Görüş Bildir
Haberler
Daha Fazla Üzülmek Yok! Ayrılık Sonrası Düştüğünüz Boşluktan Kurtulmak İçin İzlemeniz Gereken 20 Film

Daha Fazla Üzülmek Yok! Ayrılık Sonrası Düştüğünüz Boşluktan Kurtulmak İçin İzlemeniz Gereken 20 Film

Mia Zona
08.08.2020 - 16:31

Bu filmlerden sonra daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağınızı umuyoruz...

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. How to be Single - Bekar Yaşama Kılavuzu (2016)

1. How to be Single - Bekar Yaşama Kılavuzu (2016)

New York şehri Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom ve David gibi binlerce yalnız ve kalbi kırık bekar insan ile dolu. Herkes kendisine doğru eşi ya da aşk dolu bir ilişkiyi arıyor; pek çoğu ise orta karar bir birlikteliğe bile razı! Baştan çıkartıcı mesajlaşmalar ve tek gecelik ilişkilerin ortasında tüm bu bekar insanların, bekarlığı ve yalnızlığı yönetmesini öğrenmeleri gerekiyor!

2. John Tucker Must Die (2006)

2. John Tucker Must Die (2006)

John Tucker, okuduğu okulun en iyi görünümlü ve gözde öğrencisi, aynı zamanda da basketbol takımın kaptanıdır. Okulun en popüler kişisi olmanın verdiği şımarıklıkla aynı anda üç farklı kızla birden birlikte olmaktadır. Bir kişiyle yetinemeyen John aynı anda, birbirlerinden farklı kulvarlardaki Carrie, Heather ve Beth'le gönlünü eğlendirir. Fakat bu durum kızların durumu fark etmesiyle tam bir kabusa döner. Genç kızlar aldatıldıklarını fark ettikleri an bir araya gelip bir intikam planı kurarlar. Bu akılcı planın en önemli mimarı ise şehre yeni taşınan arkadaşları Kate olacaktır. Her ne kadar plan istedikleri gibi ilerlese de Kate zamanla kendisini bir çelişkinin içerisinde bulacaktır.

3. The Breaker Upperers - Ayrılmak İstiyorum (2018)

3. The Breaker Upperers - Ayrılmak İstiyorum (2018)

Hayat, Mel ve Jen’in yolunu on beş yıl önce kötü bir olayla kesiştirir. İkisi de aynı adam tarafından idare edilmiştir ve bunu öğrendiklerinde birbirlerinin hayatına dokunmaya başlarlar. Bu sıkıntılı süreçte Mel ve Jen, birbirlerinin en büyük destekçisi olur ve bu durum onları zamanla iyi bir arkadaş haline getirir. Yaşadıkları acıyı bir fırsata dönüştürmek isteyen ikili, para karşılığında çiftleri ayıran bir şirket kurmaya karar verir. 'Ayrılmak İstiyorum' adını verdikleri küçük şirketleri, kısa sürede tahmin ettiklerinden de iyi iş yapar. Onlar, sevgililerinden veya eşlerinden ayrılmak için gelen müşterilerinin isteklerini yerine getirmek için ellerinden ne geliyorsa yapmaktadır. Kendilerine iki kişilik bir dünya kuran ve birbirlerine bağımlı hale gelen Mel ve Jen, hayatlarına başka kimseyi sokmamaya özen gösterir. Ancak, eski bir tanıdıklarına rastlamaları onların arkadaşlıklarının büyük bir teste tabi tutulmasına neden olur.

4. Someone Great (2019)

4. Someone Great (2019)

Jenny, müzik muhabiri olmak isteyen genç bir kadındır. Genç kadın, hayalinin teklifi ile karşı karşıya kalınca ne yapacağını şaşırır. Jenny, saygın bir dergide çalışma imkanı bulmuştur fakat bunun için San Francisco’ya taşınması gerekmektedir. Jenny’nin dokuz yıllık sevgilisi ise uzaktan ilişki yürütmek istemeyince ayrılmaya karar verir. Hayallerine adım adım yaklaşan Jenny’nin mutluluğu, yıllardır birlikte olduğu sevgilisi tarafından terk edilmesiyle yarım kalır. Kendisini toparlamaya çalışan genç kadın, teselli bulmak ümidiyle arkadaşı Erin ve Blair ile birlikte son bir maceraya atılmaya karar verir.

