Görüş Bildir
Haberler
Üzerinizdeki Kara Bulutları Dağıtıp İçinize Tarifsiz Bir Mutluluk Aşılayacak 55 Film

Üzerinizdeki Kara Bulutları Dağıtıp İçinize Tarifsiz Bir Mutluluk Aşılayacak 55 Film

EC was here.
12.11.2017 - 12:45 Son Güncelleme: 05.10.2022 - 13:25

Biraz kendinize zaman ayırmak sizinde hakkınız . Hayat karmaşası, dertleri derken bazen kendimizi bunalımın içinde bulabiliyoruz. Bu keyifsiz günlerde, 'Şöyle keyfimi yerine getirecek bir film izleyeyim, içimdeki sıkıntıyı alıp götürsün' diyenler için antidepresan etkisindeki listemiz hazır. İyi seyirler. 🎬 

İçeriğin Devamı Aşağıda

54. Kazara Zengin / Mr. Deeds (2002)

54. Kazara Zengin / Mr. Deeds (2002)
image.tmdb.org

IMDb: 5.8

Küçük bir kasaba pizzacı sahibi ve şairi olan Longfellow Deeds, ölen amcasından 40 milyar dolar miras aldığında farklı bir hayata başlar. Büyük şehre taşınırken, Deeds kendini fırsatçılar tarafından kuşatılmış olarak bulur. Paranın herkesi değiştireceğini düşünen genç, kendisini değiştirme gereği duymaz.

53. Mükemmel / Spanglish (2004)

53. Mükemmel / Spanglish (2004)

IMDb: 6.4

Flor kendine ve kızına daha iyi bir yaşam kurabilmek için Meksika'dan Los Angeles'a göç eder. Yaşadığı dil problemlerine rağmen John ve Deborah Clasky tarafından evlerinde temizlik işlerini yapmak üzere işe alınır. 

Ancak iş bulmak Flor'un hayatını kolaylaştırmaya yetmez. Önünde zorlu engeller bulunan genç kadın hem yeni bir dile uyum sağlamak hem de büyümekte olan kızının sorunlarıyla baş etmek zorundadır. 

Tüm bunların yanında, kendi yaşam tarzından çok farklı bir hayata sahip Clasky'lere de alışması gerekmektedir.

52. Süper Baba / Big Daddy (1999)

52. Süper Baba / Big Daddy (1999)

IMDb: 6.4

Sonny Koufax, hayatını rayına oturtmuş, orta yaşlarına ulaşmış, işinde fazlasıyla başarılı bir avukattır. Hayatındaki tek derdi ise güvendiği bir ilişkinin sonuna gelmiş olmasıdır. Sorumsuz tavırları nedeniyle sevgilisi tarafından terk edilen Koufax, sevgilisine artık sorumluluk duygusuna sahip olduğunu kanıtlamak istemektedir. Bu nedenle aniden bir çocuğu evlat edinmeye karar verir. Evine gelen 'yeni çocuk' Julian'la arasında doğan ilişki günden güne güçlenecektir.

51. Sabah Neşesi / Morning Glory (2010)

51. Sabah Neşesi / Morning Glory (2010)

IMDb: 6.5

Başarılı televizyon yapımcısı Becky Fuller yerel haber programından kovulunca, kariyeri de aşk hayatı gibi bahtsızlaşır. “Daybreak” programında çalışmaya başlayan Becky, programa efsanevi televizyon sunucusu Mike Pomeroy’u da katarak çalışmalarına devam etmek ister.

Ne yazık ki Pomeroy ünlülerin dedikodu haberlerini, hava durumu ve moda gelişmeleri gibi sabah haberlerini sunmayı reddeder. Becky kısa süre içinde bozulmaya yüz tutan ilişkisini, şöhretini, işini ve en önemlisi programın kendisini kurtarmak için mücadele etmeye başlar.

50. Kemerlerinizi Bağlayın / Allacciate le Cinture (2014)

50. Kemerlerinizi Bağlayın / Allacciate le Cinture (2014)

IMDb: 6.5

Antonio ile Elena, beraber 'yasak' bir aşk yaşamaktadır, zira Elena'nın Giorgio adında iki senelik bir nişanlısı vardır. Sakin ve huzurlu yaşamı bir anda bu beklenmedik tutku karşısında alt üst olacaktır. Öte yandan, Antonio da Elena’nın en yakın arkadaşının sevgilisidir ve Giorgio'dan pek haz etmez. Öte yandan Fabio da Antonio’ya  karşı kin beslemektedir. Aradan 13 yıl geçer, artık Elena ve Antonio evlidir ve iki çocukları vardır. Üstelik Fabio ile kurdukları iş yolunda gitmektedir. Fakat ikili birbirlerine karşı duygularını sınayacak, çok daha sert bir sınavdan geçecektir. Bu yaşamda artık ne pişmanlıklara ne insanı sınırlayan önyargılara yer olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

49. Dostluk Denizi / White Squall (1996)

49. Dostluk Denizi / White Squall (1996)

IMDb: 6.6

Deneyim, disiplin ya da ebeveynlerinin eksik olduğunu düşündüğü her şeyi kazanmak için bir okul yelkenli gemisine mürettebat yapan bir grup Amerikalı genç erkek hakkında gerçek bir hikaye. Yolculuk hepsi için gerçek bir inişli çıkışlı maceradır.

