Görüş Bildir
Haberler
Jandarma Genel Komutanı'nın Yerine Atama

Jandarma Genel Komutanı'nın Yerine Atama

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine vekâleten Korgeneral İbrahim Yaşar getirildi. Mendi, darbeci askerler tarafından rehin alınmış ve kurtarılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin görevden alındığını duyurdu.

Doğan Haber Ajansı, Mendi'nin kalp rahatsızlığı nedeniyle GATA'da tedavi gördüğünü ve bu yüzden yerine vekaleten atama yapıldığını duyurdu.

CNN Türk ise Mendi'nin yerine vekaleten Korgeneral İbrahim Yaşar'ın atandığı belirtti.

Mendi, darbe girişiminde bulunanlar tarafından rehin alınmıştı

Orgeneral Galip Mendi, 15 Temmuz'da ikametgahının önünden darbeci askerlerce alınmıştı. Komutanları rehin alanlar arasında özel kalem müdürü, emir subayı ve astsubayı gibi yakın çalışma ekibinde bulunanlar vardı. 

Aynı gece 20:50'de Ankara Akıncı 4.Ana Jet Üssü'ne yönelik operasyonda Galip Mendi kurtarılmış ve görevinin başına döndüğü açıklanmıştı.

Orgeneral Ümit Dündar'ın vekaleti iptal edildi

Orgeneral Ümit Dündar'ın vekaleti iptal edildi

'Genelkurmay Başkanlığına, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın Vekalet Etmesine Dair Tezkerenin İptaline Dair Tezkere', Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Başbakan Binali Yıldırım imzalı tezkerede, 'Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın görevine başlaması nedeniyle ilgi yazı uyarınca yapılan Genelkurmay Başkanlığına 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın vekillik etmesi işleminin iptal edilmesi uygun görülmüştür' ifadesi yer aldı.

EDOK Komutanı Metin İyidil tutuklandı

EDOK Komutanı Metin İyidil tutuklandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil'in tutuklandığı bildirildi.

'200 tankın Ankara'ya gitmesini engelledim'

Önceki gün, darbe girişiminde Eyidil'in de adı geçmişti. 

İddiaların doğru olmadığını belirten Eyidil, ' Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış paralel yapılanma tarafından uygulamaya sokulan kalkışma, buna karşı koyan TSK emir-komuta zinciri, güvenlik güçleri, halk, siyasi partiler ve demokratik Türkiye'nin diğer unsurları tarafından başarıyla bertaraf edilmiştir' demişti. 

Eyidil, 200 tankın Ankara'ya inmesini kendisinin engellediğini anlatmıştı

Girişimin planlayıcılarından olduğu belirtilen Albay tutuklandı

Girişimin planlayıcılarından olduğu belirtilen Albay tutuklandı

Eski Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse de tutuklandı.

Anadolu Ajansı darbe girişiminden bir gün sonra geçtiği haberde, girişimin bir süre önce görevden alınan Albay Köse tarafından planlandığını geçmişti. 

Haberde, 'AA'ya konuşan askeri kaynaklar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmanın görevden alınan Albay Köse başkanlığında planlandığını kaydetti' denilmişti. 

AA ve CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda