Bizim annelerimiz gibi olan var mıdır ya! En güzel yemekler hep Türk annelerinden çıkar. Tam ders çalışırken midemizin de hafif hafif kazınmaya başladığı anda sanki annemize bildirim gidiyormuşçasına kapımızı çalar ve elinde mükemmel bir lezzetle içeri girer. İşte o anda bütün dünyalar bizim olur. Kabul edelim mutfakta artan yiyecekler her daim en güzelleridir. Bu artanları temizleme işi de evin en küçüğü yani çocuklarına kalır. Bu nedenle evin en şanslıları olduğumuz doğrudur. Gelin bu lezzetlere bir göz atıp biraz nostalji yaşayalım.
Evet yine bir kokteyl içeriğiyle karşınızdayım. Her seferinde alkol çok pahalı diyenleri dikkate alıp bu sefer en ucuz içki olan bira ile harikalar yaratan kokteyller hazırladım. Her seferinde dümdüz bira içmek yerine bu sefer farklılık yaratayım derseniz işte bu kokteyller tam size göre!
1-2 kase patates püresi3 dilim küp küp doğranmış jambon3-4 dilim cheddar peyniri1 yumurta3-4 çorba kaşığı un (aldığı kadar)Karabiber Tuz Püreyi ılık olacak şekilde ısıtın. İçine yumurtayı, jambonu, peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın. İyice karıştıktan sonra içine unu ekleyin. Çok akışkan olmayan bir karışım elde edeceksiniz. Kaşık yardımıyla alıp kızgın yağda kızartın. Dilerseniz karışıma ince kıyılmış taze soğan da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
2 yumurta1 bardak süt4/1 su bardağı krema2 YK toz şeker1 YK kakaoKırmızı gıda boyası2 dilim tost ekmeğiKreması için;250gr labne2 YK pudra şekeriBir kapta yumurta, süt, krema, şeker, kakao ve kırmızı gıda boyasını iyice çırpın. Ekmekleri üçgen şeklinde kesin ve bu karışımın içine batırın. Yapışmaz bir tavada ekmekleri arkalı önlü bir şekilde kızartın. Bu arada başka bir kapta labne ve şekeri karıştırın. Kızarttığınız ekmeklerin arasına hazırladığınız harçtan sürün. Erimiş çikolata ya da nutella ile süsleyin. Son olarak üzerine biraz pudra şekeri serpin ve servis edin. Afiyet olsun.
Youtube kanalı CharlotteSometimes'in zihin uçurtan bu renk değiştiren pastası, dekorasyonu ile izleyenleri büyülüyor. 😍 Başta bir kamera hilesi gibi görünen pasta, airbrush yardımıyla buzlanma dokulu dalgalar oluşturularak farklı teknik ile yapılmıştır..
Kar küresi herkes gibi sizin için de sadece bir dekorasyon ürünü biliyorum. Taa ki bu tarifi görene kadar benim için de öyleydi. Kar küresini bir tatlıya çevirmek kimin nasıl aklına geldi bilmiyorum. Ama yapanın ellerine ve aklına sağlık! İşte kolay adımlarla kar küresi tatlısı!
Ispanak vitamin A, vitamin C, folik asit ve lifli yapısı sayesinde kanser hücreleriyle savaşta çok etkilidir. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki ıspanağın içindeki bu bileşenler kanser ihtimalini yaklaşık %34 oranında azaltıyor.
Şimdi hepimiz kabul edelim yılın son gününde içmeyelim de ne zaman içelim dimi? Bol bol içki alıp onlarla enfes kokteyller yapabileceğimiz zaman nihayet geldi!İşte yeni yıl gecesi deliler gibi eğlenirken yudumlayacağınız enfes lezzetler!