5. Birds of Prey - Yırtıcı Kuşlar (2020)

5. Birds of Prey - Yırtıcı Kuşlar (2020)

Yırtıcı Kuşlar, zalim suç lordu tarafından kaçırılan genç bir kızın kurtarılması için verilen mücadeleyi konu ediyor. Gotham'ın kötü adamı Roman Sionis ve yardımcısı Zsasz, genç bir kızı hedef gösterir. Şehirde Cass adındaki genç kızı arayanlar yüzünden büyük bir kaos meydana gelir. Bu durum Harley, Huntress, Black Canary ve Renee Montoya'nın yolunun kesişmesine neden olur. Ekip, genç kızı kurtarmak ve Roman’ı etkisiz hale getirmek için birlikte çalışmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Crazy, Stupid Love - Çılgın Aptal Aşk (2011)

6. Crazy, Stupid Love - Çılgın Aptal Aşk (2011)

Dışarıdan bakıldığında Cal Weaver'ın kusursuz bir hayatı vardır: mükemmel bir işe, harika bir eve sahiptir ve gençlik aşkı karısı olmuş, ona sevimli çocuklar vermiştir. Fakat Cal'in gördüğü Amerikan rüyasından karısı Emily'nin onu aldattığını ve dahası ayrılmak istediğini öğrenerek uyanır. Artık kırkında yalnız bir adam olan Cal çapkınlıkta o kadar iyi değildir. Bir barda taşıtığı Jacob'ta gerçekten şeytan tüyü vardır ve Cal'a bekar bir hayat sürdürmenin püf noktalarını bu adam öğretecektir.

7. Frances Ha (2012)

7. Frances Ha (2012)

Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances'in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances'i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie'dir. Ne var ki Sophie'nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances'in 'gerçek hayat ve sorumluluklar' gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.

8. Eat, Pray, Love - Ye, Dua Et, Sev (2010)

8. Eat, Pray, Love - Ye, Dua Et, Sev (2010)

Elizabeth Gilbert’in filmle aynı ismi taşıyan ve kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı ses getirici kitaptan beyaz perdeye uyarlanan filmde, acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatılıyor. Tabii ki bu geziyi genç kadın için unutulmaz kılacak olan şey, yakışıklı Latin erkeği Felipe'nin Elizabeth'in kalbini çalması olacaktır.

9. Girls Trip - Kızlar Gecesi (2017)

9. Girls Trip - Kızlar Gecesi (2017)

Bir zamanlar aralarından su sızmayan dört yakın arkadaş, zamanlar birbirlerinden uzaklaşır. Ancak içlerinden biri iş gezisine çıkması gerektiğinde, bunu yıllar sonra yeniden toplanmak için bir fırsat olarak görür. Hayatlarında türlü sorunlarla boğuşan dört kadın, beraber çıktıkları bu kış tatili sayesinde kaybettiklerini düşündükleri bağları yeniden canlandırma fırsatı bulur.

10. The Incredible Jessica James (2017)

10. The Incredible Jessica James (2017)

Jesica James çocuklara tiyatro öğreterek geçimin sağlayan, gelecek vaat eden bir oyun yazarıdır. Her 25 yaşındaki genç gibi o da şaşırtıcı derecede öz güvenli ve endişe verici seviyede başıboştur. Onun bu halleri erkek arkadaşı Damon'dan ayrıldığından beri daha da fazlalaşmıştır. Boone ise otuzlu yaşlarında olan yeni boşanmış biridir. Ortak arkadaşları tarafından tanıştırılan Jesica ve Boone ilk buluşmalarını pek de güzel geçirmezler. Ancak işler sonradan değişmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Forgetting Sarah Marshall - Aşkzede (2008)

11. Forgetting Sarah Marshall - Aşkzede (2008)

Mütevazı bir müzisyen olan Peter, Televizyon yıldızı sevgilisi Sarah’tan ayrılmış olmanın bunaltısından kurtulmak için Hawaii’de bir kaçamak yapmaya karar verir. Gittiği bu tatil beldesinde, Sarah’ı da orada yeni sevgilisiyle görünce kendini kaybedip kıskançlık krizlerine giren Peter, daha sonra resepsiyonist kızla yakınlaşarak 'çivi çiviyi söker' taktiği güder.

12. Baby Mama (2016)

12. Baby Mama (2016)

Başarılı bir iş kadını ve yalnız bekar bir kadın olan Kate, kariyerini özel hayatının yerine koymuştur. 37 yaşına geldiğinde artık çocuk doğurmaya karar verir ama hamile kalma şansının olmadığını öğrenince tüm hayalleri suya düşer. Kate, Angie adlı genç kızın onun yerine doğurmasını ister. Angie’nin evsiz kalıp Kate’nin kapısını çalmasıyla işler iyice karışır. Bebeğin doğumunu birlikte bekleyecek ve zorluklarla birlikte mücadele etmek zorunda kalacak olan iki kadın, iki çeşit aile olduğunu fark ederler, bir içine doğduğumuz biri de sonradan meydana getirdiğimiz...

13. Legally Blonde - Bu Nasıl Sarışın (2001)

13. Legally Blonde - Bu Nasıl Sarışın (2001)

Elle Woods güzeller güzeli bir kadındır ve okuldaki popülerliği dillere destandır. Bunun neticesinde okulun en yakışıklı erkeklerinden biri olan Warner Huthington ile beraberdir. Ancak Warner'ın annesi fazlaca tutucudur. Elle, onların beklentilerine göre 'çok sarışın' olmasından ötürü ailenin tepkisini çeker. Warner ile arası açılır ve Warner tarafından terk edilir. Warner öğrenim hayatına Harvard'ın hukuk fakültesinde devam eder. Hırslanan Elle de, sırf ondan intikam alabilmek adına aynı bölüme girmek için çabalar.

14. Tiny Furniture (2010)

14. Tiny Furniture (2010)

Anna, erkek arkadaşı tarafından terk edilmiştir. Ayrıca hayatı ile ne yapacağını anlamaya çalışırken eve dönen yeni bir üniversite mezunudur.

15. Begin Again (2013)

15. Begin Again (2013)

Hayallerini New York’ta gerçekleştirmek isteyen sevgilisinden ayrılmasıyla Gretta'nın iniş çıkışlarla dolu hayatı da değişir. Burada bir başına kalan Gretta, şans eseri tanıştığı bir yapımcı sayesinde kaderine meydan okuyacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Last Holiday - Hayatımın Tatili (2016)

16. Last Holiday - Hayatımın Tatili (2016)

Georgia Byrd hayatındaki her şeyi yoluna koymaya çalışan bir kadındır. Aniden alacağı ağır ve korkunç bir haber Georgia'yı zor bir durumla karşı karşıya bırakacaktır. Georgia ölümcül bir hastalıkla burun burunadır ve kısa bir süre ömrü kalmıştır. Bunun üzerine geriye kalan günlerini güzel geçirebilmek adına Avrupa'ya seyahat etmeye karar verir. Bu onun son tatili olacaktır.

17. (500) Days of Summer - Aşkın 500 Günü (2009)

17. (500) Days of Summer - Aşkın 500 Günü (2009)

Film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıra dışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

18. To All the Boys I've Loved Before - Sevdiğim Tüm Erkeklere (2018)

18. To All the Boys I've Loved Before - Sevdiğim Tüm Erkeklere (2018)

Lara Jean, on altı yaşında olan genç bir kızdır. Her genç kızın başına geldiği gibi onun da kalbi başkaları için atmaktadır. Fakat onun ilişkileri yazdığı mektuplardan ibarettir. Lara, sevdiği her çocuk için bir mektup yazmıştır. Genç kız asla söyleyemeyeceği duygularını kimsenin okuyamayacağını bildiği için rahatça mektuba aktarır. Bu zamana kadar kimseye göndermediği beş mektubu vardır ve yazdığı mektupları odasında bir kutuda saklamaktadır. Fakat bir gün beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Lara’nın gizli aşk mektupları gizemli bir şekilde sahiplerine postalanır. Lara’nın kontrolünde olan aşk hayatı bir anda rayından çıkmıştır. Sevdiği erkekler, Lara’nın kendileri hakkında artık ne düşündüğünü öğrenmiştir; üstelik hepsi de aynı anda. Peki bu mektupları kim göndermiştir?

19. Mamma Mia! (2008)

19. Mamma Mia! (2008)

Sophie Sheridan evlenecek yaşa gelmiştir. Nikahtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir. Donna karda yürüyen ve izini belli etmeyen bir çapkın kadındır aslında ve kızının gerçek babasının kim olduğunu bilmemektedir.

20. The Breakup - Ayrılık (2006)

20. The Breakup - Ayrılık (2006)

Chicago’da yaşayan Brooke Meyers, yeterince olgun olmayan erkek arkadaşı Gary Grobowski tarafından hak ettiği saygıyı görmediğini ve ihmal edildiğini hissetmektedir. Ondan ayrılarak, kendisini özletmeyi planlar. Ancak evden kim gidecektir? Her ikisi de bu noktada direnç gösterince ev bir savaş alanına döner. Yaşantıları çekilmez hale gelince aileleri de müdahale etmeye başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
11
4
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dean Winchester

Ayrılıp üzülenlerin kafasına fırın küreğiyle vurun. Açıklama bile yapmayın.

Pasif Kullanıcı

Malesef hic bir sey fayda etmiyor o an icin ama filmler guzelmis

Pınar Taşik

"Birds of Prey - Yırtıcı Kuşlar (2020)" ne alaka onu anlamadım