Görüş Bildir
7 Başlık ile Can Dündar'ın Savunması
MİT TIR'larıyla ilgili haber nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, duruşmadaki savunmasında, 'Bir devlet adamının görevi böyle durumlarda devletin düştüğü zor durumdan kurtarmak olabilir ama hatırlatmak isterim ki gazeteci bir devlet memuru değildir. Benim görevim; halk adına devleti denetlemek, devlet bir hata yapıyorsa hükümet bir yanlış olaya bulaşmışsa kamu adına bunun hesabını sormaktır' dedi.
Paris Saldırılarında Hayatını Kaybedenler Anıldı
Fransa’da 13 Kasım’daki saldırılarda hayatını kaybeden 130 kişi, bugün Paris’te düzenlenen resmi bir törenle anıldı. Fransa’nın askeri tarihinin sembollerinden olan Les Invalides binasında düzenlenen törende Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yanı sıra, hükümetten ve bürokrasiden önemli isimler yer aldı.
İstanbul ve Ankara'da Can Dündar ile Erdem Gül’e Destek Eylemi
Adana’da durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili haber nedeniyle haklarında açılan soruşturma kapsamında dün ifade veren ve “Devletin gizli kalması gereken belgelerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme ve açıklama, üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” gerekçesiyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül için bugün İstanbul'da ve Ankara'da destek eylemleri gerçekleştirildi.
Reklam
LG Milyar Dolarlık OLED Fabrikası Kuruyor
LG Display , OLED ekran teknolojisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şirketten yapılan açıklamaya göre LG Display yeni OLED fabrikası için 8,71 milyar dolar harcayacak .
Reklam
Rusya Krizi Tarım Sektörüne Nasıl Yansır?
Türkiye-Rusya arasındaki gerilim bir çok sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de belirsizlik yarattı. Yaş meyve sebze ihracatçıları açısından en büyük risk gümrüklerde bekletilen tırlar. Peki bu durum tarım sektörüne nasıl yansır?
Japon Balığı Hakkında 10 İlginç Bilgi
etiket
İşte efsane akvaryum balığı hakkında pek bilmediklerimiz... Japon balığı pek çok kişi tarafından çok seviliyor ve besleniyor. Fanus balıkları arasında yer alan Japon balığı hakkında bilmeniz gereken ilginç bilgileri sizler için bir araya getirdik.Japon Balığı, akvaryum dünyasının popüler balıkları sırasında birinciliği koruyor...
IŞİD'in Elindeki Rakka'da Kadın Olmak | Animasyon
etiket
Ocak 2014'te IŞİD'in eline geçen Rakka'dan kaçmayı başaran bir kadın başından geçenleri anlattı.  Örgütün kendi kanunlarını uyguladığı kentte yaşayıp kurtulabilen kadının anlattıklarını BBC'nin hazırladığı animasyonla izliyoruz.
Reklam
Reklam
Xiaomi’nin Yeni Amiral Gemisi İçin Geri Sayım Başladı
Geçtiğimiz günlerde Redmi Note 3 ve  Xiaomi Mi Pad 2 cihazlarını tanıtan Xiaomi, uzun süredir beklenen amiral gemisi modeli Xiaomi Mi 5 ile ilgili çok az bilgi vermekle yetinmişti. Cihazın çıkış tarihiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Xiaomi’nin “hayranlık verici” olarak tanımladığı cihaz için fazla beklememize gerek kalmayacak.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Her şey nasıl birbirine bağlanıyor görüyorsunuz değil mi?Türkiye'nin Rus savaş uçağını Suriye sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürmesi üzerine çıkan kriz giderek tırmandığı sırada, iki gazeteci hükümetin MİT aracılığıyla Suriye iç savaşındaki taraflara yardım gönderirken jandarma tarafından suç üstü yapılmasını haber yaptıklatı için tutuklanıyor.AK Parti hükümetlerinin Suriye iç savaşına bu kadar taraf olmasının faturasını Türkiye güvenliği ile, diplomasisi ile, yükselen şiddet eylemleriyle ve nihayet basın özgürlüğünün darbe üzerine darbe almasıyla giderek daha fazla ödemeye başladı.***Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül kendisi mahkemelik olan MİT kamyonları ile Suriye'yede savaşan gruplara malzeme sevkiyatını haber yaptıkları için tutuklandılar dün akşam saatlerinde.Hem de asketi casusluk, terör örgütü üyesi olmak, devlet sırlarını yayınlamak gibi son derece ağır suçlamalarla.
Erdoğan: ‘Terör Örgütünden Petrol Alacak Kadar Haysiyetsiz Değiliz, Bunu Böyle Bilesiniz’
Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden Türkiye'ye yasa dışı yollardan petrol gönderildiğini ifade etmesi ve 'Teröre karşı çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişki kuranlar ateşle oynuyor' sözleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz, bunu böyle bilesiniz' dedi.
Reklam