Görüş Bildir
Faziletleri Saymakla Bitmeyen Ramazan Duaları: İşte Ramazan Ayında Okunacak Dualar ve Sureler
On bir ayın sultanı Ramazan ayı, 2024 yılında 11 Mart Pazartesi günü başlıyor. Tüm Müslüman aleminin büyük bir heyecan ve coşkuyla kavuşmayı beklediği Ramazan, bu yıl 30 gün sürecek. 9 Nisan Salı günü son oruç tutulacak ve beraberinde bu mübarek ayın bayram heyecanı yaşanacak. İslamiyet'in öğretilerine göre, insanların birbirlerine karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü olmaları, yardımlaşmanın ve dayanışmanın artması gereken bugünlerde ibadet etmenin de önemi artıyor. Ayrıca, bu ay boyunca yapılan ibadetlerin ve duaların kabul olacağına inanılıyor. Bu nedenle, Ramazan ayı, Müslümanlar için manevi bir arınma ve yenilenme süreci olarak kabul edilir. Peki, Ramazan'da hangi dualar okunmalı? İşte, Ramazan'da okunması gereken dualar ve anlamları...
Bugün Kandil mi, Ne Kandili? Mevlid Kandili'nde Ne Yapılır?
26 Eylül Salı günü itibarıyla 'Bugün kandil mi?' sorusu araştırılmaya başlandı. Müslüman alemi 2023 yılının son kandilini bugün idrak edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre yılın son kandili Rebiülevvel ayının on ikinci gününe denk geliyor.Bugün Mevlid Kandili müslümanlarca ibadetlerle ve dualarla idrak edilecek.Peki Mevlid Kandilinde ne yapılır?
Hz. Muhammed'i Ne Kadar Tanıyorsun?
Semavi dinlerin sonuncusu olan İslam, son peygamber Hz. Muhammed ile yayıldı. Peki İslam dininin öncüsü Hz. Muhammed'in hayatına ne kadar hakimsin? Bu testte sadece İslam tarihi ve peygamberlerin hayatını hatim etmiş olanlar full çekebiliyor! Hz. Muhammed'i ne kadar tanıyorsun?
Adını Daha Önce Muhtemelen Hiç Duymadığınız Birbirinden İlginç Dinler
Dünyanın dört bir yanından çıkıp gelen, tuhaf ritüelleri ve inanışları ile insanları şaşkınlığa sürükleyen pek çok gizemli dinler var. Hinduizm, İslam ya da Hristiyanlık gibi ana akım dinlerin dışında, çok daha az duyulmuş ama bir o kadar da ilginç inanç sistemleri mevcut. Meraklısına adeta bir keşif alanı sunan bu dinler, belki de yaşamın anlamını tamamen farklı bir perspektiften görmemizi sağlayacak. 👇Kaynak: 1
Aşure Günü Ne Zaman 2023? Aşure Ne Zaman, Ayın Kaçında Yapılır?
İslam aleminin kutsal olarak kabul ettiği Muharrem ayının başlamasına az bir süre kaldı. Muharrem ayı içerisinde bulunan Aşure Gününün ise hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Müslümanlar, 'aşure günü ne zaman?' araştırması yapıyor. Bereket ayı olarak kabul edilen Muharram ayı, 19 Temmuz'da başlayacak. Peki aşure günü ne zaman, hangi güne denk geliyor?
Diyanet, Cuma Hutbesinin Konusunu Açıkladı: 14 Temmuz Cuma Hutbesinin Konusu Ne?
İslam aleminde en önemli günlerin başında Cuma günleri geliyor. Yeryüzündeki tüm Müslümanlar, Cuma günleri öğle vaktinde çevrelerindeki en yakın camilere giderek Cuma namazını kılıyorlar. Cuma hutbeleri ise cemaatle kılınan Cuma namazlarının önemli bir parçası olarak kabul ediliyor. Cuma hutbeleri, her hafta Diyanet İşler Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Geçen haftanın Cuma hutbesinin konusu ''Evliliklerimiz Kolay Olsun'' olarak belirlenmişti. Bu haftanın konusu ise şimdiden araştırılmaya başlandı.Peki Cuma hutbesinin konusu açıklandı mı? İşte 14 Temmuz Cuma hutbesinin konusu.
Reklam
Kurban Bayramı Namazı Kılınışı: Bayram Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekattır?
Kurban Bayramı'nın gelmesi ile beraber milyonlarca Müslüman bayram namazlarını kılmak için camiilere akın edecek. Cemaatle birlikte kılınacak bayram namazı hakkında araştırmalar hız kazandı. Ramazan ve Kurban Bayram'ında olmak üzere yılda iki kez kılınan bayram namazlarının nasıl kılınacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarına yöneldi. Müslüman vatandaşlar eda edecekleri bayram namazlarını en doğru şekilde kılmak ve bilgilerini tazelemek istiyor. Peki bayram namazı kaç rekâttır ve nasıl kılınır?
Kurban Bayramı Mesajları 2023: En Yeni, En Anlamlı, En Güzel, Hadisli, Resimli Bayram Mesajları ve Sözleri
İslam aleminin heyecanla beklediği Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bu yıl, Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. Sevdiklerinden uzakta olanlar ve ziyaret edemeyenler ise bayramlarını mesajla kutluyor. Kurban Bayramı mesajları ise şimdiden paylaşılmaya başlandı. Pek çok kişi, uzakta olan sevdiklerine, akrabalarına, arkadaşlarına en güzel ve en yeni Kurban Bayramı mesajlarını ve sözlerini araştırıyor. İşte en güzel, hadisli, dualı, resimli Kurban Bayramı mesajları ve sözleri.
Reklam
Teşrik Tekbiri Nedir, Nasıl Getirilir? Teşrik Tekbirleri Ne Zaman Başlar?
İslam alemi bugün itibarıyla Kurban Bayramı'nın Arefe gününü idrak ediyor. Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte farz namazlardan sonra getirilen teşrik tekbirleri de araştırılmaya başlandı. İbadetlerinde teşrik tekbirlerini ihmal etmek istemeyenler, ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki teşrik tekbiri nedir, ne zaman ve nasıl getirilmelidir?
Diyanet, Cuma Hutbesinin Konusunu Açıkladı: 23 Haziran Cuma Hutbesinin Konusu Ne?
İslam aleminde, Cuma günlerinin diğer günlerden farklı bir yeri bulunuyor. Dünyadaki pek çok Mümin, Cuma günleri öğle vaktinde camilere giderek toplu şekilde ibadetlerini gerçekleştiriyor. Cuma namazında önce ise hutbe okunuyor. Cuma hutbeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirleniyor. Geçen haftanın Cuma hutbesinin konusu ''İslam'ın İki Şiarı, Ezan ve Kurban'' olarak belirlenmişti. Bu haftanın Cuma hutbesi ise araştırılmaya başlandı. Peki bu haftanın Cuma hutbesi açıklandı mı? İşte 23 Haziran Cuma hutbesinin konusu.
Diyanet İşleri, Cuma Hutbesinin Konusunu Açıkladı: 16 Haziran Cuma Hutbesinin Konusu Ne?
Her hafta Cuma günü öğle vaktinde, Müslümanlar çevrelerindeki en yakın camiye giderek Cuma ibadetlerini gerçekleştiriyor. Cuma günleri yapılan ibadetlerin iki kat daha sevap getirdiği inanılıyor. Cuma namazlarında önce ise Cuma hutbeleri okunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen bu hutbeler, her hafta farklı konuda oluyor. Geçen haftanın Cuma hutbesi ''Rabbim Çevremiz İle Bizlere Ne Öğretir'' olarak belirlenmişti. Bu haftanın konusu ise merak ediliyor. Peki Cuma hutbesinin konusu açıklandı mı? İşte 16 Haziran Cuma hutbesi konusu.
Reklam
Diyanet, Cuma Hutbesinin Konusunu Açıkladı: 9 Haziran Cuma Hutbesinin Konusu Ne?
İslam aleminde Cuma günlerinin diğer günlerden ayrı bir önemi bulunuyor. Yeryüzündeki pek çok Müslüman, Cüma günleri öğle vakitlerinde çevrelerindeki camilere giderek Cuma namazlarını kılıyorlar. Cuma namazından önce okunan Cuma hutbesinin ise İslamiyet'te önemli bir yeri bulunuyor. Cuma hutbeleri ise her hafta Diyanet tarafından belirleniyor. Bu haftanın Cuma hutbesi ise merak ediliyor. Peki Cuma hutbesinin konusu açıklandı mı? İşte 9 Haziran Cuma hutbesinin konusu.
Kurban Kesmek Farz mıdır, Hükmü Nedir? Kimler Kurban Kesmekle Yükümlüdür ve Dini Dayanağı Nedir?
Tüm Müslüman aleminin heyecan ve coşkuyla beklediği Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı'nın coşkusu bu yıl 27 Haziran Salı gününe denk gelen arife günüyle başlayacak. Kurban Bayramı'nın 1. gününe denk gelen 28 Haziran Çarşamba gününden itibaren yerine getirilecek olan kurban ibadeti ise 1 Temmuz'a kadar gerçekleştirilebilecek. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığına göre kimler kurban kesmelidir? Kurban ibadetinin hükmü nedir? İşte, kurban ibadetinin yükümlülükleri ve dini dayanağı...
İslam Hukukunda Yapılması İstenmeyen Fakat Haram Olmayan İşler: Mekruh Nedir?