48. Emma (1996)

48. Emma (1996)

IMDb: 6.6.

Emma Woodhouse, başkalarının işlerine karışmaktan hoşlanan cana yakın bir genç bayandır. Sürekli olarak birbirleri için tamamen yanlış olan erkekleri ve kadınları birleştirmeye çalışıyor. Romantizme olan ilgisine rağmen, Emma kendi duyguları ve nazik Bay Knightly ile olan ilişkisi hakkında hiçbir şey bilmiyor.

47. Patch Adams (1998)

47. Patch Adams (1998)

IMDb: 6.7

Patch Adams, hayatın herkese biraz takdim ettiği dertlerden pek de nasibini almamış olan bir adamdır. İyimserliği öyle bir noktadadır ki, bu, etrafındakileri rahatsız etmektedir. Günün birinde tıp fakültesindeki hocalarından biri sinirli bir tavırla palyaço olmasını önerir. Patch Adams buna sıcak bakar. Ancak öğrenim gördüğü okulu bitirerek bir doktor olmayı da istemektedir. Patch, birçok unvana aynı anda sahip olacağı ilginç bir yolculuğa çıkmak üzeredir.

46. Paris (2008)

46. Paris (2008)

IMDb: 6.8

Profesyonel bir dansçı olan Pierre'in ciddi bir kalp hastalığı vardır. Hayatını kurtarabilecek ya da kurtaramayacak bir organ nakil beklerken, Paris'teki dairesinin balkonundan etrafındaki insanlara bakarak dünyaya başka bir gözden bakmaya başlar. Üç çocuğu olan ve kocası olmayan kız kardeşi Eliza, ona bakmak için çocuklarıyla onun yanına taşınır ve bambaşka hayatları izleyicilere sunarlar.

45. 50 İlk Öpücük / 50 First Dates (2004)

45. 50 İlk Öpücük / 50 First Dates (2004)

IMDb: 6.8

Henry Roth, Hawaii cennetinde sonsuz kadınlarla beraber hiçbir bağlılığı olmayan bir yerde yaşıyor. Bu durum Lucy Whitmore ile tanışana kadar. Hem Henry hem de Lucy birbirlerinden zevk alırlar ve ciddi bir ilişkinin başladığını hissederler. Ertesi gün Lucy'ye yaklaşan Henry, Lucy onu tanıyamayınca kafası karışır. Henry'nin Lucy'nin aslında kısa süreli hafıza kaybından muzdarip olduğunu ve her bir günü hatırlayamadığını keşfettiği an budur. Henry bunun onu durdurmasına izin vermez ve her gün ona tekrar aşık olmasını sağlamaya hazırdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

44. Evlilik Öpücüğü / The Wedding Singer (1998)

44. Evlilik Öpücüğü / The Wedding Singer (1998)

IMDb: 6.9

 Robert, hayallerini gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba harcamaktadır. Küçük yerleşim mekanlarında düğün şarkıcısı olarak çalışmaya başlayan Robbie'nin kaderi, bir düğünde garson Julia ile kesişince olaylar gelişir. Her ikiside nişanlı olan ikili yavaş yavaş yanlış kişilerle beraber olduklarını anlayacaklardır. Robbie, Julia’nın nişanlısının ne kadar güvenilmez bir insan olduğunu keşfeder ve bunu Julia’ya göstermeye çalışır.

43. İyi Bir Yıl / A Good Year (2006)

43. İyi Bir Yıl / A Good Year (2006)

IMDb: 6.9

Londra’da yatırım danışmanlığı yapan Max Skinner, amcasından miras kalan üzüm bağını satmak için Provence’e gider. Fakat bu satış işlemi, hiç de tahmin ettiği gibi sorunsuz geçmeyecektir. Üzüm bağının kendisine ait olduğunu iddia eden Amerikalı bir kadının varlığı, ilk zamanlarda canını oldukça sıksa da, zamanla hayatının en keyif verici günlerini geçirdiğinin farkına varacaktır.

