Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? İşte 16 Aralık Rakamları...

Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? İşte 16 Aralık Rakamları...

Buse
16.12.2020 - 11:26

Haftanın üçüncü işlem gününde döviz kurları hafta başından bu yana sürdürdüğü sakin seyri bugün de koruyor. Dolarda hafif bir düşüş gözlemlense de gözler, TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın, sabah saatlerinde gelecek yıla ilişkin para ve kur politikasıyla ilgili yapacağı sunumda. Saat 22:230'da ise Fed toplantısının ardından Başkan Powell'ın açıklamaları izlenecek. Piyasalar TCMB’nin önümüzdeki dönemde rezerv birikimi yapması gerektiği konusunda hemfikir.  İşte 14 Aralık döviz kurlarındaki güncel durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euro ve Dolarda Son Durum

Euro ve Dolarda Son Durum

AB'den yaptırım çıkmaması ve ABD'nin olası senaryolar arasında yumuşak olarak görülen yaptırım kararının ardından dolar/TL 7.85 civarında sınırlı dalgalı bir grafik sergiliyor. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i de geriledi ve dün 365 puanın altında kapattı.

Piyasaların gündeminde ise iki önemli madde var. TCMB Başkanı Naci Ağbal, bugün 2021 Yılı Para ve Kur Politikası Metnini sunacak ve ilk kez kameraların karşısına geçecek. Bu gelişmelerden sonra ise kurların durumu merak konusu.

Yaptırımlar ve tüm bu gelişmelerden sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 11.00 itibariyle dolar/TL 7.79'da, euro/TL ise 9,48 civarında işlem görüyor.

Yılın Son Fed Toplantısı Bugün.

Yılın Son Fed Toplantısı Bugün.

Uzmanlar, bugün yurt dışında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın vereceği mesajların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını söyledi.

Bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin de takip edileceğini belirten uzmanlar, ABD'de ekonomiyi destekleme paketi, Avrupa'da Brexit görüşmeleri ve Kovid-19 aşısına ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu kaydetti.

Gözler 24 Aralık'ta Yapılacak Olan Yeni PPK Toplantısında.

Gözler 24 Aralık'ta Yapılacak Olan Yeni PPK Toplantısında.

24 Aralık'ta yapılacak PPK toplantısı öncesi TCMB'nin iletişimi ve Ağbal'ın gelecek döneme ilişkin politika yönlendirmelerinin izleneceği toplantıda şeffaflık ve öngörülebilirlik mesajları da bekleniyor.

Günün ikinci gündemi ise yılın son FED toplantısı olacak. FED'in faizlerle ilgili herhangi bir adım atmasının beklenmediği toplantıda Başkan Powell'ın basın toplantısı önem taşıyor. FED'in vadesi gelen tahvillerin değişimiyle ilgili açıklama bekleyen piyasalar varlık alım programı ve ekonomideki gidişatla ilgili mesajları bekliyor.

Aşağıdaki Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın