Görüş Bildir
Leb Demeden Leblebiyi Anlayan Çocukların Zekasını Keskinleştirmek Için Yapmanız Gerekenler
Çoğumuz, zekânın doğuştan geldiğini ve değiştirilemeyeceğini düşünür. Oysa zekâyı geliştirmek mümkündür. Zekâ oluşumunda genetik yapı ağırlıklı rol oynasa da çevresel yani yetişme ortamına bağlı faktörler de bu potansiyelin gelişmesinde ya da körelmesinde etkili olur. Örneğin; üstün zekâlı olarak dünyaya gelen bir çocuk, sahip olduğu koşullara bağlı olarak gerekli uyaranları almazsa, zihinsel kapasitesini istenilen oranda ortaya çıkaramaz. Özellikle çocukluk döneminde zekâ gelişimi, hem anne-babaları hem de öğretmenleri yakından ilgilendiren bir konudur. Bir bebek, beyninde 180 milyar hücreyle dünyaya gelir. Bu hücreler nöronlarla (sinir hücreleriyle) birbirine bağlanmıştır. Bir sinir hücresi çevresindeki diğer hücrelerle ne kadar çok bağlantı kuruyorsa, yani sinaps meydana getiriyorsa zihinsel gelişim o kadar aktif demektir. Anne ve babadan kalıtım yoluyla bebeğe geçen genlerin belirlediği bağlantı sayısı 50 milyon civarındadır. Bu bağlantı miktarı, çevrenin olumlu etkisiyle trilyonlara varan sayıya kadar ulaşabilir. Başka bir ifadeyle çocuğa çevresel uyaran açısından ne kadar zengin bir ortam sunulursa, onun beynindeki sinaps sayısı da o denli fazla olur. Beyin fonksiyonlarımız hakkında yapılan araştırmalar, zekâ ve hafızanın % 85'inin on yaşına kadar tamamlandığını göstermektedir. Dolayısıyla 4-10 yaş arasındaki süreç, beyinde kurulacak bağlantıların artırılması ve zihinsel potansiyelin ortaya çıkartılması için kritik öneme sahiptir. Bu doğrultuda, okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocukların zekâ gelişimini desteklemek için anne-baba ve öğretmenler olarak neler yapabileceğimize ilişkin öneriler aşağıda maddeler halinde özetlenmiştir.
Reklam
Reklam
İnsanları Takmıyormuş Gibi Görünmek İsteyenler İçin Kitaplarda Yazmayan 17 Etkili Taktik
etiket
İnsanları takmamak havalıdır. Sosyal yaşamda kişiye gizemli bir hava ve ekstra puan kazandırır. Saçma mıdır? Elbette ki saçmadır ama olay bu tür taktiklerle ilerler. Eğer arkadaş arasında havanız 1500 olsun istiyorsanız şu 17 taktik sizin için çok önemli:Not: Eğer bunları yaptığınızda biri çıkıp 'Aaaa Onedio içeriği bu, ondan mı etkilendin sen?' filan derse cevap olarak 'Onedio neydi abi?' diyebilirsiniz. Kolay gelsin havalı insanlar...
Reklam
El Yapımı Ahşap Oyun Konsolu: Pixel Vision
İsveçli tasarımcı Love Hultén, sıra dışı ve pahalı oyun konsolları tasarlayan önemli bir isim ve son projesi, ahşap oyun konsolu, Kickstarter üzerinde istediği rakama ulaşmış durumda.
Reklam
Reklam
Kuşları Avlanırken Görüntüleyen Cezayirli Fotoğrafçıdan 21 Tüyler Ürpertici Kare
etiket
Salah Baazizi, California'daki bir plajda yürüyüş yaparken, çılgına dönmüş bir büyük mavi balıkçılın bir vatoza defalarca gagasını sapladığını görmüş. Büyülenmiş bir şekilde kamerasını çıkarıp yaklaşık bir saat boyunca kuşun sakatlanmış kanlı balığı yutmasıyla sonuçlanan bu kavgayı fotoğraflamış. 'Avın düştüğü duruma üzüldüm ve bunun yaşanıyor olması bile beni sarstı.' diyor Cezayirli fotoğrafçı.'Yine de o anları belgeleyebildiğim için mutluyum.'Baazizi o günden sonraki beş yıl boyunca kabaca yarım milyon kuş fotoğrafı çekmiş. İşte kuşları avlanırken gösteren o ürkütücü fotoğraflar:
Valilik'ten 'Karakolda Dayak' Açıklaması
İzmir'de, Gezi Parkı olaylarının yıldönümüne katıldıkları için yargılanan 63 kişiye, gözaltına alındıkları polis karakolunda dayak görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından valilikten açıklama yapıldı. Açıklamada, 'Görüntülerdeki kabul edilmeyecek fiil içerisindeki polis memuru hakkında emniyet teşkilatı disiplin tüzüğünün ilgili maddesince işlem yapılması gerektiği sonucuna ulaşılmış ve disiplin cezası, ilgili görevliye tecziye edilmiştir' denildi.
Sanatçı Ruhlu Çocuk Fizyoterapistinden Minnoşları Sevindiren 14 Çalışma
etiket
Kırılan bir bacak hangi çocuğu gülümsetir ki? Arkadaşların doyasıya oyun oynarken sen haftalarca evde hatta yatakta mahsur kalırsın...Fakat söz konusu Amanda Hall ise durum biraz değişiyor çünkü o aynı zamanda bir tasarımcı. Washington'ın sanatçı ruhlu çocuk fizyoterapisti Amanda, minnoşların zevkine göre cicili bicili alçılar hazırlıyor.Fazlasıyla can sıkıcı bu süreci eğlenceli hale getirebilen Amanda Hall çocukları biraz olsun gülümsetiyor.
Beşiktaş'ta Ersan ve Gökhan Töre Sevinci
Beşiktaş, Galatasaray ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarına bu akşam yaptığı antrenmanla devam etti. Siyah Beyazlılar'da Ersan ve Gökhan Töre takımla beraber çalıştı.
Reklam