Mansfield Park (1999)

Mansfield Park (1999)

IMDb: 7.0

10 Yaşında, zayıf bir akrabası olan Fanny Price, teyzesinin kocası Sör Thomas'ın malikanesi olan Mansfield Park'ta yaşamaya gider. Zeki, çalışkan ve ironik bir hayal gücü ve güzel ahlaki pusulası olan bir yazar, özellikle Thomas'ın küçük oğlu Edmund'a yakınlaşır. Fanny kısa sürede güzelliğin yanı sıra keskin bir zihne sahip olur ve bir komşusu Henry Crawford'un dikkatini çeker. Thomas bunu destekliyor ancak Henry'den kendisini layık olduğunu kanıtlamasını istiyor. Edmund, Henry'nin kız kardeşine kur yaparken ve Thomas'ın kaderi ile Yeni Dünya köleliği arasındaki bağlantıya ışık saçarken, Fanny Henry'nin karakterini değerlendirmeli ve zekasının yanı sıra kalbini de savunmalıdır.

42. Mutlu Gilmore / Happy Gilmore (1996)

42. Mutlu Gilmore / Happy Gilmore (1996)
image.tmdb.org

IMDb: 7.0

Günün birinde tek varlığı olan büyükannesinin vergi borcundan ötürü evinden çıkartılacağını öğrenir ve bunun için paçaları sıvar. Hokey yetilerini ve gücünü golf sporunda da kullanabileceğini anlayan Gilmore, bir kolu protez olan hocasının yardımıyla golfün inceliklerini öğrenir ve bir golf turnuvasına katılır. Bilindiği üzere golf bir burjuva sporudur ve bu işte büyük paralar dönmektedir. İşte Gilmore'un ilgisini çeken de bu olur. Golften tırtıklamayı umduğu parayla büyükannesinin evini kurtarmayı amaçlayan Gilmore, bu turnuvada hayatının aşkıyla da karşılaşacaktır. Ama hepsinden önce daha ilk günden ezeli düşmanı ve rakibi olan Shooter McGavin’i mağlup etmesi gerekmektedir.

41. Stajyer / The Intern (2015)

41. Stajyer / The Intern (2015)

IMDb: 7.1

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarından birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Benny & Joon (1993)

40. Benny & Joon (1993)

IMDb: 7.2

Juniper 'Joon' Pearl, zihinsel yönden engelli olan, tuhaf alışkanlıklara ve ritüellere sahip tuhaf bir kadındır. Kafasındaki bu geniş boşluğu bir şeylerle ilgilenerek doldurmaya çalışmaktadır. Bir gün en az kendisi kadar tuhaf bir adama aşık olur. Bu adam, kendine rol model olarak Buster Keaton'ı seçmiş ve onun gibi yaşamayı tercih etmiştir.

39. Serseri Mayınlar / Mine vaganti (2010)

39. Serseri Mayınlar / Mine vaganti (2010)

IMDb: 7.3

Cantoneler, İtalya'nın güneyinde bir makarna fabrikasının sahibi olan, burjuvaziye mensup oldukça varlıklı bir ailedir. Bu gelenekçi ailenin erkek çocuklarından biri, Tommaso Roma'daki okulunu bitirir ve evine geri döner. Bu geri dönüş oldukça önemlidir çünkü Tommaso tüm ailesini bir arada toplayıp eşcinsel olduğunu açıklamaya karar vermiştir. Bu gerçeği erkek kardeşi Antonio'ya açıklar ve aile işlerini bırakıp yazar olmaya karar verdiğini söyler. Aile buluşması sırasında sırrını açıklamaya hazır olan Tommaso beklenmedik bir sürprizle başarısız olur. Erkek kardeşi Antonio da eşcinseldir ve bunu bizzat açıklar. Şimdi aileyi sıkıntılı zamanlar beklemektedir.

38. Hayatın Getirdikleri / The Secret Life of Bees (2008)

38. Hayatın Getirdikleri / The Secret Life of Bees (2008)

IMDb: 7.3

Yalnız hayatından ve sorunlu baba kız ilişkisinden dolayı bunalan Lily, annesinin hatıralarıyla avunmaktadır. Lily Owens, ona değer veren en iyi arkadaşı Rosaleen ile birlikte Güney Carolina’nın bir köyüne gider. Bu köyde annesinin sırları saklıdır.

37. Aşk Tarifi / The Hundred-Foot Journey (2014)

37. Aşk Tarifi / The Hundred-Foot Journey (2014)

IMDb: 7.3

Bombay'da yaşayan Hassan Haji, dedesinin işlettiği restoran sayesinde mutfakla çocuk yaşta tanışmış, bu ilgisini yeteneğiyle pekiştirmiştir. Şimdilerde genç bir adam olan Hassan, dedesinden kalan müesseseyi başarıyla işletirken beklenmedik bir trajedi nedeniyle Bombay'dan taşınmak durumunda kalır. Ailesiyle birlikte Fransa'nın bir kasabasına yerleşir ve işini burada devam ettirmek için hazırlıklara başlar, restoranını açar. Böylece bu yeni restoranın sunduğu egzotik Hint mutfağı kısa sürede bölge halkının dikkatini çeker. Bu nedenle de bölgenin prestijli restoranı Le Saule Pleureur'de bir telaş başlar. Şef Madame Mallory, yeni rakibi Hassan'ın kendinden daha yetenekli olduğunu fark etmiştir ve bu durum, aralarında esaslı bir rekabetin doğmasına neden olur.

