Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Valiliği Sur ve Silvan'a Kayyumu Yalanladı

Diyarbakır Valiliği Sur ve Silvan'a Kayyumu Yalanladı

Onedio Medya
08.09.2016 - 16:00 Son Güncelleme: 08.09.2016 - 16:53

Haber ajansları Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçe belediyelerine Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Valilik tarafından kayyum atandığını duyurdu. Ancak Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada 'Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmamaktadır.' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Valiliği’nin yazılı açıklamasında, “08.09.2016 Perşembe günü, birçok basın kuruluşunda Sur ve Silvan ilçelerimizde belediye başkanlığına kayyum atandığı yönünde haberlere yer verilmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmamaktadır. Kayyum ataması yapıldığı takdirde açıklamada bulunulacaktır” denildi.

Anadolu Ajansı ve DHA, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinin belediyelerine kayyum atandığı haberini geçmişti. 

Merkez Sur ve Silvan ilçe belediyelerine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Valilikçe kayyum ataması yapıldığı duyurulmuştu. Kayyum olarak belediyelere, ilçelerde görev yapan kaymakamların atandığı belirtilirken, 9 il genel meclis üyelerinin yerine de yeni atamaların yapılacağının öğrenildiği ifade edilmişti.

672 sayılı KHK ile valilere yetki verilmişti

672 sayılı KHK ile valilere yetki verilmişti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL’le birlikte yürürlüğe giren 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de “Belediye ve bağlı idarelerin terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağladığı gerekçesiyle valilik tarafından belediye veya bağlı idare taşınırlarına, bölgenin en büyük mülki idare amiri tarafından el konulabilecek” deniliyordu.

Ajanslar ve Diyarbakır Valiliği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
11
6
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dürüst

bazı itoğlu itler hemen başlar demokrasi falan diye dün 157 pkklı öldürüldü diyince hemen inadına barış tagı açmışlar ama biz barış dediğimizde hendek açıtı... Devamını Gör

Sudiss

Güzel haber. 👏

denemecelersss

destek verenlere idam cezası gelmeli bence