Görüş Bildir
Haberler
SGK Fethullah Gülen'in Emekli Maaşını Kesti

etiket SGK Fethullah Gülen'in Emekli Maaşını Kesti

Sosyal Güvenlik Kurumu, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in emekli maaşını keserken, tüm sosyal güvenlik haklarını da iptal etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre darbe girişiminin ardından harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen'in emekli maaşının kesilmesini ve tüm sosyal güvenlik haklarının iptal edilmesini kararlaştırdı.

Kurumun, aynı kararı darbe girişimine katılan isimler için de alması bekleniyor.

Posta'nın haberine göre Gülen 1981 yılında Diyanet’teki görevinden istifa ettikten sonra sigorta primlerini özel bir şirket üzerinden yatırarak SSK emeklisi oldu.

2014 yılında Gülen'in yeşil pasaportuyla ilgili tartışmalar sonrası Gülen'in nasıl emekli olduğuna dair haberler kamuoyuna yansımıştı.

1 Şubat 1990 tarihinde SSK’dan emekli olan Fethullah Gülen, o tarihten beri SSK emeklisi olarak maaş alıyordu. Her ayın 19’unda emekli maaşı alan Fethullah Gülen’in SSK belgesinde “Ödeme Tipi SSK Emekli Maaş” ifadesi yer alıyor.

Gülen ne kadar maaş alıyordu?

Gülen ne kadar maaş alıyordu?

Fethullah Gülen'in emekli maaşı 2014 yılında 1.283 lira olarak görünüyordu. Gülen'in bugünkü emekli maaşı ise yaklaşık 1.600 TL civarında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
260
57
21
17
15
9
3