36. Çikolata / Chocolat (2000)

36. Çikolata / Chocolat (2000)

IMDb: 7.3

Her şeyden uzak, minik bir Fransız kasabası... Genç bir kadın ve kızı kasabaya taşınırlar. Kasabanın tüm sıradanlığına şirk koşan bu iki kadın, oldukça farklı ve sevimli bir çikolata dükkanı açarlar. Bu tip zevklerin tatminkarlığından habersiz olan kasaba ahalisi; bu küçük dükkanın onlara sunduğu hazlar dünyasıyla bugüne kadar yaşamadığı, yeni bir hayatı keşfeder. Ancak öteki taraftan, kasabanın yaşadığı bu tatmin duygusunun tam karşısında duran kasaba sakinleri de vardır. Gizli bir soğuk savaş başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Şef / Chef (2014)

35. Şef / Chef (2014)

IMDb: 7.3

Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer.  Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl'a tam da bu dönem bir teklif gelir: ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi  işinin patronu ol! Oğlu Percy ve eski bir arkadaşı olan Martin’in yardımıyla Carl Amerika yollarında yemeğe ve yeni lezzetlere ve de en önemlisi hayata dair tutkusunu yeniden keşfedecektir.

34. Yaşamaya Değer / Le hérisson (2009)

34. Yaşamaya Değer / Le hérisson (2009)

IMDb: 7.4

Paloma Paris’te dış dünyanın hızlı temposundan uzak bir çevrede yaşayan 11 yaşında, oldukça zeki ve sıkkın bir kızdır. 12. yaş gününde intihar etmeye karar veren Paloma, ölümle randevusunun yaklaşmasına yakın ketum ve yalnız apartman görevlisi Renée Michel ve gizemli olduğu kadar elegan Mösyö Kakuro Ozu gibi değişik karakterlerle tanışır. Böylece Paloma karamsar hayatını gözden geçirme şansı bulacaktır.

33. Çılgın Aile / City Island (2009)

33. Çılgın Aile / City Island (2009)

IMDb: 7.4

Bu aile birbirine çok bağlı, ama genede hayatlarını yalanlar üzerine kurmuşlar ve bunu değiştiremiyorlar. Ailenin babası gardiyanlık yapmaktadır. Bir gün bir mahkum tüm ailenin kaderini değiştirir.

32. Kartal Eddie / Eddie the Eagle (2016)

32. Kartal Eddie / Eddie the Eagle (2016)

IMDb: 7.4

Film, İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards nam-ı diğer Eddie the Eagle’ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Edwards’ın spora ‘asla ölüm deme’ yaklaşımı tasvir edilir. Eddie kayakla atlamaya başlamadan önce bir çok spor dalında şansını dener. 1984 Kış Olimpiyatları'nda İngiliz takımına giremez ve dalını kayakla atlama olarak değiştirir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini kutlar.

31. Yeni Baştan / La Belle Epoque (2019)

31. Yeni Baştan / La Belle Epoque (2019)

IMDb: 7.4

Film hayal Kırıklığına uğramış bir adamın geçmişte istediği bir zaman dilimine gitmesini konu ediniyor. Tiyatro sanatlarını ve tarihi yeniden yapılanmayı harmanlayan bu şirket, müşterilerine seçtikleri döneme geri dönme şansı sunuyor. Victor daha sonra hayatının en unutulmaz haftasını yeniden yaşamayı seçerek 40 yıl önce büyük aşkıyla tanıştığı haftaya dönmek ister.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Kalbini Dinle / August Rush (2007)

30. Kalbini Dinle / August Rush (2007)

IMDb: 7.5

Film bir müzik mucizesini anlatıyor. Lyla Novacek ünlü ve güzel bir viyolonselist, Louis ise gitar çalıp bir kulüpte vokal yapan biridir. Bu iki insan birbirlerini tanıdıklarında müziğin de ritmine uyarak aşık olurlar birbirlerine. Ancak çok farklı hayatları vardır ve ayrılmak zorunda kalırlar. Ancak Lyla hamiledir. Bir gün bir kaza geçirir, bebek kurtulur ama babası, onu kızına söylemeden başkasına evlat edinmesi için verir. Tek korkusu, kızının kariyerine engel olacak bir durum gelişmesidir. Aradan on bir yıl geçtikten sonra küçük Evan, esas ailesinin onu beklediğine inanır ve onları bulmak üzere New York’a gider. Orada kendinde var olan müzik yeteneği onu başarıya taşırken aynı zamanda da başına dertler açacaktır.

