Stalker
img-s1.onedio.com

IMDb: 8.1

Stalker'da uzak bir gelecekte, bambaşka bir yaşam düzeni içerisinde, ismi olmayan bir ülkedeyiz. Dünyaya düşen dev gök taşı yaşamı yerle bir ederken Zone adında esrarengiz, yeni bir bölge oluşmuştur. Bu bölgeden içeriye girebilen insanların tutkularının gerçekleşeceğine dair söylentiler vardır. İçeride yaşayan 'güç' insan zihni tarafından hayal edilmesi mümkün olmayacak güçteki bir varlıktır. Askerler tarafından korunan Zone bölgesine sadece gerekli olgunluğa erişmiş cesur Stalker'lar girebilmekte, bölgeye giren insanlara eşlik etmektedirler.

3. Persona (1966)

3. Persona (1966)
img-s2.onedio.com

IMDb: 8.1

Dönemin en gözde tiyatro oyuncusu, güzeller güzeli Elisabeth Vogler, önemli bir piyes sırasında aniden susar. Şaşkına dönen insanlar ne olup bittiğini anlayabilmek için ellerinden geleni yapsalar da Vogler konuşmamaya devam eder. Son çare olarak bir kliniğe yatırılan kadın burada da dilsizliğine devam eder. Bedeninde tıbbi olarak hiçbir problem bulunamayan kadın, doktorun tavsiyesiyle gözden uzak bir yazlığa gönderilir. Bu esnada yanında gönderilen kişi genç hemşire Alma'dır. Yazlıkta da Vogler'in ağzını bıçak açmaz. Vogler sustukça Alma konuşur. Alma saatlerce, günlerce kendi hikayesini anlatır. Sonunda meydana gelen şey ise psikoloji biliminin en ilginç vakalarından birini oluşturur.

2. Zeitgeist (2007)

2. Zeitgeist (2007)

IMDb: 8.2

Son derece tartışmalı bir belgesel olup 3 kısma ayrılmıştır,

1. bölüm, din kurumunun güvenini sorgulamak için bilgi üretmek; Yahudi ve Hıristiyan dini figürlerinin Sümerler ve Eski Mısırda bazı dinî figürlerle olan benzerlikleri üzerinden bu dinlerin fiktif ve kurgusal özelliklerine dikkat çekmektedir.

2. bölüm, 11 Eylül olayları hakkında bizlere anlatılan problemleri ve yazarların 11 Eylül olaylarından kimlerin sorumlu olduğunu gösteren iddialarını içermektedir.

3. bölüm, bankaların tek bir 'Dünya bankası' oluşturma teorilerini kapsamaktadır.

1. Baraka (1992)

1. Baraka (1992)

IMDb: 8.6

Baraka''da konuşma yok, 'Baraka'da standart bir olay örgüsü yok. Sadece büyük metropollerin ve mistik doğu'nun gizemli resimleri var. 

Binbir türlü sinemasal atraksiyonla kotarılan ve sürekli çalan müzik eşliğinde seyirciye sunulan 'Baraka', bizleri kimi zaman Japonya'nın kalabalık yerleşim birimlerindeki kargaşaya ortak ediyor, kimi zamansa sufi törenlerine götürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
33
16
10
10
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lydia deetz

Guzel içerik 👍🏻

Ece Yıldız

1. en sevdiğim Brad pitt ❤

Kurgu Gücü

Film tavsiyeleri ve film incelemeleri için profilimizde yer alan web sitesini ziyaret edebilirsiniz.