İstanbul Doğumlu Mehmet Akif Ersoy Belgeselde Çanakkaleli Gösteriliyor: 'Suç Duyurusunda Bulunacağız'

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çekilen ve tartışmalara neden olan 'Bayramiçli Akif' belgeseli hakkında Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy açıklamalarda bulundu. Belgeselde anlatılanın aksine Mehmet Akif Ersoy'un İstanbul Fatih'te doğduğunu vurgulayan Ersoy, yanlışın düzeltilmemesi halinde suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

'Filmde, tarihi kayıtlara aykırı metinler yazılıyor'

Çekilen belgesel hakkında konuşan Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy, İstiklal Şairi'nin Fatih’te doğduğunu vurgulayarak resmi kaynakları örnek gösterdi. Yanlışın düzeltilmediği takdirde belgeselin çekimlerinde görüş vermeyeceklerini söyleyen torun Ersoy şöyle konuştu:

'Bir süredir Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde dedemiz, Milli Şair Mehmet kif Ersoy’la ilgili yapılan çalışmaları yakından izliyoruz. Büyük dedemizin kısa bir dönem yaz aylarında ders verdiği bu şirin ilçede dedemiz Mehmet Akif Ersoy’un doğduğu şeklinde tarihi kayıtlara aykırı metinler yazılıyordu. Biz ailesi olarak ilgilileri bu çalışmalarından dolayı tebrik ederken dedemizin Bayramiç’te değil, kendisinin Safahat’ta belirttiği ve sonraki resmi kayıtlarda, Osmanlı sicili, TBMM Milletvekili kayıt defterinde olduğu gibi ve yıllarca tüm kaynaklarda da işlendiği gibi İstanbul Fatih’te dünyaya gelmiştir.

'Yanlış düzeltilmezse suç duyurusunda bulunacağız'

Bu tartışmaya kapalı olan hakikatin iyi niyetli de olsa değiştirilmeye çalışılması bugün değil ama yarın için hakikat hakkında gölge düşürücü hale gelebilecektir. Bu nedenle Bayramiç Belediyesi’nin yürüttüğü belirtilen, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği söylenen Bayramiçli Akif belgeselinin bu yanlış düzeltilmediği takdirde çekimlerine görüş beyan etmeyeceğimiz ve hem Bakanlık hem de ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini isteriz.'

Öte yandan AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, belgesel ile ilgili geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif Ersoy’un Bayramiç’te doğup büyüdüğü şeklinde paylaşımda bulunmuştu👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu paylaşım Mehmet Akif Ersoy’un dergisi olan ve günümüzde de yayınlanan “Sebilürreşad” dergisi tarafından çok sert tepki görmüştü. Dergi yönetimi yaşanan olayı “Akif Turizmi” olarak nitelendirerek yanlışın düzeltilmesini istemişti.

Popüler İçerikler

Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
01.12.2018

Tarihimiz mirasimiz diye diye konuşan partinin grup başkanvekili daha böyle basit bir durumu bile bilmen böyle bir açıklama mı yapiyor? Demek ki yine kandırılmışlar.

Neyi doğru yaptılar ki.. O kadar film dizi çekildi yarısından çoğunu yanlış aktardılar bize. Şaşırmıyorum o yüzden. Kitaplar tarihi belgelere ,tarihçi proflar süs olsun diye varlar sanırım..

01.12.2018

Mehmet Akif Ersoy, bedevi köpeklerinin istismar etmeyi sevdiği bir şairimizdir. Kaldı ki İslamcı kesim Mehmet Akif Ersoy'u zerre kadar sevmez. Sinan Meydan'ın Vaiz / Öteki Mehmet Akif eserinden Mehmet Akif ile ilgili çok detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Üstüne basa basa defalarca söylememize rağmen kansızlıktan dolayı fesatlığı meslek haline getirmiş meczup embesil sürüsüne tekrar hatırlatmak zorundayım. Tarih dediğiniz konu Facebook ve bir iki ne olduğu belirsiz abuk sabuk sitenin saçmalıklarıyla yazılmıyor. "Mısır'da onbir yıl kaldım. Fakat on bir saat daha kalsaydım artık çıldırırdım. Sana halisane (gerçek) bir fikrimi söyleyeyim mi: İnsanlık da Türkiye'de milliyetçilik de Türkiye'de Müslümanlık da Türkiye'de, hürriyetçilik de Türkiye'de. Allah benim ömrümden alıp Mustafa Kemal'e versin." (Mehmet Akif Ersoy)

Pasif Kullanıcı
01.12.2018

Mısır'a neden gittiğini de yazsana merak ettim.

TÜM YORUMLARI OKU (42)