29. Yaşamın Renkleri / Pleasantville (1998)

29. Yaşamın Renkleri / Pleasantville (1998)

IMDb: 7.5

Pleasantville, siyah-beyaz tonların egemenliğindeki, küçük ve kendine yeten bir kasabadır. Kasabanın insanları müthiş bir ahenk ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu kasabada asla kötülük hüküm sürmeyecek gibidir. Ancak ortada bir problem vardır: Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır.

28. Küçük Manhattan / Little Manhattan (2005)

28. Küçük Manhattan / Little Manhattan (2005)

IMDb: 7.6

İkisi de Manhattan'da oturan 11 yaşındaki Gabe ve Rosemary okulda birbirlerinden habersizken, hobi olarak gittikleri karate kursunda tekrar karşılaşınca yakın arkadaş olurlar. Zengin bir ailenin kızı olan Rose bu arkadaşlığa ilgisiz gibi görünürken küçük Gabe tam tersi, kıza sırılsıklam aşık olmuştur. Ama bu saf bir çocukluk aşkıdır.

27. Deha / Gifted (2017)

27. Deha / Gifted (2017)

IMDb: 7.6

Frank Adler (Chris Evans), Florida'nın bir kıyı kasabasında genç yeğeni Mary'i (Mckenna Grace) yetiştiren bekar bir adamdır. Mary 7 yaşında parlak dahi bir çocuktur. Frank, Mary'nin normal bir hayat sürmesini ister fakat zorlu annesi Boston'lı Evelyn (Lindsay Duncan) Mary'nin matematiğe olan hakimiyetini fark eder ve Frank'le Mary'yi birbirinden ayırmaya çalışır. Aile gerilimleri ve kopuklukları patladığında, amca ve yeğeni, ev sahibeleri ve yakın arkadaşları olan Roberta'dan (Octavia Spencer) ve öğrencisine olan ilgisi kısa sürede amcasıyla da aralarında bağ oluşmasına sebep olan Mary'nin öğretmeni Bonnie'den (Jenny Slate) destek görürler.

26. Kızarmış Yeşil Domatesler / Fried Green Tomatoes (1991)

26. Kızarmış Yeşil Domatesler / Fried Green Tomatoes (1991)

IMDb: 7.7

Evliliği yolunda gitmeyen ve orta yaş bunalımına giren Evelyn Couch, bir bakımevinde tesadüfen tanıştığı Ninny ile arkadaş olur. Onu her ziyaret edişinde, Ninny gençliğinde tanık olduğu bir dostluğun öyküsünü anlatır: 1920'ler Amerika'sında, siyah-beyaz çatışmasının en yoğun olarak yaşandığı günlerde, birçok zorluğa göğüs geren Idgie ve Ruth'un dostluğunun... Bu iki kadının öyküsünden ilham alan Evelyn, Ninny'nin de yardımıyla kendi sorunlarının üstesinden gelmeyi başaracak ve hayata yeniden tutunacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Bir Mucizedir Yaşamak / Zivot je cudo (2004)

25. Bir Mucizedir Yaşamak / Zivot je cudo (2004)

IMDb: 7.7

Luka, Jadranka ve oğulları Milos orta sınıfa ait sıradan bir ailedir. Sırp aile, Bosna'da küçük bir kasabaya yerleşir. Luka, mühendislik mesleğini sürdürürken, eşi Jadranka'nın en büyük hayali başarılı bir opera sanatçısı olabilmektir. Bu küçük kasabanın tek önemli özelliği ise içinden geçen tren hattı ve beraberinde taşıdığı turistler olacaktır. Luka da bu tren hattını düzenlemesi için görevlendirilmiştir. Ancak bekleyen bir savaş patlak verir ve acımasızca hayatları felç eder. Luka artık savaş bölgesindedir ve Sabaha ile tanışır.

24. İlk Aşk / Flipped (2010)

24. İlk Aşk / Flipped (2010)

IMDb: 7.7

Bryce ve Julie ikinci sınıfta tanışmıştır. Küçük Juli, Bryce'ın hayatına girmesi ile ilk aşkını da tatmış olur. Ancak durum Bryce için aynı değildir. Kızlardan korkan, utangaç ve sıkılgan Bryce, her ne kadar Juli'yi kaybetmek istemese de, kızın ısrarı ve 'hayır' cevabını kabul etmemesi canını sıkmaktadır. Aradan geçen altı yıl boyunca Juli ve Bryce için işler daha da zorlaşır. Karşı evlerde oturan ve aynı okula devam eden Julie ve Bryce artık ergenlik çağına girmişlerdir. Zaman zaman birbirlerinden uzaklaşsalar da, aralarında hala bir bağ vardır.

23. Dans Etmenin Sırrı / Billy Elliot (2000)

23. Dans Etmenin Sırrı / Billy Elliot (2000)

IMDb: 7.7

1984 İngiltere’si… Kuzeyde çalıştırılma metotları nedeniyle koşullarına karşı gelen madencilerin grev yaptığı dönem… Billy Elliot yaşına rağmen olgun, 11 yaşındaki bir çocuktur. Babası ve ağabeyi ile birlikte yapılan grevlere katılmaktadır. Billy, kararlarını tıpkı bir yetişkin kararlılığıyla vermeye çalışmaktadır. Bir gün boks sporunu bırakıp bale yapmak istediğini söyleyince ise ailesi ona karşı çıkacaktır. Ancak Billy’nin yanında onun bu kararını destekleyen insanlar da olacaktır.

22. Tiffany’de Kahvaltı / Breakfast at Tiffany's (1961)

22. Tiffany’de Kahvaltı / Breakfast at Tiffany's (1961)

IMDb: 7.7

New York sosyetesinin renkli simalarından Holly, yan dairesine taşınan genç bir adama ilgi duymaya başlar. Holly aslında canı istediği her erkeği kendisine aşık edebilen bir kadındır. Gönlünce geçirdiği gecelerin sabahında mücevher dükkanı Tiffany vitrini önünde kahvaltısını yapar. Bu hep böyle yaşanır. Yalnız bir sabah işte bu genç adam Paul Varjak ortaya çıkar ve bu kez bir duygusallık oturuverir Holly’nin gündemine. Bu, zamanla platonik bir aşka dönüşür.

21. Benden Bu Kadar / As Good as It Gets (1997)

21. Benden Bu Kadar / As Good as It Gets (1997)

IMDb: 7.7

Melvin Udall oldukça zor bir insandır. Obsesif kompülsif ve başarılı bir yazar olan Udall, sahip olduğu korkular sebebiyle sokak kapısını dört kez kapamakta, Yahudilerden ve siyahîlerden nefret etmekte ve tüm bu ayrımcı özelliklerini hiçbir şekilde gizlememektedir. Eşcinsel bir komşusu olan Simon’ın da hayatını sürdürdüğü Greenwich Village’da yaşamaktadır. Bir gün Simon saldırıya uğrayıp hastaneye kaldırılır. Ona yardım etmek zorunda kalacak olan Melvin’in hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Aşk Her Yerde / Love Actually (2003)

20. Aşk Her Yerde / Love Actually (2003)

IMDb: 7.7

Yılbaşı arefesinde Londra'da geçen on ayrı aşk hikayesini konu alan film, farklı karakterlere sahip kahramanlarımızın başından geçen aşk maceralarını ve onların yaşama bakışlarını da gösteriyor. Farklı karakterlerin bir şekilde birbirleriyle de bağlantılarının olması konuyu daha ilginç hale getiriyor. Kırılan kalpler, gerçekleşmeyen beklentiler, kahkahalar, şansını zorlayanlar, büyük hasar alanlar, riske girenler...

19. Aşk ve Yaşam / Sense and Sensibility

19. Aşk ve Yaşam / Sense and Sensibility

IMDB: 7.7

Bay Dashwood öldüğünde, mülkünün büyük kısmını ilk evliliğinden kalan oğluna bırakmak zorundadır. Bu durumda ikinci karısını ve üç kızı Elinor'u, Marianne'yi ve Margaret'i  zor durumda bırakıyor. Oğlu kibirli karısınıda alıp kız kardeşlerinin evine taşınır. Elinor zengin Edward Ferrars'a bağlandığında ailesi onları onaylamaz ve ayırır. Kız kardeşlerin aşk hayatı zora sokulur.

18. Temmuz'da / Im Juli. (2000)

18. Temmuz'da / Im Juli. (2000)

IMDb: 7.8

Daniel bir öğretmendir. Kişiliğinin de getirileriyle hiçbir şekilde kendi öğrencileriyle yakın olmak istememektedir. Onun bakış açısından herkes kendi görevini bilmeli ve buna göre hareket etmektedir. Bir gün Juli ile tanışır. Juli, Daniel'e hayatının aşkını çok kısa bir süre içerisinde bulacağını söyler. Daniel buna inanır. Bir gün Melek isimli bir Türk kızına aşık olur. Melek'in peşine takılıp bir ucu da Türkiye'ye kadar varacak bir yolculuğa çıkacaktır. Bu yolculuğun sürprizleri ise hiç eksik olmayacaktır.

