Görüş Bildir
Haberler
"Devam Filmleri Kötü Olur" Klişesini Yerle Bir Etse de Hak Ettiği Değeri Görememiş 15 Film

"Devam Filmleri Kötü Olur" Klişesini Yerle Bir Etse de Hak Ettiği Değeri Görememiş 15 Film

Kıymeti bilinememiş muazzam filmler. 😍

Not: Film açıklamaları için Beyazperde ve Sinemalar kullanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Scream 4 (2011)

Gelişim kitapları yazarı Sidney Prescott (Neve Campbell), kitabının tanıtım turu için çıktığı gezinin son durağı olarak Woodsboro’ya geri döner. Artık evli bir çift olan olan Şerif Dewey (David Arquette) ve Gale (Courteney Cox-Arquette) ile tekrar görüşmeye başlayan Sidney, kuzeni Jill (Emma Roberts) ve teyzesi Kate’i (Mary McDonnell) de ziyaret eder. Fakat Sidney’in yeniden ortaya çıkması Hayalet Maskeli katilin de geri dönmesine neden olur. Öncelikle Sidney, Gale, Dewey, Jill ve arkadaşları ve sonrasında da tüm kasaba artık tehlike altındadır.

2. The Mummy Returns (2001)

Yıl 1935. Mumya’nın geri dönerek dehşet saçmasının ardından 10 yıl geçmiştir. Rick O’Connell Evelyn ile evlenmiştir ve 9 yaşında bir oğulları vardır. Fakat Imhotep’in mumyalanmış bedeni Londra’da bir müzeye nakledilince, lanetli efsane bir kez daha dehşet saçmaya başlar. İşin kötüsü, Imhotep’inkinden daha güçlü bir ruh da devrededir bu kez! İki gizemli varlığın çarpışmasına sahne olan dünyanın kaderi bir kez daha O’Connell’ların elindedir...

3. The Exorcist III (1990)

İlk filmin aksine dönen başlar ve yeşil kusmuklardan çok, gıcırdayan tahtalar ve gölgelerle korkutmayı seçen Şeytan 3, türün meraklılarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir yapım. Üstelik bu defa, bir insanın ruhunu ve bedenini ele geçiren yaratığın şeytan gibi doğa üstü bir varlık değil, ölü bir katil olması işleri daha da tüyler ürpertici hale getiriyor.

4. Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

64.media.tumblr.com

Indiana Jones: Son Macera'da, tarihin en ünlü maceracı arkeoloğu Indiana Jones’a babası Dr. Henry Jones tarafından bir günlük gönderilir. Bu günlüğün içerisinde gizemli Kutsal Kase’ye dair bazı ipuçları ve bir harita bulunmaktadır. Özel bir koleksiyoncudan babasının ortadan kaybolduğunu öğrenen Indiana Jones, müze kuratörü Marcus Brody’yi de yanına alarak İtalya’ya babasını aramaya gider. Burada kendilerini buldukları yer ise bir Nazi bölgesidir ve Naziler de Kutsal Kase’nin peşindedir. Babasını kurtarmaya giden Indiana’nın birincil hedefi Kutsal Kase’yi Nazilerden önce ele geçirmek olacaktır.

5. Blade Runner 2049 (2017)

Blade Runner 2049'da ilk filmdeki hikayenin 30 yıl sonrası anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K, toplum yaşamını kaosa sokacak olan ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı açığa çıkartır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Psycho 2 (1983)

22 yıl sonra Norman Bates eve geri döndü! Tüm zamanların gelmiş geçmiş en unutulmaz gerilim filmlerinden biri olan Alfred Hitchcock’un Sapık filmi, şimdi kaldığı yerden devam ediyor. Anthony Perkins, işlediği suçların cezasını çekmek üzere gönderildiği bir akıl hastanesinde yıllarca tedavi gördükten sonra serbest kalan, ancak annesinin etkisinden hala kurtulamamış Norman Bates rolüyle ekranlara geri dönüyor.

7. Halloween III: Season of the Witch (1982)

64.media.tumblr.com

John Carpenter’ın 1978 yapımı başyapıtı olan Halloween filminin üçüncü devam filmi, cadılar bayramı maskeleri üreten büyük bir şirketin maskelerin içine gizlenmiş bir madde ile milyonlarca çocuğu öldürmeye kalkışma öyküsünü merkezine alıyor.

Kariyerinde genelde çektiği B sınıfı filmlere yakın eserlerle tanınan yönetmen Tommy Lee Wallace’ın, başrolünü John Carpenter’ın fetiş yan oyuncularından biri olan Tom Atkins’e verdiği filmi, Halloween serisinin genel yapısına aykırı bir işlenişe sahip. Filmin özellikle çekildiği dönemden de güç alarak 80'li yılların dokusunu arı bir şekilde yansıttığını söylemek mümkün.

8. Wes Craven's New Nightmare (1994)

64.media.tumblr.com

Şeytani güçlere sahip olan Freddy Krueger dünyaya giriş kapısını yeniden buluyor. Can Harty onu oyunlarıyla tuzağa düşürmeye çalışarak Freddy Krueger'ı geldiği yere göndermeye çalışıyor.

