Küresel Dengeler Nasıl Değişecek? Financial Times 2020'de Cevabı Merakla Beklenen Soruları Yanıtladı
Bugün geride bırakacağımız 2019 yılı, ABD Başkanı Donald Trump'ın azledilmesi ile ilgili yasal süreç başlatılmasına ve Temsilciler Meclisi'nin azle onay vermesine, ABD-Çin ticaret savaşına, ABD ve Orta Doğu'daki bazı Arap müttefiklerinin İran ile ilişkilerinin gerilmesine, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 'Hadi Brexit'i halledelim' sloganıyla erken seçimde büyük bir zafer kazanmasına, iklim değişikliği nedeniyle düzenlenen küresel yapılan protestolara, çeşitli Orta Doğu ve Latin Amerika ülkelerinde düzenlenen gösterilere neden oldu.Tüm bunlar ve başka birçok sorun 2020'ye miras kaldı.
Reklam
Türkiye'nin Adaleti Sosyal Medyada Aradığının Kanıtı 8 Olay
etiket
Türkiye'de adalete güven son yıllarda giderek azaldı. Gallup araştırma şirketinin 2013'te yaptığı ankete göre şehirlerde yaşayan insanların yargıya güven oranı yüzde 66 idi. Geçen Temmuz ayında ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bu oranın yüzde 38 olduğunu belirtti.Hak ve adalet arama talebinde ise sosyal medyada geniş bir yer tutmaya başladı. Özellikle şiddet olaylarının üzerine, sosyal medyada gösterilen tepkilerle gidildi ve gündemden düşürülmesi engellendi. Son dönemlerde hangi olaylarda sosyal medyanın etkisi görüldü? Yargılanma sürecinde bu adalet arayışının nasıl katkısı oldu? Detaylara birlikte bakalım. 
Reklam
Reklam
Suriyeli Dilenci Kadınlar, Dilenecek Yer İçin Kavgaya Tutuştu!
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde dilencilik yapan Suriyeli kadınlar arasında çıkan kavga cep telefonu ile kaydedildi. Kavga eden kadınlardan biri otomobil altında kalarak yaralandı. Ayağından yaralanan kadın tedavisinin ardından taburcu edildi.
'Robin Hood' Bu Kez de Düğün Yapacağım Diyen Vatandaşa Bin Dolar ve Beşi Bir Yerde Gönderdi
etiket
İstanbul'un yoksul semtlerinde, içinde para olan zarflar dağıtan ve Robin Hood olarak bilinen gizemli hayırsever, Üsküdar'da dağıttığı zarflardan alan ve 'Nişan düğün yapacağım. 3 milyar, 5 milyar da verse iyi olurdu' diyen Vecihe Algül'ün yardım çağrısına sessiz kalmadı. Kimliği bilinmeyen hayırsever, Algül’e 5 tane tam altının kırmızı kurdeleye takılı olduğu 5'i bir yerde kolye ve bin dolar ile çikolata gönderdi.
Reklam
Enseden Atılan Buz Etkisi Yaratan 2019 Yılında Yayınlanmış Gerçek Kesit Bölümlerinin Hepsi
Merhaba değerli Gerçek Kesit dostları. Geride bıraktığımız senede bir dolu Gerçek Kesit bölümü analizi yaptık. Kah sinirimizden ekrana tükürdük, kah gülerken altımıza sızdırdık. Sizlerin güzel enerjisi ve ilgisiyle kocaman bir yılı yiyip yutmuş olduğumuzu fark ettik. Biz de 2019'da yanımızda olan Sarı Bıyık'ı, Kaleci Saçlı Adam'ı, Ergen Semih'i yeniden analım istedik ve size yıl boyu yayınlanan Gerçek Kesit bölümlerini derledik. Hepinize bir önceki yıldan daha güzel yıllar diliyor, yine birlikte gülmeyi temenni ediyorum.Bölümlerin tamamını okumak için başlıklara tıklayabilirsiniz ❤️
Reklam
Reklam