17. Onur / Pride (2014)

17. Onur / Pride (2014)

IMDb: 7.8

1984 yılında henüz 20 yaşındaki gey Joe, Bromley’den Londra’ya Onur Yürüyüşü’ne katılmak için gelir. Hissettiği tereddüt bir grup geç gey erkek ve lezbiyen ile tanışınca yerini rahatlamaya bırakacaktır. Gethin's Soho Kitapevi’nde bir araya geldiği bu gençler aslında dönemin başbakanı Margaret Thatcher tarafından hoş görülmemektedir. Öte yandan aynı günlerde maden işçileri çalışma koşulları nedeniyle greve gitmiştir. Kuzey İrlandalı aktivist Mark Ashton ezilen iki kanadın birlik göstermesi gerektiğini savunur. Eşcinsel gençler, bir İrlanda kasabasına yardım için harekete geçerler ve gönülden yardımları toplumda karşılık bulur. Öte yandan iki grubun da güçlenmesini istemeyenlerin sabotajı hiç de uzak değildir.

16. Ekim Düşü / October Sky (1999)

16. Ekim Düşü / October Sky (1999)

IMDb: 7.8

Coalwood adlı kasabada yaşayan Homer Hickam adlı gencin ilerde baba mesleği olan madenciliği yapmaktan başka seçeneği yok gibidir. Fakat 1957 Ekim'inde Sputnik adlı uydunun uzaya fırlatılmasıyla Homer roketlere ve bunların nasıl yapıldığına büyük ilgi duyar. Üç arkadaşı ile deneme yanılma yoluyla bazı denemeler yapmaya karar verir.Kasabada başta babası olmak üzere herkes bunun bir saçmalık olduğunu düşünmektedir. Sadece bir lise öğretmeni onların çabalarını ve emeklerine saygı gösterir ve Ulusal Bilim Yarışması'nda büyük ödülü alabileceklerine onları inandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005)

15. Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005)

IMDb: 7.8

Lizzie, Bay Darcy ile karşılaşır. Zaman ilerledikçe bu benzer tabiatlı iki insanın ilişkisi aşk ve gurur arasında bir çekişmeye dönüşür. Bakalım aşk zafer kazanıp Lizzie'ye neden evlenmesi gerektiğini gösterebilecek mi?

14. Zamanda Aşk / About Time (2013)

14. Zamanda Aşk / About Time (2013)

IMDb: 7.8

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

13. Benim Tatlı Meleğim / My Fair Lady (1964)

13. Benim Tatlı Meleğim / My Fair Lady (1964)

IMDb: 7.9

Filmin kahramanı Eliza Doolittle, sokakta çiçekçilik yapan ve son derece küfürlü konuşan bir karakterdir. Bir gece Prof Higgins, bir opera çıkışında kendisini görür. Eliza sadece argo konuşan biri değil aynı zamanda son derece hırçın ve kaba tavırlara da sahip biridir. Higgins ve arkadaşı Albay Pickering dil bilimcidirler ve bu kadın üzerine bahse girerler. Eliza profesörün evinde kalacak ve diksiyon kursları alacaktır. Higgins, genç kızı tamamen yola getireceğine ve Eliza’nın bir süre sonra gerçek bir hanımefendiye dönüşeceğine emindir. Bu iş karşılığında para alacağı için Eliza olayı kabul eder. Higgins acımasızdır. Eliza kısa sürede ilerleme göstermekle kalmaz, gönülleri fethetmeye de başlar. Zamanı geldiğinde de ilk sınavını vermesi gerekecektir.

Her şey, herkesin umduğundan farklı gelişecektir.

12. Küçük Gün Işığım / Little Miss Sunshine (2006)

12. Küçük Gün Işığım / Little Miss Sunshine (2006)

IMDb: 7.8

Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

11. Kahvaltı Kulübü / The Breakfast Club (1985)

11. Kahvaltı Kulübü / The Breakfast Club (1985)

IMDb: 7.9

1985 yılına ait bir gençlik klasiği ile karşı karşıyayız. Filmde bir nerd, atletik bir sportmen, bir freak, bir entelektüel ve bir 'sarışın' aralarında keşfedecekleri ortaklığa doğru yol alacaklardır. Amerikan lise hayatından bu beş benzemez, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek gibi bir işkenceye maruz kalmışlardır. Bir yandan da at gözlüklü lise müdürünün tacizi altında inlemektedirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Para Beraber Gitmez / You Can't Take It with You (1938)

10. Para Beraber Gitmez / You Can't Take It with You (1938)

IMDb: 8.0

Stenograf Alice Sycamore, çalıştığı şirketin başkan yardımcısı da olan patronu Tony Kirby’ye aşıktır, seçkin şirketse patronunun açgözlü babası Anthony P.Kirby’ye aittir. Baba Kirby, silah ticaretinde tekel olmaya çalışmakta ve 12 blokluk bir bölgede son ev olan Alice’in dedesi Martin Vanderhof’un evini satın alması gerekmektedir. Bununla birlikte, Martin, bireyleri para yerine arkadaş edinmeye ve eğlenmeye önem veren anarşik ve uçuk bir ailenin reisidir. Tony, Alice’e evlenme teklif ettiğinde; basit ve çılgın ailesinin züppe Kirby’lerle tanışmasının zaruri olduğunu söyler, Tony kararlaştırılandan bir gün önce Alice’i ve ailesini ziyaret etmeye karar verir. Kaçınılmaz bir sınıf ve yaşam tarzı çatışması vardır, Kirby’ler Sycamore’ları küçümseyerek reddeder ve Alice, Kirby ailesinin hayatını değiştirerek, Tony ile olan ilişkisini bitirir.

9. Sing Street (2016)

9. Sing Street (2016)

IMDb: 8.0

1980'li yılların ortasında, 15 yaşındaki Conor adındaki İrlandalı bir çocuğun, maddi yetersizliklerden dolayı okul değiştirmesini, orada kendisine yapılan zorbalıklarla mücadelesini, müziğe olan tutkusu ve yeteneğiyle enstrüman çalan gençleri bir araya getirerek bir grup kurmasını ve kliplerinde oynayan çok güzel bir kızla aralarında oluşan romantizmi konu alıyor.

8. Neşeli Günler / The Sound of Music (1965)

8. Neşeli Günler / The Sound of Music (1965)

IMDb: 8.0

Maria öylesine hayat dolu ve coşkulu bir genç kadındır ki manastır hayatı aslında hiç de onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir. Bu yüzden de genelde birçok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Kaptan Trapp'ın çocuklarının haylazlığı yüzünden bütün bakıcılar bir süre sonra işi bırakmaktadırlar. Maria ise iyimserliği ve sevecenliğiyle hem kaptanın güvenini hem de çocukların sevgisini kazanacaktır.

7. Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower (2012)

7. Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower (2012)

IMDb: 8.0

Duygusal ve utangaç olan Charlie, bir yandan değişen çevresini gözlemlerken bir yandan da en iyi arkadaşı Michael'ın yakın zamandaki intiharıyla uğraşmaktadır. İngilizce öğretmeni Bill, ona okuması için fazladan kitaplar vererek hayata katılmayı öğretmeye çalışır ve Bill'in çabaları Charlie'nin deneyimleriyle açığa çıkacaktır.

6. Bugün Aslında Dündü / Groundhog Day (1993)

6. Bugün Aslında Dündü / Groundhog Day (1993)

IMDb: 8.0

Phil Connors, ekranlardaki samimi kişiliği ve eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, ancak kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Burada yaşanan hayat ve mütevazi insanlardan iğrense de bu hayata bir günlüğüne, görevi için katlanmak zorundadır. Ancak ansızın çıkan bir kar fırtınası tüm ulaşım yollarını kapattığında Phil, talihsiz kaderiyle başbaşa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise daha büyük bir sürpriz kapıdadır: Phil, zaman döngüsüne yakalanmıştır; nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorundadır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Roma Tatili / Roman Holiday (1953)

5. Roma Tatili / Roman Holiday (1953)

IMDb: 8.1

Saray protokollerine göre yaşamak zorunda olan Prenses Ann, Avrupa turunun yoğun temposundan sıkılmış, Roma'ya geldiklerinde nihayet yaşı gereği neşeli ve çılgın günler geçirmek istediğini kendine itiraf edebilmiştir. Bir gece çılgınlık yapıp kimseye haber vermeden saraydan ayrılan Prenses, bir bankta uyuyakalır. Genç kadının şansı yaver gider ve yardımsever bir adam onu kendi evine götürür; ancak bu durum genç kadına pahalıya patlayacaktır. Ülkenin en gözü açık gazetecilerinden biri olan Joe Bradley'in evinde kalan Prenses Ann, büyük bir habere manşet olmak üzeredir.

4. Little Dorrit (2008)

4. Little Dorrit (2008)

IMDb: 8.2

Günlerini aile için para kazanmak ve Londra'daki Marshalsea borçlular hapishanesinde uzun süreli mahkum olan gururlu babasına bakmak için harcayan Amy Dorrit'in hikayesini anlatıyor. Amy ve ailesinin dünyası, patronunun oğlu Arthur Clennam, ailesinin gizemli mirasını çözmek için denizaşırı ülkelerden döndüğünde ve hayatlarının böyle olduğunu keşfettiğinde değişir.

3. Amélie / Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)

3. Amélie / Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)

IMDb: 8.4

Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

2. Şahane Hayat / It's a Wonderful Life (1946)

2. Şahane Hayat / It's a Wonderful Life (1946)

IMDb: 8.6

Üst üste gelen olaylar yüzünden iş adamı George Bailey intiharın eşiğine gelmiştir ve köprünün kenarında sallanmaktadır. Tam o sırada Clarence adlı ‘koruyucu melek’ belirir ve George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir ve George, hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir.

1. Can Dostum / The Intouchables (2011)

1. Can Dostum / The Intouchables (2011)

IMDb: 8.6

Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
74
25
23
17
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?