İslam hukukunda mekruh, haram gibi kesin ve bağlayıcı değildir ancak yine de yapılması istenmez. Yapıldığında günah yazıldığı düşünülmez ancak yapmamaya dikkat etmek sevap kazandırır. Mekruh kelimesinin sözcük anlamı 'hoş görülmeyen, beğenilmeyen şey' şeklindedir.Bu içeriğimizde mekruh hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Reklam
Kurban Vekaleti Nasıl Verilir, Kimlere Verilir? Kurban Vekaleti Verirken ve Alırken Ne Denir?
Bu yıl 28 Haziran Çarşamba gününe denk gelen Kurban Bayramı için geri sayım başladı! Kurban ibadetini yerine getirmek ve ibadetlerini dini vecibelere uygun şekilde yapmak isteyen milyonlarca Müslüman, kurban vekaleti nasıl verilir ve alınır diye araştırmaya başladı. Kurbanını başkasına kestirecek olanlar için son derece önemli bir konu olan kurban vekaleti verirken ve vekalet alırken uyulması gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Peki, kurban vekaleti nasıl verilir? Kurban vekaleti kimlere verilir? Kurban vekaleti verirken ne denir? İşte, vekalet yoluyla kurban kesme şartları ile ilgili merak edilenler...
Kurban Bayramı Ne Zaman? 2023 Kurban Bayramı Hangi Güne Denk Geliyor?
Müslümanlar yılda iki kez dini bayram sevincine ulaşıyor. Dini bayramlarda ibadetler yerine getiriliyor, yardımlaşma ve beraberlik gibi konular ön plana çıkıyor. Dini bayramların tarihi ise Miladi Takvime göre belirleniyor. Bu yıl da Ramazan Bayramı'nı geride bırakan Müslümanlar, Kurban Bayramı tarihlerini araştırmaya başladı. İbadetlerini yerine getirmek isteyenler 2023 Kurban Bayramı'nın ne zaman idrak edileceğini araştırıyor. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?İşte detaylar...
Reklam
Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma Hutbesini Açıkladı: 26 Mayıs Cuma Hutbesinin Konusu Ne?
Cuma hutbeleri, cuma namazlarının önemli bölümlerinden biri. Yeryüzündeki tüm Müslümanlar, her hafta Cuma günü öğle saatlerinde çevrelerindeki camilerde toplanıp cuma namazlarını kılıyorlar. Ancak Cuma namazlarından önce hutbe okuması yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen Cuma hutbelerinin konusu, her hafta değişiklik gösteriyor. Bu haftanın Cuma hutbesinin konusu ise şimdiden araştırılmaya başlandı. Peki Cuma hutbesinin konusu nedir? İşte 26 Mayıs Cuma hutbesinin konusu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma Hutbesini Açıkladı: 19 Mayıs Cuma Hutbesinin Konusu Ne?
İslam aleminde Cuma günleri büyük bir önem taşıyor. Müslümanlar, her hafta Cuma günü çevrelerindeki camilere giderek cemaatle birlikte namazlarını kılıyorlar. Kuran-ı Kerim'de yer alan Cuma Sûresi'nin 9.ayetinde Cuma namazını diğer beş vakit namazdan ayrı tutulmuştur. Cuma namazının cemaatle birlikte kılınması farz olarak kabul edilmişti. Her cuma namazından önce ise Cuma hutbesi okunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği Cuma hutbeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Cuma hutbesi açıklandı mı? İşte 19 Mayıs Cuma hutbesinin konusu...
Diyanet 12 Mayıs 2023 Cuma Hutbesini Açıkladı: Bu Haftanın Cuma Hutbesi Konusu Nedir?
Cuma günleri İslam ailemi adına en mübarek ve kutsal gündür. Milyonlarca Müslüman, Cuma namazlarını kılmak için camilere adın edecek. Cuma namazlarını eda etmek amacıyla camilerin yollarını tutan Müslüman vatandaşlar bu haftanın Cuma hutbesi konusunda araştırmalara başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 12 Mayıs 2023 Cuma hutbesinin konusu açıklandı. Peki bu haftanın Cuma hutbesi konusu nedir? İşte detaylar...
Cuma Hutbesinin Konusu Açıklandı: 5 Mayıs Cuma Hutbesinin Konusu Nedir?
Cuma günleri, öğle vaktinde cemaatle birlikte kılınan Cuma namazları, Müslümanlar için farz olarak kabul ediliyor. Bu önemli günde Cuma namazından öncesi hutbe okunuyor.  Cuma hutbelerinin okunmasının ardından ise Müslümanlar namazlarını eda ediyor. Her hafta Cuma hutbesinin konusu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirleniyor. Geçtiğimiz haftanın konusu ''Cuma Namazı ve Adabı'' olarak belirlenmişti. Peki bu haftanın Cuma hutbesinin konusu açıklandı mı? İşte 5 Mayıs Cuma hutbesinin konusu...
Reklam