Görüş Bildir
Haberler
Atilla Taş Tutuklandı

etiket Atilla Taş Tutuklandı

Batuhan
02.09.2016 - 11:18 Son Güncelleme: 03.09.2016 - 13:45

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden Murat Aksoy, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Mutlu Çölgeçen tutuklandı. hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi ise adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı'nca gözaltına alınan 12 kişiden Atilla Taş, Mutlu Çölgeçen ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da aralarında bulunduğu isimler, dün tutuklanma istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Abdullah Alparslan Akkuş, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz ve Ömer Şahin savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Atilla Taş ve üç kişi tutuklandı

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişiden Murat Aksoy, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Mutlu Çölgeçen tutuklandı. 

hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe ile İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap ve Ayhan Şimşek de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atilla Taş'ın ifadesi: "Bilseydim, selam dahi vermezdim"

Atilla Taş'ın ifadesi: "Bilseydim, selam dahi vermezdim"

Atilla Taş, kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi. 

İfadesinde liseyi Adana'da bitirdiğini ve ilk albümünü 1998 yılında çıkardığını belirten Taş, 2000 yılında ABD'ye gittiğini, burada New York Film Akademisi'ni bitirdikten sonra 2002 yılında Türkiye'ye döndüğünü anlattı.

Türkiye'ye döndükten sonra tekrar kaset çıkardığını ancak istenilen satış rakamlarına ulaşamadığını dile getiren Taş'ın, 2005'ten sonra da kaset çıkarmayı bıraktığını ve değişik TV'lerde programlar yaptığını anlattığı kaydedildi.

Sosyal medyada popüler biri olduğunu ve Twitter'de 1 milyon 600 bin takipçisi olduğunu söyleyen Taş'ın, kapatılan Meydan Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Levent Kenez'in gazetede yazması için kendisine teklifte bulunduğunu, uzun süreden beri işsiz olduğu için de Kenez'in teklifini kabul ettiğini söylediği öğrenildi.

Taş'ın, 'Levent Kenez bana ilk iş teklif ettiğinde ona Atatürkçü, laik ve demokrat biri oldumuğu ifade etmiştim. Kendisi de bana gazetenin magazin ağırlıklı olacağını söylemişti. Ben de bu sebeple kabul ettim' dediği belirtildi.

İfadesinde FETÖ'nün hedefi ve amacı doğrultusunda herhangi bir eylemde bulunmadığını, himmet adı altında herhangi bir maddi desteği olmadığını dile getiren Taş'ın, darbe girişimine ilk tepki verenlerden biri olduğunu söylediği öğrenildi.

Taş'ın, '15 Temmuz'da evimdeydim. Darbe girişimini Twitter üzerinde öğrendim. İlk tepki veren insanlardan biriyim. Bu örgütün silahlı terör örgütü olduğu kanaatine 15 Temmuz tarihinden sonra sahip oldum. Kamuoyunun çoğunluğu da bu tarihten sonra bu örgütün silahlı terör örgütü sonucuna vardılar. Eğer bu gazetede çalıştığım için suçlu isem, benim devletim silahlı terör örgütünün gazete çıkarmasına neden izin vermiştir. Ben böyle bir yapılanma içinde olduklarını bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim' dediği belirtildi.

Serbest bırakılmayı talep etti

İfadesinde Ergenekon davasını en çok eleştirenlerden biri olduğunu vurgulayan Taş'ın, sabit ikametgah sahibi olduğunu, kaçmasının söz konusu bile olmayacağını belirterek mahkemeden salıverilmeyi talep ettiği kaydedildi.

Atilla Taş, darbe girişiminin ilk saatlerinde şu tweetleri atmıştı:

Atilla Taş, darbe girişiminin ilk saatlerinde şu tweetleri atmıştı:

Soruşturma kapsamında bir kısmı yurt dışında olduğu tespit edilen ve bugüne kadar yakalanamayan diğer şüphelilerin isimleri ise şöyle;

'Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Asım Yıldırım, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç.'

  • DHA / CNN Türk
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
863
528
276
139
76
72
60
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arthur Schopenhauer

Arkadaşlar, çevrenizdeki AKP lileri ( Çomar olanları ) ve herhangi bir dini tarikat mensuplarını (hangisi olduğu hiç fark etmez) sakın muhatap olarak almayın... Devamını Gör

Serkan Özdemir

Çok, çok haklısınız.

Berçem Keleş

''Eğer bu gazetede çalıştığım için suçlu isem, benim devletim silahlı terör örgütünün gazete çıkarmasına neden izin vermiştir.'' Ne kadar güzel söylemiş :)

itsasin

dön gel sıladan diyen köpegi alın bence

Kuzey Cephesi

yine çomarlığın tutmuş