9. Shanghai Knights (2003)

Chon Wang ve Roy O'Bannon bütün vahşi batıyı ayakları altına aldıktan sonra bu kez Londra'dadırlar. Çin'deki asiler Chon'un babasının hayatına son verirler. Chon da bunun üzerine en yakın dostu Roy'u çağırarak intikam almak üzere Londra'ya doğru yol alır. Chon'un pek görüşmediği kız kardeşi olan Liu da diğer yandan kendi intikamını almak için planlar yapmaktadırlar. Roy, Liu ile tanışınca ona aşık olacak ve bütün bu karmaşanın iyice bir kaosa dönüşmesine yol açacaktır.

10. Friday the 13th Part VI: Jason Lives (1986)

Tommy Jarvis çocukluğunda diğerlerinin uğruna öldükleri şeyi başarmıştı. Katliamları ile Kristal Gölü sakinlerine vahşet saçan Jason'ı öldürmeyi başarmıştı, fakat yıllar sonra Tommy, Jason ölmediği kuşkusuna kapılır ve mezarını kazmak için bir arkadaşı ile mezarlığa gider. Mezarı açtıklarında Jason'ın çürümüş cesedini bulurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cube 2: Hypercube (2002)

11. Cube 2: Hypercube (2002)

Film, bir küpün içerisinde tuzağa düşmüş olan Becky isimli bir genç kızla açılır. Ardından birbirlerini daha önce hiç görmemiş olan sekiz kişiyle karşılaşırız. Her biri farklı mesleklerden olan bu sekiz kişi kendilerini bir küpün içerisinde tutsak olmuş bir şekilde bulurlar. Çıkış yolu bulmak için dolaşmaya başladıklarında ise hapsoldukları şeyin gizemini keşfederler. Bildiğimiz fizik kurallarının geçerli olmadığı bu ortam, kurtulması imkansız bir yerdir. Her ne olursa olsun kurtulmaya kararlı olan grup ise tüm birikimlerini birleştirerek kurtulma yollarını aramaya başlarlar.

12. Terminator 2 (1991)

64.media.tumblr.com

Terminatör 2: Mahşer Günü, 2009 yılında geçmektedir. Sarah Connor’ı öldürme görevinde başarısızlığa uğrayan Synet robotları, T-1000 adında yeni bir robot üretirler. Bu yeni “Terminatör” geçmişe dönerek insan direnişinin gelecekteki lideri olacak Sarah’ın oğlu John Connar’ı öldürmeye programlanır. Fakat bir diğer robot T-800 de John’u korumaya programlanarak geçmişe gönderilmiştir. İnsanoğlunun kaderini belirleyen tek bir soru vardır: İki robottan hangisi John’u daha önce bulacaktır?

13. Before Sunset (2004)

Gün Batmadan, ilk karşılaşmalarının ardından 9 yıl sonra yeniden bir araya gelen Jesse ve Celine'in hikayesini anlatıyor. Jesse Amerikalı bir yazardır. Celine ise tipik bir Fransız kadınıdır. Bir gün Avrupa raylarında, Budapeşte'den Viyana'ya doğru yola çıkan bir trende karşılaşırlar. Birbirleriyle konuşacakları çok şey vardır. Konuşurlar da, ancak bunların hepsi bu yolculukla sınırlı kalmak durumundadır. Dokuz yıl sonra yeniden bir araya gelirler. Yine sadece birkaç saatleri vardır. Ancak yine konuşacak çok fazla şeyleri vardır. Linklater'ın sohbetler üzerinden akan filmi diyaloglarıyla izleyenini büyülüyor. Başroller yine Ethan Hawke ve Julie Delpy.

14. Hannibal (2001)

Hannibal Lecter, gizlenmek için bir barınak olarak kendine Floransa'yı seçmiştir. Başka bir suçlu ise onunla yeniden yüz yüze gelmenin planlarını yapmaktadır. Hannibal Lecter'ın dünyada değer verdiği tek insan olan Starling, bu ikilinin arasındaki gerginlik nedeniyle tehlikededir. Ajan Starling, iki azılı suçlunun arasında bir şekilde hayatta kalmak için elinden gelenin en iyisini yapmak durumundadır.

15. Gremlins 2: The New Batch (1990)

1984 yılında çekilen ve bir hayli ses getiren korku komedi filmi Gremlins’in devam filmi niteliğinde olan Gremlins 2: The New Batch’te Gremlinler geri dönüyor; hem de bu kez önemli bir medya şirketinin binasını ele geçirerek! Hikaye onlarca küçük yaratık doğuran yaratık Gizmo’nun maceralarıyla devam ediyor. İlk filmde hayali bir kenti işgal eden Gizmo’nun yavruları, ikinci filmde New York’taki bir gökdelende üremeye başlıyorlar. Bu yeni yaratıklar yüzünden şehir büyük bir tehdit altındadır. Bina sakinleri minimum hasarla binadan kaçmayı başarabilecekler midir?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
16
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaiki Deishuu

Terminatör 2 değer mi görmedi şimdi 🙄 inanasım gelmedi ama ok

Ancient Guy

Terminator 2 külttür yalnız. Schwarzenegger'in bu kez iyi robotu oynadığı, deri ceketle motorsiklet kullanan Terminator imajının oluştuğu, "hasta la vista ba... Devamını Gör

Nightwing Robin

Ya arkadaşlar şu listelere sadece resim koyun. Gİf gözlerimizin anasını ağlatıyor.