Görüş Bildir
Söylentilere Göre Apple Yeni Bir Ekran Geliştirmek İçin Gizli Bir Laboratuvar Açtı
Bir Bloomberg haberine göre Apple Tayvan’da kendi cihazları için LCD ve OLED ekran teknolojilerini geliştirmek üzere gizli bir laboratuvar açtı. Bu yeni laboratuvarda 50 mühendisin çalıştığı ve dışarıdan gözüken bir Apple simgesinin olmadığı söyleniyor. Bu yapının daha önceden Qualcomm tarafından kullanıldığı ve Apple'ın aslında ekran yapımcısı AU Optronics ve Qualcomm'un o bölgedeki mühendislerini işe aldığı düşünülüyor.Bloomberg, laboratuvarda yapılan araştırmalarda ürünlerin daha ince, hafif, parlak ve enerjiyi verimli kullanması hedeflendiğini söyledi.  Yapılan çalışmanın LCD ve OLED ekranlarının ikisi için de olduğu söyleniyor. OLED ekranların bir arka ışığa ihtiyacı yok, bu yüzden LCD'lerden daha ince olabiliyorlar. Habere göre Apple, şimdiye kadar yalnızca Apple Watch üzerinde öne çıkan bu OLED teknolojisini hayata geçirmeye hevesli duruyor.Bloomberg tarafından yapılan haberde Apple'ın OLED ekranlar üzerinde duracağı söyleniyor. Durup durmayacağını ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
Kız Çocukların Güvenli Ortamlara İhtiyaç Duymalarının 8 Nedeni
Son yıllardaki ilerlemelere karşın kız çocuklar okullarında ve toplumda hala ciddi dezavantajlarla ve dışlanma durumlarıyla karşılaşmaktadır. Eğitim ve korunma temel haklardır; kız çocuklar sağlıklı biçimde büyüdüklerinde, eğitim aldıklarında, güvende ve güçlü olduklarında toplumlarına, ülkelerine ve dünyaya öncülük etme potansiyellerini de gerçekleştirebilecekler.UNICEF, Türkiye Hükümeti ve ortaklarıyla birlikte ve Avrupa Birliği Güven Fonu’nun (Madad) finansal desteğiyle kapsayıcı ve kaliteli eğitime erişim olanaklarını artırmakta, okula gitmeyen çocuklara ve kızlara odaklanarak çocukların çevresindeki koruyucu ortamı güçlendirmektedir. Bu ortak eylem planının bir parçası olarak Süleymaniye’deki (Şanlıurfa) Benim Hayatım Merkezi 1 Ekim 2015 tarihinde açılmıştır. Merkezin hedefi, okul dışı kız çocuklara odaklanmak üzere tüm kız çocukların öğrenmesine ve esenliğine katkıda bulunmaktır. 
Beşiktaş'ta 4 Sezon Sonra Bir İlk
Beşiktaş'ta Alman futbolcu Mario Gomez, 2010-2011 sezonunun ardından ligde hem Fenerbahçe'ye hem de Galatasaray'a gol atmayı başaran ilk siyah-beyazlı futbolcu oldu.
Amazon İngiltere'de Artık Prime Üyelerine Bir Saatte Ürün Teslim Ediyor
İngiltere’de Noel bayramına iki haftadan az bir zaman kalmasıyla Amazon, alışverişlerini son dakikaya bırakan insanların imdadına yetişecek. Newcastle'daki son ilerlemesinden sonra çevrimiçi perakende devi şirket, Prime seçeneğini Manchester ve çevresinde sundu. Prime üyeliği olanlara 6.99 Sterlin karşılığında 1 saat içerisinde veya ekstra bir ücret ödemeden 2 saat içerisinde teslimat yapıyor.Amazon yaptığı açıklamada bu hizmetin Bolton, Eccles, Salford, Wigan, Stockport ve Oldham'da belirli bölgelerde olduğunu söyledi. Aynı zamanda Noel zamanı geç saatlere kadar bu hizmetin devam edeceğini belirtti.
Reklam
Ali Ağaoğlu Üniversite Kuracakmış
Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, üniversite kuruyor. Bugüne kadar inşaat projeleriyle bilinen Ağaoğlu, üniversite için gerekli izinleri almaları durumunda gelecek öğretim yılına yetiştirmek istediklerini söyledi.
Reklam
Apple Kullanıcıları iPhone Almalarını Söyleyen Pop-Up Reklamlarından Şikayetçi
iPhone kullanıcıları Apple'ın onlara daha iyi bir iPhone almalarını söyleyen pop-up reklamlar göstermesinden yakınıyor. Geçen hafta boyunca, Twitter ve Reddit üzerinde App Store uygulamasını açınca tam-ekran reklamların çıktığını söyleyenler oldu. Bu reklamda iPhone 6S'in bir fotoğrafıyla birlikte üstünde aşırı derecede güçlü yazıyor ve açıldığı zaman kullanıcıya 'geç', 'bilgi edin', 'şimdi yükselt' seçeneklerini sunuyor. Birçok iPhone 5S veya daha üst model kullanıcısı bu reklamı iOS 9.2 güncellemesini yaptıktan sonra görmeye başladıklarını söyledi. Twitter'daki bir kullanıcı da iPhone 6S kullanmasına rağmen hala 6S reklamına maruz kaldığını belirtti.iPhone kullanıcıları bu reklamların adil olmadığını söylüyor. Apple, kullanıcılarının yalnız kendi ürünlerini almasını istiyor ancak onları reklamlara bu şekilde maruz bırakmamalı. Apple Insider forumlarındaki bir kullanıcı bu reklamları yeni bir araba alındıktan sonra yukarı satış yapılmasına benzetti. Yani bu bir fabrikadan ucuz segmentte bir araba aldıktan sonra kullanıcı el kitabına baktığınızda arabanın yüksek segmentteki premium modelinin reklamı olması gibi bir şey. Diğerleri de bu reklamın Apple'ın her zamanki stratejisinin son örneği olduğunu söyledi. Şirket yıllardır iTunes'ta ve son zamanlarda Apple Müzik'te yaptığı gibi kendi ürünlerini yine kendi ürünleriyle yücelten bir strateji uyguluyor. Apple bloğu yazan John Gruber bile bu reklamların 'görgüsüzce' olduğunu belirtti.Bu arada reklamlar ülkemizdeki kullanıcılara da sunulmuş durumda. Dolayısıyla Apple kullanıcıları önümüzdeki birkaç gün içinde ortaya çıkıveren reklamlara hazırlıklı olabilir.
Reklam
İşsizlik Son 6 Ayın Zirvesinde
Ağustos ayında %10,1 oranında gerçekleşerek 5 ay sonra yeniden çift haneli rakama ulaşan işsizlik, yükseliş eğilimini sürdürerek Eylül'de %10,3 ile 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Eylül döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre 39 bin kişi artarak 3 milyon 103 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,2 puanlık azalış ile %10,3 seviyesinde gerçekleşti.
Ebeveynler ve Çocuklar Arasındaki Mutluluk Bağını Gösteren 19 İllüstrasyon
etiket
Aİle kavramı doğanın bizlere sunduğu en büyük güzelliklerden birisidir. Bir ailenin güçlü yapısı unutulmaz anları da beraberinde getirir. Pascal Campion adlı bir bloggerın kendi çizimlerini yayınladığı bir içerik aile olmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu tekrar özetliyor. Kaynak: pascalcampion.blogspot.com.co
Reklam
TOR Alternatifi Yeni Sistem Spam E-posta Trafiği Kullanarak Mesajları Gizliyor
Tor muhbirler ve uyuşturucu tacirleri gibi internette gizli hareket edenlerin kullandığı eski bir web programı fakat tahmin edildiği üzere bazı kanun görevlilerini dikkatini çekmiş durumda. MIT(Massachusetts Teknoloji Enstitüsü)’de çalışan bir araştırma takımı bu sisteme alternatif yeni bir sistem buldu. Yeni sistem gerçek mesajı saklamak için sahte eposta trafiğini kullanıyor.Vuvuzela ismindeki bu yeni sistem çok sayıda kukla trafik ve az miktarda şifreleme mantığı üzerine kurulu. Sistem zincirleme sunucu üzerinde kullanıcının gönderdiği mesajı ilk sunucudan diğerine oradan diğerine tüm zincirde ilerleyerek ve her sunucuda sahte mail trafiği oluşturarak mesajı iletiyor.Araştırmacılara göre sistem hiçbir yerde mesajı gönderen ve ya alan ve aradaki konuşmalara dair bilgileri ortaya çıkarmıyor. Gözlemci sadece kaç kullanıcı bağlanmış ve kaçının bağlantısı kopmuş gibi verileri görebiliyor.Elbette bu yeni sistemin ortaya çıkmamış kusurları mevcut, yine de Amazon EC2 sunucularında yapılan testte 1 milyon kullanıcı simüle edilmiş ve saniyede 15 bin mesaj gönderilmiş. 44 saniye gecikmeli gönderilen mesaj güvercin ile internet protokolü göndermekten iyi olsa hala email yollamak dışında bir şey yapmak için çok yavaş.
Reklam
Doğdukları Andan İtibaren Sevimlilik Patlaması Yaşayan 15 Hayvan
etiket
Yaklaşık 30 cm boyundadır. Ağırlığı cinsiyete, yaşa ve yaşadığı koşullara bağlı olarak 500-1200 gr. arasında değişir. Gövdesinin üzeri 2-2,5 cm uzunluğundaki kırçıl dikenlerle örtülüdür. Kızdırıldığı zaman vücudu yuvarlak hale gelir ve böylece bir diken topuna dönüşür.Kirpi (Erinaceus), kirpigiller (Erinaceidae) familyasından gececil, böcekçil bir memeli cinsi.
'Cizre ve Silopi'de Güvenlik Ortamı Tesis Edilecek'
Başbakan Davutoğlu, Cizre ve Silopi'de güvenlik ortamının tam anlamıyla tesis edileceğini bildirerek, 'Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Görüş beyan etmek isteyene görüş kapısı açık' dedi. Davutoğlu ayrıca Suudi Arabistan liderliğinde oluşturulan 34 ülkeli 'Teröre karşı İslami ittifak'a Türkiye'nin de katılmasıyla ilgili olarak, 'Nerede terörle mücadele bağlamında bir toplantı tertip edilirse Türkiye orada elinden gelen katkıyı vermeye hazırdır' açıklamasında bulundu.
Reklam