Görüş Bildir
Haberler
16 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

16 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Buse
16.12.2020 - 12:00

Altın fiyatları bugün hareketli bir başlangıç yaptı. Piyasanın ve vatandaşların güvenli liman olarak gördüğü altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde de ilgiyle takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı'nın konuşmasının ardından sert bir şekilde dalgalanan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa oranla hareketlenmeye devam ediyor. Gram ve çeyrek altının fiyatı ise merak konusu.  Peki 16 Aralık altın fiyatlarındaki son durum ne işte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güncel Altın Fiyatları

Güncel Altın Fiyatları

Vatandaşların döviz ve altına yönelimi devam ediyor. Altın son on yıldaki en iyi yıllık kazancına doğru ilerlerken artan Kovid-19 vakalarıyla birlikte fazladan teşvik paketine dair umutlar artıyor.  Dolar kurunun seyri ve güncel aşı haberleri ise altın fiyatlarında önemli rol oynamaya devam ediyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından, 'Çeyrek, yarım, cumhuriyet ve gram altın fiyatı bugün ne kadar oldu?' sorusunun cevabı canlı olarak takip ediliyor.

Uzmanlara göre bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’ın açıklamaları önemli olacak. Diğer yandan ise gözler 24 Aralık'ta yapılacak PPK toplantısında. Peki bu gelişmelerden sonra kurların durumu ne ? Altına fiyatlarındaki grafik ne olacak merak ediliyor. İşte 16 Aralık saat 11 itibariyle güncel altın fiyatları...

Gram altın: 464 Lira

Çeyrek altın: 753 Lira

Cumhuriyet altını: 3.009 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.855 Lira

Para ve Kur Politikası Metni Belirleyici Rol Oynayabilir.

Para ve Kur Politikası Metni Belirleyici Rol Oynayabilir.

TCMB’nin para ve kur politikası metni her yıl Aralık ayında yayımlanıyor ve takip eden yıl TCMB’nin izleyeceği politikalara ilişkin bir çok öngörüye de baz oluşturuyor.

2021 Para ve Kur Politikası metni tanıtım toplantısında konuşan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, gerekmesi durumunda para politikasının daha da sıkılaştırılacağı mesajını verdi. Ağbal, 'Temel politika aracı repo faizi olacak. Faiz koridoru ve geç likidite penceresi politika aracı olarak kullanılmayacak' ifadelerini kullandı.

Ayrıca analistler, Kovid-19 salgınından dolayı bazı ülkelerde ek kısıtlamaların getirilmesinin risk algısını görece artırdığını ve altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Son günlerde altın fiyatlamalarında piyasaların gündeminde Amerika kanadında artan mali teşvik paketine yönelik beklentiler Kovid-19 pandemisinde Avrupa'da getirilen yeni ek karantina önlemleri ve gün içerisinde gerçekleşecek olan FED toplantısı yer alıyor.

Hafta içerisinde bu gelişmeler ile birlikte bir miktar toparlanma hareketleri sergileyen altın fiyatlarında günün en önemli konusu FED kararı olacak.

Piyasalarda Fed'in faiz oranlarında bir değişiklik yapabileceği beklentisi yok. Fakat toplantı sonrasında yeni bir varlık alım programının duyurulup duyurulmayacağı merak konusu.

Yeni varlık alım programı altın fiyatlarını destekleyebilir. Bununla birlikte ekonomik durum Fed'in daha fazla genişlemeci politika izlemesi için fırsat verebiliyor.

Aşağıdaki Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın