Görüş Bildir
Haberler
13. Cuma Geldi Çattı: Bu Gece Uykuya Dalmayı İmkansız Kılacak 13 Korku Filmi

13. Cuma Geldi Çattı: Bu Gece Uykuya Dalmayı İmkansız Kılacak 13 Korku Filmi

13. Cuma gecesi heyecanı başlasın! Adrenalin dolu ve unutulmaz korku filmi maratonu seni bekliyor. Şimdi ışıkları kapat, battaniyene sıkıca sarıl ve bu gece korkmanın tadını çıkar. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Friday the 13th, 1980

13. Friday the 13th, 1980

IMDb: 6.4 

Özet: Camp Crystal Lake on yıllar önce esrarengiz cinayetlerin yaşandığı, terk edilmiş bir gençlik kampıdır. Bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek yakışıklı delikanlılar ve güzel genç kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlar. Gençler sırayla korkunç derecede yaratıcı şekilde cinayete kurban gitmektedir. 

Oyuncular: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor 

Yönetmen: Sean S. Cunningham

12. The Ring, 2002

12. The Ring, 2002

IMDb: 7.1 

Özet: The Ring’in çıkış noktası, birçok Hollywood geriliminde olduğu gibi bir şehir efsanesi. Fakat bu kez ortada kabus gibi görüntülerle dolu bir video kaseti vardır. Bu kaseti izleyenlere esrarengiz bir telefon gelmekte ve yedi gün içinde ölecekleri bildirilmektedir. Bayan gazeteci Rachel Keller önceleri bu konuya kuşkuyla yaklaşır. Ancak kaseti izleyen dört gencin arka arkaya esrarengiz biçimde ölmesi üzerine düşüncesi değişmeye başlar. Araştırmacı gazetecilik tutkusuna yenik düşen Rachel, bu video kaseti ele geçirip kendisi izler. Artık hayatı tehlikededir. Üstelik sadece kendisinin değil, oğlunun da hayatı tehdit altındadır. Arkadaşı Noah’ın yardımını isteyen Rachel’in önünde bu sırrı çözmek için sadece yedi gün vardır. 

Oyuncular: Naomi Watts, Martin Henderson, Brian Cox 

Yönetmen: Gore Verbinski

11. Poltergeist, 1982

11. Poltergeist, 1982

IMDb: 7.3 

Özet: Evlerinin bir mezarlık üzerine kurulu olduğunu bilmeyen Freeling ailesi kısa zamanda kötü günler geçirmeye başlar. Kötü Ruhlar yani hayaletler bazı özel güçlere sahip evin küçük kızı Carel Annie'yi evdeki televizyon aracılığıyla kendi boyutlarına çekerler. Artık onu kurtarmaya çalışmayacak anne ve babasınındır. Ama Carel Annie için zaman gittikçe daralmaktadır. Üstelik şeytan Carel'ı etkisi altına almaya çalışmaktadır. Öfkeli hayaletler tekrar yaşama dönmek için küçük kızın gücünü kullanmak isterler. 

Oyuncular: JoBeth Williams, Heather O'Rourke, Craig T. Nelson 

Yönetmen: Tobe Hooper

10. A Nightmare on Elm Street, 1984

10. A Nightmare on Elm Street, 1984

IMDb: 7.4 

Özet: Korku filmi klasiği olan bu film serisinde yaralı yüzlü bir sübyancıyı bir çete linç eder. Öldürülen sübyancı, yıllar sonra katillerinin çocuklarının rüyalarına girmeye ve rüyalarında onu gören çocukları teker teker öldürmeye başlar. 

Oyuncular: Heather Langen, kampJohnny Depp, Robert Englund 

Yönetmen: Wes Craven

9. Carrie, 1976

9. Carrie, 1976

IMDb: 7.4 

Özet: Carrie utangaç, içine kapanık bir genç kız. Dinine fanatik ölçüde bağlı annesiyle birlikte yaşıyor. Bir gün düşünce yoluyla istediği her şeyi yapabileceğini anlıyor. Artık annesini elini bile kıpırdatmadan kanepeye fırlatabilir, aynaları kırabilir, hatta öldürebilir. Sonunda Carrie çıldırıyor ve okulunun düzenlediği bir gecede ortalığı kana buluyor.  

Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving 

Yönetmen: Brian De Palma

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. The Orphanage, 2007

8. The Orphanage, 2007

IMDb: 7.4 

Özet: Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir. 30 yıl sonra Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la, çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri döner. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettirip engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir. 

