Görüş Bildir
Haberler
11 Bin 285 Öğretmen Açığa Alındı

11 Bin 285 Öğretmen Açığa Alındı

ATKN
08.09.2016 - 15:16

Milli Eğitim Bakanlığı, 'bölücü terör örgütü destekçisi' 11 bin 285 öğretmenin açığa alındığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 11 bin 500 öğretmenin açığa alındığı bilgisini paylaştı. Ajans, daha sonra sayıyı 11 bin 285 olarak düzeltti.

Valiliklerin koordinesinde yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmen sayısının 14 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Bakanlık tarafından illere gönderilen yazıda, ekli listede adları ve görevlerine yer verilen 11 bin 285 Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda görevli personelin, güvenlik kuvvetlerince bölücü terör örgütüne karşı yürütülen iç güvenlik operasyonları ile güvenlik amacıyla alınan diğer tedbirleri ve bazı illerde ilan edilen sokağa çıkma yasağını akamete uğratmak ve eğitim öğretim hakkını engelleyici nitelikte eylemlere katılarak terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Yıldırım açıklamıştı

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada terör örgütüyle ilişkili, üzerinde şüphe bulunan ve tespitleri yapılan öğretmenlerin açığa alınacağını söylemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
51
42
27
11
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
spasiva bayko

Oo mükemmel haber. Diğer meslek gruplarına da sıçraması gereken uygulamadır. Sosyal medyayı bile tarasanız yüzlercesini bulabilirsiniz. öcalana özgürlük, foş... Devamını Gör

Peacj

Harfiyen her kelimene katılıyorum. Özellikle diken.com gibi sitelerin içeriklerini yayınlamayı onedio bi ara huy edinmişti allahtan bıraktı bu aralar.. O söz... Devamını Gör

Anonim anonim

Sürekli FETÖ'ye gösterilen özen PKK'ya hiç gösterilmiyor diyordum, hala da diyorum ama bu adım önemliydi. Çocukların, gençlerin beynini yıkayıp kandırmaların... Devamını Gör

the_war

Haberde "bölücü terör örgütü" demişler, fetö dememişler. İlginç.

Pasif Kullanıcı

Çünkü bu açığa alınanlar FETÖ'cü değil PKK'lı öğretmenler. Haberi dikkatli okusaydın ya da devletin yaptığı açıklamayı okusaydın anlardın.