İki Vajinası Olan Genç Kadın Herkesin Aklındaki O Can Alıcı Soruyu Cevapladı!

21 yaşındaki Maddie Schueller'e iki yıl önce iki rahim taşıdığına dair teşhis konuldu. Bu durum tahmini olarak dünyada üzerindeki her 3.000 kadından birinde gözlemleniyor.

Yani Maddie'nin iki rahmi ve iki vajinası var. İki rahmi bulunan kadınlar, genellikle tek vajina ile doğarlar. Ama çok nadir görülen bazı durumlarda kadınlarda iki vajina bulunur. 

Maddie'nin iki rahmi birbirinden ayrıyken vajinası, vajinal kanala iki taraf oluşturan duvar şeklinde bir bölümle ayrılıyor. Maddie'nin açıklamasına göre, genç kadın iki vajina ağzı bulunuyor; bir tanesi daha büyük olmak üzere sağda, diğeri de solda.

Bu nadir görülen rahatsızlığın herhangi bir semptomu ve işareti olmadığı için, genellikle saptanamıyor.

Maddie sürekli hastaneye kontrole gitse de, belirtiler olmadığı için yıllar boyunca durumunun anlaşılmamış olmasını anlıyor. İki rahminin olmasını öğrenme durumunu ise rutin bir ultrason muayenesinde öğrenmiş. 

'12 veya 13 yaşındayken ilk reglimi oldum. Kanamam devam ederken tampon kullanamıyordum. O sırada orada bir bölme olduğunu fark ettim. Birkaç yıl öncesine kadar kistlerim artmaya başladı. Bu nedenle sürekli acile gidiyordum. Ultrasonla bakarken bir gün bana iki rahmim olduğunu bilip bilmediğimi sordular. Ben de bilmediğimi söyledim.'

Maddie ultrason sonucunda duyduklarından sonra çok şaşırmasına rağmen, ilk kez böyle bir şey duyduğu için de oldukça ilgi çekici bulmuş.

Fakat yeterli araştırma yapılmadığı için kendisini biraz da çaresiz hissetmiş. En büyük endişesi de hayatı boyunca çocuklarının olup olamayacağı olmuş. 

Neyse ki doktorlar Maddie'yi bilgilendirerek teknik olarak ilerleyen yıllarda hamile kalabileceğini, hatta ikizlerinin olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişler.

Konuyla ilgili karmaşalar olmasına rağmen, Maddie hala her ay bir kez regl olduğu için fazlasıyla mutlu.

'Regl dönemim biraz uzun sürerdi ve pıhtılaşmalar olurdu. Bu da gerçekten zordu benim için. Ayrıca Polikistik Over Sendromu nedeniyle hormonlarımda denge sorunu var. Bu da kısırlığa ve düşük yapmaya neden oluyor. Bunun iki rahimle alakası olduğunu sanmıyorum ama durumu daha da karmaşık hale getiriyor. Özellikle sağ yumurtalıkta kistlerim oluyor. 

Maddie, yaşadığı acıdan ötürü en büyük sorununun seks olduğunu belirtti.

Maddie'ye teşhis konulduğunda seks için evliliği beklediği ciddi bir ilişki içindeydi. Maddie planının her zaman bu olduğunu söylese de, durumunu göz önünde bulundurunca ilk seferi için sabırlı davrandığına memnun.

'Eşim, teşhisin ilginç ve aynı zamanda da havalı olduğunu düşünüyordu. Evlenene kadar bekledik bu nedenle teşhis konulduğunda çok da büyük bir şey değildi. Gerçekten rahattı ve konuyla ilgili araştırmalar yaparak benim sağlığımın iyi olduğundan emin olmaya çalıştı. Her konuda beni çok destekledi. 

Evlenene kadar bekleme kararı aldığımız için mutluydum çünkü evlendiğimiz ve seks yapmak istediğimiz zaman bunun büyük bir sorun olacağını düşünüyordum. Sabırlı davrandığım için mutluyum çünkü bir vajinanız olduğundaki kadar kolay olmuyor. 

Soldaki vajina daha küçük dolayısıyla sağdakinin daha kolay olacağını düşünerek onu deniyorduk. Acı vericiydi ve bölmeye sürtünce şiddetli yanma hissi oluyordu. 

Seksin zevk vermiyor olması Maddie'nin aradaki bölmeyi ameliyatla aldırmak istemesinin en önemli sebebi. Diğer sorunları ve karmaşaları da yakın zamanda çözebileceğini umuyor.

Birkaç ay öncesinde Maddie ameliyatla vajinaları arasındaki bölmeyi aldırmış. Yani artık tek bir vajinası var. Hatta kendi deyimiyle 'bir süper vajinası' var!

Bununla beraber hala iki tane rahmi bulunuyor. Maddie, ameliyatın kolay olmadığını, doktorların ekstra dikkatli olmak zorunda kaldıklarını belirtti. Aynı şekilde yaşadığı acıdan ötürü iyileşme sürecinin ilk haftası da kolay olmamış. 

'İlk birkaç gün acı içindesiniz ve oturmak zordu. Ama iyileşme sürecim bunun dışında beklediğimden çok daha iyiydi. İlk 4-8 hafta arası mide bulantısı hissettim ve acı hissediyordum. Ama bunlar dışında hem ameliyat hem de iyileşme süreci rahattı. İyi ki bu ameliyatı olmuşum.

Cuma günü kontrol randevum vardı ve seks için uygun olduğunu söylediler. Eskiye göre daha iyi hissediyordum. Yaralardan ötürü hala acıyor ama görünüşe göre artık her şey daha kolay ve çok daha az stresli. 

Regl konusuna gelince pıhtılar daha iyi ve aradaki o duvar olmadan çok daha rahat. Umarım Polikistik Over Sendromu konusunda da ilerleme olacak.'

Maddie ve eşi ilerleyen zamanlarda çocuk istiyorlar. Bu nedenle bu hayallerini gerçekleştirmek için gereken her adımı atmaya da hazırlar.

Maddie kistlerin kısırlığa neden olacağını bilmesine rağmen, yine de durumunun iyiye gideceğine inanıyor. Bununla beraber bu rahatsızlığı olan herkesi cesaretlendirmek için de elinden geleni yapıyor. 

'Oldukça nadir gözlenen bir durum ama bu konuyla ilgili internette bir şeyler paylaştıkça aslında düşünülenden daha yaygın olduğunu gördüm. 

Kadın erkek fark etmez, başka insanlarla konuşun. Konuyu açmak, hastalığımla başa çıkmama yardımcı olduğu gibi bilgi birikimimi de arttırdı. Başkalarının problemlerini de duymak gözlerimi açtı ve bu, başkalarına yardım etmek için de çok önemliydi.'

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
16.09.2018

ikisini de dene tarafını seç. Öyle bir reklam vardı o geldi aklıma :D

16.09.2018

Sağ Twix, sol Twix. :D

15.09.2018

Yine gelir saçma içerikçiler ve dislike tayfası...

11.10.2018

Bence herkesin aklındaki soru cevaplanmamış :)

TÜM YORUMLARI OKU (5)