Oyuncular: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep 

Yönetmen: J.A. Bayona

7. Omen, 1976

7. Omen, 1976

IMDb: 7.5 

Özet: O, altıncı ayın, altıncı gününde sabah saat altıda doğdu. Şeytanın oğlu aramızda. Çocuklarının ölü doğduğunu karısı Katherine'e söyleyemeyen Amerikalı diplomat Pobert yeni doğmuş bir bebeği evlat edinir. Damien büyürken sıradan bir çocuk olmadığı kısa sürede anlaşılır. Esrarengiz ölümler ve garip uyarılar olunca, Robert Thorn çocuğun masum yüzünün arkasında saklı kötülüğün farkına varır. 

Oyuncular: Gregory Peck, Lee Remick, Harvey Stephens 

Yönetmen: Richard Donner

6. The Conjuring

6. The Conjuring

IMDb: 7.5 

Özet: Ed ve Lorraine Warren'in, gözlerden uzak bir çiftlik evinde karanlık varlıklar tarafından dehşete sürüklenen bir aileye yardım etmeğe gelirler. Güçlü bir şeytani varlıkla yüzleşmek zorunda kalan Warren çifti kendilerini hayatlarının en korkutucu vakasıyla karşı karşıya bulurlar. 

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston 

Yönetmen: James Wan

5. The Others, 2001

5. The Others, 2001

IMDb: 7.6 

Özet: İkinci Dünya Savaşı sonrası New Jersey... Kocasını savaşta kaybetmiş olan Grace, güneş ışığına hassasiyeti olan iki çocuğuyla birlikte, büyük bir konakta yaşamaktadır. Perdelerin hep sımsıkı kapalı tutulduğu eve, üç kişi uğrar: İhtiyar bir kadın ve adam, bir de dilsiz genç kız. Evi çekip çevirecek yardımcılar aramakta olan Grace, bu kişilere iş verir; onları çocuklarının sağlık durumu konusunda uyarır. Öte yandan, Grace'in kızı Anne, Victor adlı bir çocuğun kendileriyle birlikte evde yaşadığına inanmaktadır. Evin çevresini kaplayan yoğun sis yüzünden kasabayla irtibatları kesildiği sırada, Grace, kızının anlattığı hikayelerin doğru olabileceği yolunda kanıtlarla karşılaşır. 

Oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan 

Yönetmen: Alejandro Amenábar

4. Night of the Living Dead, 1968

4. Night of the Living Dead, 1968

IMDb: 7.8 

Özet: Barbra ve kardeşi Johnny, babalarının mezarını ziyaret etmek için şehir merkezinden bir hayli uzakta, izbe bir bölgede olan mezarlığa giderler. Burada dua rutinlerini tamamladıkları esnada kendilerine yaklaşmakta olan yabancı bir siluetle karşılaşırlar. Kız kardeşinin aksine bir hayli rahat davranan Johnny, bu yabancının saldırısına uğrar ve oracıkta hayatını kaybeder. Ancak bu bir son değil, ürkütücü bir başlangıcın habercisi olur.  

Oyuncular: Duane Jones, Judith O'Dea, Karl Hardman 

Yönetmen: George A. Romero

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Rosemary's Baby, 1968

3. Rosemary's Baby, 1968

IMDb: 8.0 

Özet: Genç bir çift, Rosemary ve tanınmak için çırpınıp duran bir aktör olan kocası Guy, New York'taki kötü şöhretli eski bir binaya taşınırlar. Rosemary yeni yaşantısından tedirgindir. Komşu evlerden tuhaf seslerin geldiği bir ortamda, bir gece rüyasında şeytansı bir varlık tarafından tecavüze uğradığı görür. Ardından hamile kalır. Bu arada Broadway'de güzel bir rol kapan Guy'un kariyeri yükselmeye başlar. 

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon 

Yönetmen: Roman Polanski

2. The Exorcist, 1973

2. The Exorcist, 1973

IMDb: 8.1 

Özet: Bu evde küçük kıza alışılmadık şeyler oluyor. Son çare olarak onu kurtarması için bir adam çağrıldı. Bu adam şeytan çıkarıcıydı. Geçici olarak Washington D.C.'de bulunan bir kadın oyuncu, 12 yaşındaki kızının davranışlarında ve görünüşünde dramatik ve tehlikeli değişiklikler fark eder. Bu sırada Georgetown Üniversitesi'nde genç bir rahip, annesinin ölümcül hastalığı ile uğraşırken inancından şüphe duymaya başlamıştır.  

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair 

Yönetmen: William Friedkin

1. The Shining, 1980

1. The Shining, 1980

IMDb: 8.4 

Özet: Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar. 

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd 

Yönetmen: Stanley Kubrick

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın