Görüş Bildir
Haberler
2023 Yılının Son Çeyreğine Girmişken İzlemeyi Heyecanla Beklediğimiz 25 Başarılı Film

2023 Yılının Son Çeyreğine Girmişken İzlemeyi Heyecanla Beklediğimiz 25 Başarılı Film

Beyza
15.10.2023 - 14:04

2023 yılının son çeyreğinde merakla beklediğimiz 25 etkileyici filmi sizler için derledik. Bu filmler, sinema severlerin heyecanla izlemeyi dört gözle beklediği yapımlar arasında yer alıyor. Kendine has hikayeleri ve başarılı oyunculukları ile dikkat çeken bu filmler, sinema dünyasının en çok konuşulan ve beklenen yapımları. İşte, 2023 yılının son çeyreğinde izlemeyi sabırsızlıkla beklediğimiz 25 başarılı film...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2023'ün bitimine bir adım daha yaklaştığımız Ekim ayı kapımızda. Yılın büyük bir kısmında sinema salonlarında ve dijital platformlarda birçok etkileyici filmle karşılaştık ancak, 2023'ün belki de en çok beklenen sinema yapıtları önümüzdeki haftalar içerisinde izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

2023'ün bitimine bir adım daha yaklaştığımız Ekim ayı kapımızda. Yılın büyük bir kısmında sinema salonlarında ve dijital platformlarda birçok etkileyici filmle karşılaştık ancak, 2023'ün belki de en çok beklenen sinema yapıtları önümüzdeki haftalar içerisinde izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

2023 yılının son çeyreği, sinemaseverler için heyecan verici bir dönem olacak. İşte, 2023'ün son çeyreğinde gösterime girecek ve izleyicilerin sabırsızlıkla beklediği 25 film.

2023 yılının son çeyreği, sinemaseverler için heyecan verici bir dönem olacak. İşte, 2023'ün son çeyreğinde gösterime girecek ve izleyicilerin sabırsızlıkla beklediği 25 film.

1. The Exorcist: Believer

1. The Exorcist: Believer

Özet: 12 yıl önce hamile olan karısını Haiti'deki depremde kaybeden Victor Fielding, kızı Angela'yı tek başına büyütür. Bir gün Angela ve arkadaşı Katherine, gittikleri ormanda kaybolur. Herkes onları arasa da kimse izlerine rastlamaz. Aradan geçen üç günün ardından Angela ve Katherine, başlarına gelenleri hatırlamadıkları bir şekilde geri gelir. Onların dönüşü ile bir dizi olay ortaya çıkar ve Victor kendisini şeytanın en kötüsüyle yüzleşmek zorunda bulur. Bu durum üzerine Victor, çaresizce benzer olaylara tanık olan Chris MacNeil’ı arar.

Yönetmen: David Gordon Green

Oyuncular: Leslie Odom Jr., Ellen Burstyn, Ann Dowd

2. Zübeyde, Analar ve Oğullar (2023)

2. Zübeyde, Analar ve Oğullar (2023)

Özet: 'Kahraman doğulur mu yoksa yetiştirilir mi?' konusunu düşündüren film, hakkında pek bilgi sahibi olmadığımız Zübeyde Hanım’ın, savaşlar, salgın hastalıklar, göçler ve yokluk içinde 6 çocuğundan 4’ünü ve eşini kaybederken ‘Mustafa’sını nasıl yetiştirdiğini beyaz perdeye yansıtıyor.

Yönetmen: Cenk Yaz

Oyuncular: Emre Kınay, Alican Yücesoy, Aslıhan Güner

3. Dumb Money

3. Dumb Money

Özet: Sıradan bir adam olan Keith Gill, tüm birikimini Gamestop hisselerine yatırarak ve bununla ilgili paylaşımlar yaparak yaşar. Sosyal medyadaki paylaşımları patlayınca bundan hem kendi hem de çevresindeki insanların hayatı etkilenir. Bir hisse senedi tüyosu harekete dönüştüğünde, herkes zengin olur; ta ki milyarderler karşılık verene ve her iki tarafın da dünyası alt üst olana kadar.

