Görüş Bildir
Haberler
Fırat Kalkanı'nda İkinci Aşama: TSK Zırhlıları Çobanbey'e Girdi

Fırat Kalkanı'nda İkinci Aşama: TSK Zırhlıları Çobanbey'e Girdi

Deniz Gök
03.09.2016 - 14:19 Son Güncelleme: 03.09.2016 - 17:28

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 11. gününde bir grup TSK zırhlısı, Özgür Suriye Ordusu’na destek vermek amacıyla Kilis Elbeyli'den Suriye’nin Çobanbey ilçesine girdi. Özgür Suriye Ordusu, Türk zırhlıları ve top atışıyla birlikte IŞİD mevzilerine doğru doğu ve güney yönünden ilerlemeye başladı. TSK, Türk ordusu tarafından desteklenen ÖSO'nun ilerleyişi ile IŞİD'in mevzilerini terk ederek kaçtığını açıkladı.

TSK ayrıca akşam saatlerinde yaptığı duyuruda ÖSO'nun 10 bölgede kontrolü sağladığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında bir grup TSK zırhlısının Suriye’nin Çobanbey (Rai) ilçesine girdiğini duyurdu.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü'nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK'ya ait yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Çobanbey'e girdi.

Karkamış'tan sonra Elbeyli'den de tankların girişi sırasında sınırda konuşlu birlikler, IŞİD kontrolündeki bölgeleri Fırtına obüsleriyle yoğun top atışlarıyla ateş altına aldı.

Çobanbey'deki bu hamle harekâtın yeni bir evresi olarak görülüyor

Çobanbey'deki bu hamle harekâtın yeni bir evresi olarak görülüyor

Harekât kapsamında ÖSO güçleri, TSK desteğiyle yeni bir cephe daha açmış oldu. 

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgiye göre daha önce IŞİD'den kurtardığı Çobanbey ilçesini merkez olarak kullanan muhalifler buradan doğu ve güneydeki hedeflere doğru harekete geçti. 

Bu yeni evrede Azez-Cerablus hattının terör unsurlarından temizlenmesi bekleniyor.

30'dan fazla köy ve yerleşim yerinde kontrol sağlandı

30'dan fazla köy ve yerleşim yerinde kontrol sağlandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

ÖSO'ya bağlı kuvvetlerin harekatın başladığı 24 Ağustos’tan bu yana terör unsurlardan temizlediği alan 400 kilometrekareyi aştı. 

Koalisyon çerçevesinde yürütülen harekât kapsamında ÖSO 30'dan fazla köy ve yerleşim yerini terörist unsurlardan kurtardı.

Anadolu Ajansı, harekâttan önce ÖSO güçlerini görüntüledi

Elbeyli, 3 roketin daha atıldığı Kilis'e 30 km mesafede

Elbeyli, 3 roketin daha atıldığı Kilis'e 30 km mesafede

Bugün öğlen saatlerinde Kilis şehir merkezine Suriye'den 3 roket mermisi atılmıştı. 

Kilis, tankların sınırı geçtiği Elbeyli ilçesinin yaklaşık 30 km batısında yer alıyor.

TSK: IŞİD, mevzilerini terk ederek kaçıyor

TSK: IŞİD, mevzilerini terk ederek kaçıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de harekata ilişkin açıklama yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada, çok sayıda IŞİD militanının ÖSO birliklerinin gelişiyle mevzilerini terk ederek araçlarıyla kaçtıkları belirtildi.

Harekat kapsamında sivil zayiat oluşmamasına azami dikkat edildiği ve son teknolojik yöntemlerin kullanıldığı vurgulanan açıklama şu şekilde:

'Koalisyon çerçevesinde Fırat Kalkanı Operasyonu bölgede planlandığı şekilde devam etmektedir. Çok sayıda DEAŞ teröristinin, Koalisyon güçlerince desteklenen ÖSO birliklerinin önünden bulundukları mevzileri terk ederek araçlarıyla kaçtıkları gözlenmektedir. 24 Ağustos 2016'da başlayan ve yoğun hava destekli devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda büyük kayıplar veren DEAŞ, barınma alanları ve silah mevzilerinin çoğunu kaybetmiştir. Açıkta kalan unsurlarının direnmeleri oldukça güçleşmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir. Bu kapsamda; sivil zayiatın meydana gelmemesi maksadıyla son teknolojik yöntemler kullanılmakta, buna ilişkin tüm tedbirler alınmakta, elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedefler hassasiyetle saptanmakta, hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edilmektedir.'

TSK: ÖSO 10 bölgede kontrol sağladı

TSK: ÖSO 10 bölgede kontrol sağladı

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), akşam saatlerinde yaptığı yeni duyuruda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 11'inci gününde El Athariyah, Şeyh Yakup, Vukuf, Ayyaşa ve El Mutminah'ın da arasında olduğu 10 bölgede kontrolü sağladığını bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, ateş destek vasıtaları tarafından saat 11.11'den 19.00'a kadar harekat sahasındaki terör örgütü DAEŞ'e ait 20 hedefe 52 Fırtına ve 20 çok namlulu roketatar mermisi atıldığı belirtildi. 

'Harekatın başladığı günden bugüne kadar 300 hedefe bin 306 atım yapıldı'

Açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığı günden bugüne kadar 300 hedefe bin 306 atım yapıldığı kaydedildi. 

Terör örgütlerince kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran, Suriye'nin kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren TSK'nın, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği vurgulandı.

Ajanslar ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
61
12
8
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arif Bolat

Şimdiye kadar girmediğimiz kabahat. Allah yar ve yardımcıcısı olsun mücahitlerimizin. ÖSO'ya her türlü silah yardımı ve profesyonel savaş teknikniri desteğ... Devamını Gör

fsociety

İnşallah o askeri güç sonradan bize dönmez

nebukadzee

Allah yar ve yardımcınız olsun aslanlar

Pasif Kullanıcı

Şu sözü tayyip söylüyor ya kıl oluyorum

Ampul Ampul

dış ülkenin desteğiyle orda maşa olmuş öso :) videoda kendide söylüyor , alaah razı olsun diyor ama avrupa müslüman değildi ya allah razı olur mu ki ? ya ab... Devamını Gör