Görüş Bildir
Kahramanmaraş'ta Kırılan Fayın Etkisi Hatay'a 50 Saniye Sonra Ulaştı
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Serkan Irmak, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik ilk depremde kırılan fayın çok uzun olması nedeniyle yaklaşık 50 saniye sonra İskenderun ve Hatay civarında büyük enerji boşalımları olduğunu belirtti. Irmak, 'Eğer bölgede iyi bir erken uyarı sistemi olsaydı belki bu deprem olduktan sonraki süreç içerisinde insanlara depreme olan konumlarına göre 30-40 saniyelik bir zaman tanıma şansı verebilirdi” dedi.
Reklam
Reklam
Samsat Depreminin Mağdurları 6 Yıldır Konut Bekliyor
2017 yılında Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden dolayı oturduğu yapılar hasar alan vatandaşlar 6 yıldır konteyner evlerde kalıyor. Depremimin ardından 8 ay çadırda kaldıklarını belirten vatandaşlar daha sonra konteyner eve geçtiklerini söyledi. 
Siz Nasıl İnsanlarsınız? Kahramanmaraş'ta Bir Market "Deprem Maceralarınız 5 TL'ye Dinlenir" Tabelası Astı!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem beraberinde 10 ilde de yıkıcı sonuçlara neden oldu. Tüm Türkiye deprem yaralarını sarmak için bir olmuş canla başla çabalıyor. Fakat bu sırada bizleri insanlığımızdan soğutan birçok farklı şeyle de karşılaştık... Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta bir market sahibi 'Deprem maceralarınız 5 TL karşılığında dinlenir' tabelasıyla bizlerin yüzlerini kızartıp insanlığımızdan utandırdı...
Reklam
Reklam
Lütfü Türkkan Kimdir, Kaç Yaşında? Lütfü Türkkan'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeriyle İlgili Merak Edilenler
İYİ Parti vekili Lütfü Türkkan, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Dokunulmazlığının kaldırılması kararıyla gündeme gelen Türkkan, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bir dönem MHP'de bulunan siyasetçi, aynı zamanda İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alıyor. Türkkan'ın hayatı ise hemen herkes tarafından merak ediliyor. Peki Lütfü Türkkan kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi partilerde bulundu? İşte Lütfü Türkkan'ın hayatı ve siyasi kariyeri...
Reklam
Diş Hekimi, Depremzede Aileyi Darp Etti İddiası: Soruşturma Başlatıldı
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından 33 yaşındaki depremzede Melek ve 34 yaşındaki Onur Güler çifti, Antalya'nın Kemer ilçesine geldi. Güler çifti, dişi ağrıyan çocukları Ali Ege'yi götürdükleri Kemer Devlet Hastanesi'nde, kadın diş hekimi B.A.'nın kendilerine sözlü ve fiziksel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı, doktor hakkında adli işlem, Kemer Devlet Hastanesi Başhekimliği de idari soruşturma başlattı.
İstanbul'dan Fırsatı Olan Gidiyor Ama Gidenler Geri Döner mi? Deprem Göçü Artar mı?
Deprem gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleşen Türkiye'nin aklına yine Marmara Depremi geldi. Uzmanların 1999'dan bu yana uyarıda bulunduğu Marmara'da deprem tehlikesine karşı ülkenin tüm sermaye yapısının temelinin bulunduğu İstanbul'dan göç başladı. Çalışma şekillerinden, şirketlerin yoğunluğuna, hayat pahalılığından altyapıya, düzenlemeler yapılmadan İstanbul'dan göçün sınırlı kalacağı bilinirken, fırsatını bulan ise gidiyor. Kalanlar ne diyor?
Reklam