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Seth Rogen, Sebastian Stan, Paul Dano

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Killers of the Flower Moon

4. Killers of the Flower Moon

Özet: 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir. Gün geçtikçe artan cinayetleri araştırmaya kalkanların sonu da ölüm olur. Ölenlerin sayısı yirmi dördü aştığında ise davaya FBI atanır. Henüz kurulma aşamasında olan FBI’a bağlı olan bir dedektif gizemli cinayetlerin sırrını çözmek şehre gelir.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone

5. Saw X

5. Saw X

Özet: 'Testere' ve 'Testere 2' filmlerinin arasındaki zaman diliminde geçen onuncu filmde, John Kramer (Tobin Bell), kanserini tedavi etmesi umuduyla riskli ve deneysel bir medikal işlem için Meksika'ya gider ancak bütün bu operasyonun en savunmasız olan insanları dolandırmak için bir tuzak olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Kevin Greutert

Oyuncular: Tobin Bell, Shawnee Smith, Synnøve Macody Lund

6. Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka

6. Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka

Özet: The Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka, ergenlik döneminde olan bir gencin hikayesini konu ediyor. Filmde gencin büyürken amcası ve arkadaşları ile kurduğu iletişime odaklanılıyor.

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Oyuncular: Masaki Suda, Takuya Kimura, Kô Shibasaki

7. Pain Hustlers

7. Pain Hustlers

Özet: Kızını büyütmek için mücadele eden Liza, daha iyi bir hayatın hayalini kurar. Başarısız bir ilaç şirketinde işe başlayan Liza, çok geçmeden kendisini bir suç komplosunun ortasında bulur.

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Emily Blunt, Chris Evans, Andy Garcia

8. Atatürk 1881 - 1919

8. Atatürk 1881 - 1919

Özet: Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881 - 1919', yetim bir çocukken bir kahraman dönüşen Atatürk'ün hayat hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Anatomie d’une chute

9. Anatomie d’une chute

Özet: Bir Düşüşün Anatomisi, annesinin şüpheli olduğu davanın seyrini değiştiren bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Sandra, Samuel ve 11 yaşındaki görme engelli oğulları Daniel bir yıldır dağlarda her şeyden uzak bir yaşam sürer. Bir gün Samuel, evlerinin önünde ölü bulunur ve bu şüpheli ölüm ile ilgili soruşturma başlatılır. Sandra, şüpheleri olmasına rağmen kısa süre sonra suçlanır; intihar mı, cinayet mi? Bir yıl sonra Daniel, annesi aleyhine açılan ve çiftin kelimenin tam anlamıyla parçalara ayrıldığı mahkeme duruşmasına katılır.

Yönetmen: Justine Triet

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner

10. The Marvels

10. The Marvels

Özet: 2019 tarihli 'Captain Marvel' filminin devam halkası olmasının yanı sıra 'WandaVision'ın, 'Ms. Marvel'ın ve 'Secret Invasion'ın da devam hikayesi niteliğindeki 'The Marvels' Carol Denvers/Captain Marvel (Brie Larson), Monica Rambeau/Photon (Teyonah Parris), Kamala Khan/Ms. Marvel (Iman Vellani) ve Nick Fury'nin (Samuel L. Jackson) hikaye çizgilerini birleştirecek.

Yönetmen: Nia DaCosta

Oyuncular: Brie Larson, Iman Vellani, Teyonah Parris

11. The Killer

11. The Killer

Özet: The Killer, ahlaki pusulanın olmadığı bir dünyada kaybolan profesyonel bir suikastçının hikayesini konu ediyor. Yalnız, soğuk ve pişmanlıktan arınmış olan bir adam, acımasız bir ölüm meleği olarak çalışmaktadır. Kendisine verilen görevleri yerine getirmek için dünyayı dolaşan katil için işlediği bunca cinayetin ardından artık hiçbir şey net değildir. Yaptıklarıdan dolayı vicdan azabı çekmeye başlayan ve bu hayattan vazgeçip geçmemek konusunda kararsız kalan katil, kendisine verilen son görevinde başarısız olunca kendisini zor bir sürecin içinde bulur.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Michael Fassbender, Tilda Swinton, Arliss Howard

12. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

12. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Özet: Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, Panem'in başına geçmesinden yıllar önce, 18 yaşındaki Coriolanus Snow'un hikayesini konu ediyor. Yakışıklı ve çekici bir genç olan Coriolanus’un hayatı, 10. Açlık Oyunları için mentor olarak seçildiğinde değişir. Mentorluk edeceği kız 12. Bölge'den seçilen ve son derece yoksul olan Lucy Gray Bird'dür.

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Tom Blyth, Rachel Zegler, Viola Davis

13. Napoleon

13. Napoleon

Özet: Napoleon, Napolyon Bonapart'ın sıradan bir askerden, Fransa İmparatoru'na yükselişinin hikayesini konu ediyor. Napolyon’un zekasına, komutanlık ettiği savaşlara odaklanılan filmde, aynı zamanda Napolyon’un Joséphine de Beauharnais ile olan ilişkisine de değiniliyor. Film, Napolyon Bonapart'ın ünlü savaşlarını, amansız hırsını ve olağanüstü bir lider ve savaş vizyoneri olarak inanılmaz stratejik zekasını gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Wish

14. Wish

Özet: Keskin bir zekaya ve sevdiklerine büyük bir bağlılığa sahip 17 yaşındaki Asha, her dileğin gerçekleşebileceği bir krallık olan Rosas'ta yaşar. Bir çaresizlik anında, yıldızlara bir dilek tutar ve buna kozmik bir güç tarafından yanıt verilir; Star adı verilen sonsuz enerjiye sahip küçük bir top. Star ve Asha birlikte en büyük düşmanla yüzleşir ve kararlı bir kişinin arzusunun yıldızların büyüsüyle birleştiğinde harikalar yaratabileceğini kanıtlar.

Yönetmen: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Oyuncular: Ariana DeBose, Chris Pine, Alan Tudyk

15. Ölümlü Dünya 2

15. Ölümlü Dünya 2

Özet: 2017 yapımı 'Ölümlü Dünya' filminin devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda bir kez daha Ali Atay oturuyor. Senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi'nin birlikte kaleme aldığı 'Ölümlü Dünya 2'nin oyuncu kadrosunda Feyyaz Yiğit, Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak, Alper Kul, Mehmet Özgür, Giray Altınok, Sarp Apak, Özgür Emre Yıldırım, Doğu Demirkol, Reha Özcan gibi isimler yer alıyor.

16. Hayat

16. Hayat

Özet: Genç bir kadın olan Hicran, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalınca çareyi kaçmakta bulunur. Hicran'ın zaten onunla evlenmeyi istemediğini düşünen Rıza, başlarda bu durumu önemsemez. Ancak zaman geçtikçe Hicran tarafından istenmemek zoruna gitmeye başlar ve onunla yüzleşmeye karar verir. Rıza, sadece bir kere gördüğü nişanlısını bulmak için İstanbul'a gider.

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Miray Daner, Doğu Demirkol, Burak Dakak

17. Thanksgiving

17. Thanksgiving

Özet: Konusunu 2007 yapımı Grindhouse filmindeki sahte bir fragmandan alan Eli Roth imzalı Kara Cuma; bir seri katilin, kasabanın sakinlerinden bir hindi sunum tahtası yapma amacıyla, Şükran Günü'nde  Massachusetts'teki küçük bir kasabaya gelişini anlatıyor.

Yönetmen: Eli Roth

-Oyuncular: Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim

18. Past Lives

18. Past Lives

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler.

Yönetmen: Celine Song

Oyuncular: Greta Lee, Yoo Teo, John Magaro

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. May December

19. May December

Özet: Yirmi yıl önce Gracie Atherton-Yu ve kocası Joe'nun ilişkisi ülkeyi etkisi altına almıştır. Artık sıradan bir hayat yaşayan çift, ikiz kızlarının mezuniyetine hazırlanmaktadır. Hollywood oyuncusu Elizabeth Berry ise yeni bir film hazırlığındadır ve filmde Gracie'yi canladıracaktır. Elizabeth Gracie'yi daha yakından tanımak ister ve aileyle vakit geçirmek için Maine'in pitoresk sahiline gider. Elizabeth'in bu ziyareti, aile dinamiğinin çözülmeye başlamasına neden olur.

Yönetmen: Todd Haynes

Oyuncular: Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton

20. Wonka

20. Wonka

Özet: Roald Dahl'ın popüler çocuk kitabı 'Charlie'nin Çikolata Fabrikası'na dayanan film, dünyaca ünlü bir çikolata fabrikasının sahibi olan Willy Wonka’nın maceralarına ve fabrikada çalışan Umpa Lumpalarla nasıl tanıştığına odaklanıyor.

Yönetmen: Paul King

Oyuncular: Timothée Chalamet, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins

21. Maestro

21. Maestro

Özet: Maestro, 25 yaşındayken New York Filarmoni Orkestrası'nın başına geçen ünlü besteci Leonard Bernstein‘ın hayatına odaklanıyor. Filmde, Leonard Bernstein kariyer hayatının yanı sıra, Felicia Montealegre ile 30 yıl boyunca süren inişli çıkışlı ilişkisi konu ediliyor.

Yönetmen: Bradley Cooper

Oyuncular: Bradley Cooper, Maya Hawke, Carey Mulligan

22. Ferrari

22. Ferrari

Özet: Lüks spor otomobil şirketi Ferrari'nin kurucusu Enzo Ferrari'nin hikayesinin anlatıldığı Ferrari filmi, 1957'de Ferrari'nin Mille Miglia yarışına katıldığı dönemi merkezine alıyor. 1957 yılında Enzo Ferrari, eşi Laura ile birlikte sıfırdan inşa ettikleri şirketin iflasla karşı karşıyadır. Bir yandan kariyerindeki bu sorunla uğraşırken bir yandan da fırtınalı bir evlilik, bir oğullarının yası ve diğerinin tanınmasıyla mücadele eder. Hayatının bu zorlu sürecinde Enzo Ferrari, kayıplarını karşılamayı umarak sonunda ikonik yarış Mille Miglia'ya katılmaya karar verir.

Yönetmen: Michael Mann

Oyuncular: Adam Driver, Shailene Woodley, Sarah Gadon

23. Aquaman and the Lost Kingdom

23. Aquaman and the Lost Kingdom

Özet: Aquaman'i ilk seferinde yenmeyi başaramayan Black Manta, hâlâ babasının ölümünün intikamını alma ihtiyacıyla hareket ederek Aquaman'i sonsuza kadar alt etmek için elinden geleni yapacaktır. Her zamankinden daha heybetli olan düşmanını yenmek için Aquaman, hapisteki kardeşi, eski Atlantis Kralı Orm'a başvurur. Krallıklarını korumak ve dünyayı geri dönüşü olmayan bir yıkımdan kurtarmak için iki kardeşin farklılıklarını bir kenara bırakıp birlikte mücadele etmesi gerekir.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Jason Momoa, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Roter Himmel

24. Roter Himmel

Özet: Sıcak bir yaz mevsiminde, dört genç Baltık Denizi'ndeki bir tatil evinde bir araya gelir. Çevrelerinde güçlükle kontrol altına alınabilen şiddetli orman yangınları vardır. Yavaş yavaş onlar da alevlerle çevrilir. Bu süreçte evin içinde insanlar da birbirleriyle yakınlaşır. Ta ki yangınlar artık göz ardı edilemeyecek hale gelene kadar.

Yönetmen: Christian Petzold

Oyuncular: Thomas Schubert, Paula Beer, Langston Uibel

25. Rebel Moon - Part 1: A Child of Fire

25. Rebel Moon - Part 1: A Child of Fire

Özet: Bir galaksinin insanları, barışçıl kolonilerini terörize eden zalim ordulara karşı onlara yardım etmesi için diğer gezegenlerden savaşçılar aramak için genç bir kadın görevlendirir.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Ed Skrein

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın