Kayyumlar uzun süredir Türkiye gündeminde var. Özellikle HDP/DEM Parti belediyeleri kayyumlarla uzun süredir tanışıyor. 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerin ardından DEM Parti belediyelerine bu kez CHP belediyeleri de eklendi. Son gözaltı ve operasyon dalgasının ardından CHP'li belediyeler bir kez daha kayyumla yüz yüze geldi. 31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerin birinci senesinin dolmasına 8 gün var. Ancak bu bir yıl dolmadan kayyum atanan belediye sayısı 13'ü buldu. İrade gasbının bilançosu: 31 Mart'tan bu yana kayyum atanan belediyeler
Son günlerde Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanıp diplomasının iptal edilmesi, büyük bir gündem konusu haline geldi. Tutuklanıp Silivri'ye sevk edilen İmamoğlu için başta Saraçhane olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından 'adalet' sesleri yükseliyor. Ünlü astrolog Can Aydoğmuş da geçtiğimiz günlerde yaşadığımız olayları önceden bilmesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Aydoğmuş, bu kez 2024 yılının Şubat ayında Onedio'da yazdığı köşe yazısıyla yeniden gündeme geldi. Meğerse, şu an tanık olduğumuz eylem ve protestoları 2024'ün başında tahmin etmiş. İşte detaylar...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltı ve tutuklama süreçlerinin ardından ön seçim, CHP için daha önemli bir hale geldi. CHP, 23 Mart'ta ön seçim için sandık başına gidileceğini açıklamış ve parti üyesi olmayan vatandaşları da oy kullanmak için çağırmıştı. 23 Mart Pazar günü, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını seçmek için sandık başına gidildi. CHP ön seçimlerinde oy kullanma işlemleri saat 19.00'a kadar sürdü. CHP ön seçim sonuçları ise merak konusu oldu.Peki CHP ön seçim sonucu ne zaman açıklanacak, kaç oy kullanıldı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart sabahının erken saatlerinde gözaltına alınmıştı. İmamoğlu hakkındaki 'terör' soruşturmasında serbest bırakılırken 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklandı. İBB Başkanı ile beraber tutuklama kararı verilen diğer isimler de yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden cezaevine sevk edildi. Tutuklanan isimlerin tam listesi ve gönderildikleri cezaevleri içeriğimizde👇
19 Mart sabahı Ekrem İmamoğlu ile beraber İBB yönetiminde yer alan bazı isimler de gözaltına alınmıştı. İBB yöneticileri, daha sonra 'kent uzlaşısı' soruşturmasında üzerlerine atılı silahlı terör örgütüne yardım etme suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. 23 Mart sabahı ifadeleri tamamlanan isimler hakkında alınan kararlar açıklandı.Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın kent uzlaşısı soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla, Şişli Belediyesi'ne kayyum atandı.Şahan'dan kayyum sonrası ilk açıklama geldi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başlatılan soruşturma kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve birçok parti üyesi önce göz altına alınmış ardından İmamoğlu'nun 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklandığı bildirilmişti. Bu kararın ardından, başta İstanbul olmak üzere ülkenin dört bir yanında vatandaşlar yürüyüşler yaparak kararı protesto etmişti.İstanbul'a giriş ve çıkışların kısıtlanmasının ardından, @tunayani isimli bir kullanıcının konu ile ilgili attığı tweet'e oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu'ndan yanıt geldi.
Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali ile başlayan süreç tutuklanmasına kadar geldi. İmamoğlu'nun gözaltına alındığı günden bu yana muhalefet sokakta protesto gösterileri düzenliyor. Sokakta olan halk, tepkilerini sosyal medyadan da gösteriyor. Ancak halkın dikkatinden kaçmayan bir nokta da hayranı oldukları sanatçılar, influencerlar ve sporculardan ses çıkmaması oldu. X'te birçok vatandaş hayranı oldukları takımlara ve futbolculara tepki gösterdi.
Ekrem İmamoğlu'nun 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından sosyal medyada ünlü isimlerden tepkiler bir bir yükselmeye devam etti.Süreçle ilgili 19 Mart'tan beri düzenli olarak paylaşımda bulunan oyuncu Berna Laçin, İmamoğlu'nun cezaevine gönderilmesinin ardından 'Hazmedemiyorum demiştim' notunu düşerek hastaneden fotoğrafını paylaştı.
İstanbul Valiliği tarafından yapılan duyuru ile 19 Mart 2025 tarihinde alınan tedbirlere ek olarak bazı yollar trafiğe kapatılmıştı. Bugünden itibaren trafiğe kapatılan yolların 22 Mart Cumartesi günü saat 14.00'e kadar araçlara kapalı olacağı duyurulmuştu. Duyuruda vatandaşların kullanabileceği alternatif güzergahlara da yer verilmişti.Yeni alınan karayla bu süre uzatıldı. İstanbul Valiliği, bugün saat 16.00'dan tedbirler sona erene kadar 12 yolu kapattı.
Ekrem İmamoğlu'nun diploma iptaliyle başlayan ve tutukluluk kararıyla devam eden süreç, ekonomiyi de etkiledi. Merkez Bankası, değer kaybeden Türk Lirası'na yönelik sıkı önlemler aldı. Öğlen saatlerinde açıklanan tutuklama kararı, ekonominin geleceği konusunda belirsizliklere ve soru işaretlerine yol açtı. Merkez Bankası, banka müdürleriyle acil kodlu bir toplantı yapma kararı aldı. Toplantının ardından Türkiye Bankalar Birliği'nden açıklama geldi.
Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Ekrem İmamoğlu, 19 Mart sabahı gözaltına alındıktan sonra bugün (23 Mart) tutuklandı. Bu gelişme, kamuoyunda yankı uyandırırken, parti yönetimi süreci devam ettirme kararı aldı. Seçim iptal edilmedi; CHP’li üyeler ve İmamoğlu'nu destekleyen halk, cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek için sandık başına gitti.Beklenenin çok üzerinde bir katılım yaşanırken, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde oy verme işlemi sırasında uzun kuyruklar oluştu.
Gazeteci Fatih Portakal, üniversitede hem sınıf hem oda arkadaşı olan Ekrem İmamoğlu'nu yalnız bırakmadı. Portakal, Silivri Cezaevi'ne gönderilmesinin ardından X hesabında yaptığı paylaşımla arkadaşına seslendi.
Günler süren gözaltı sürecinin ardından Ekrem İmamoğlu'nun tutuklandı. Ancak CHP ön seçim kararından geri adım atmadı. Sabah saatlerinden itibaren milyonlarca insan CHP'nin belirlediği noktalara giderek ön seçimde Ekrem İmamoğlu'na oy verdi. Oy verme süreci 17.00'den 19.00'a uzatıldı ve tamamlandı.
Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz saatlerde tutuklanarak Silivri'ye getirilmişti. Son günlerde Ekrem İmamoğlu hakkında açılan soruşturmalar ise hem vatandaşların hem de siyasi isimlerin odak noktası oldu. İmamoğlu'na yapılanların haksızlık olduğunu düşünen vatandaşlar, ellerine pankartlarla sokağa dökülüp durumu protesto ettiler.Bu süreci eleştiren isimlerden bir tanesi de yönetmen Zeki Demirkubuz'dan geldi. Demirkubuz, yaşanan bu süreci 'zorbalık' olarak ele aldı. 'Büyük liderleri, halk kahramanlarını ilk zorbalar tanır.' diyen yönetmen, zorbalığın Ekrem İmamoğlu'nu ülkenin doğal lideri yaptığını savundu.Detaylar içeriğin devamında...
İBB'ye yönelik 'terör ve yolsuzluk' soruşturmasında karar geçtiğimiz saatlerde açıklanmıştı. Ekrem İmamoğlu kent uzlaşısı soruşturmasında serbest bırakılmış, yolsuzluk soruşturmasından ise tutuklanmasına karar verilmişti. İstanbul Valiliği, Ekrem İmamoğlu'nun görevden uzaklaştırıldığı duyurulmuştu. Valilik, İBB Başkan Vekili'nin Çarşamba günü seçileceği, Beylikdüzü Belediyesi meclis toplantısının da çarşamba günü yapılacağını açıkladı.
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın görevden alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum olarak Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen atandı. Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Google'da aratılmaya başlandı.Peki Cevdet Ertürkmen kimdir? Eğitimi, kariyeri ve kamu yönetimindeki geçmişiyle ilgili detayları öğrenmek istiyorsanız, sizleri aşağıya alalım...
19 Mart sabahında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün tutuklandı. 'Yolsuzluk' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen İmamoğlu'na çocuklardan resim, şiir ve mesajlar gelmeye de devam ediyor. Dilek İmamoğlu, Hataylı depremzede Cemre'nin Ekrem İmamoğlu'na yazdığı mektuba kayıtsız kalmadı.
Yıllar önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyası sloganı haline gelen 'Her Şey Çok Güzel Olacak' sloganını kullanan ve ilham olan 22 yaşındaki Berkay Gezgin'in dün gece Saraçhane dönüşünde gözaltına alındığını avukatı duyurdu.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Saraçhane'ye gelerek Özgür Özel'e dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyarette Bakırhan, dayanışma mesajının altını çizerken, parti olarak bu tarz müdahalelere alışkın olduklarını bu nedenle kesin olarak karşı durduklarını ilan etti. Ziyaret sonunda Özgür Özel'e Mansur Yavaş'ın açıklamaları soruldu. Özgür Özel'den Yavaş'a karşı net bir cevap geldi.
İBB'ye yönelik 'terör ve yolsuzluk' soruşturmasında karar açıklandı. Ekrem İmamoğlu kent uzlaşısı soruşturmasından serbest bırakılırken, yolsuzluk soruşturmasından tutuklanmasına karar verildi. Şişli ve Beylikdüzü Belediye Başkanları ise kent uzlaşısı dosyasından tutuklandı. İçişleri Bakanlığı İBB, Şişli ve Beylikdüzü Belediye Başkanlarını görevden uzaklaştırdı. Kararın ardından Şişli Belediyesi'ne kayyum atandı.