Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar? Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolar Son 2,5 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi! İşte 17 Aralık Rakamları...

Dolar Ne Kadar? Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolar Son 2,5 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi! İşte 17 Aralık Rakamları...

Buse
17.12.2020 - 11:12

Dolar, dünkü Fed toplantısı sonrasında küresel çapta değer kaybetti. Her ne kadar varlık alımlarında beklenen miktar artışı gelmese de ekonomide belirgin bir iyileşme görülene dek genişlemenin süreceğini belirtilmesiyle dolar endeksi son 30 ayın en düşük seviyesine geriledi ve 90 altına indi. Ancak bankacılar TL’de bir sonraki yön belirleyici gelişmenin 24 Aralık’taki TCMB faiz kararı olmasını bekliyorlar. İşte 17 Aralık döviz kurlarındaki güncel durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın dünkü piyasa dostu mesajlarıyla bir miktar gerileyen döviz kurları bugüne yatay bir başlangıç yaptı. 

Piyasalarda AB ve ABD’den yaptırım gündeminin yanı sıra Kovid-19 virüsünde artan küresel yayılım ile birlikte başlayan aşı gündemleri takip edilmeye devam ediliyor. Ancak bankacılar TL’de bir sonraki yön belirleyici gelişmenin 24 Aralık’taki TCMB faiz kararı olmasını bekliyorlar. Küresel piyasalar dün akşamki Fed faiz kararının ardından bugün de İngiltere'den gelen faiz kararını takip edecek.

Yaptırımlar ve tüm bu gelişmelerden sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 14.30 itibariyle dolar/TL 7.75'de, euro/TL ise 9,48 civarında işlem görüyor.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında piyasalarda, haftanın en kritik iki gelişmesi dün yaşandı. Yurt içinde TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın 2021 Yılı Para ve Kur Politikası metninin tanıtımında verdiği mesajlar alınırken yurt dışında da Fed beklendiği gibi faiz ve varlık alım programına dokunmadı. Dün gece yaptığı açıklamada politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakan Fed, istihdam ve enflasyon hedeflerine doğru ilerleme olana kadar 120 milyar dolar tahvil alımı yapmaya devam edecek.

Faiz kararının ardından basın toplantısı düzenleyen Fed Başkanı Jerome Powell, son aylarda ekonomik toparlanma hızının yavaşladığını belirterek, ekonomiye uzun bir süre destek sağlanmaya devam edilmesi gerekeceğini ifade etti.

Dolar göstergesi son 2,5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Dolar göstergesi son 2,5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Fed, dün gerçekleşen yılın son FOMC toplantısında faiz oranı ve varlık alımlarında değişikliğe gitmedi. 2020 yılı için daralma tahminini %-2,4 olarak revize eden kurul enflasyonda da %0,1 puanlık artış yönlü değişim yaptı.

Toplantı sonrası açıklama yağan Fed Başkanı Powell, ekonomiye destek için mali teşviklerin çok önemli olduğunu yeniden vurgularken 2. dalga nedeniyle ekonomik toparlanmanın da güç kaybettiğini belirtti. İş gücünde iyileşme hızının azaldığını ve işsizlik oranının da Kasım’da yüksek kaldığını belirten Powell, ekonomik iyileşme için desteklerin sürmesi gerektiğini söyledi.

Powell’ın güvercin açıklamaları ile ABD Dolar Endeksi tarafında kayıp olurken euro ve altın ise yükseldi. Dolar göstergesi bugün 90,0 seviyesi altına gerileyerek 20 Nisan 2018 sonrası en düşük seviyeyi gördü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın