onedio
Gezi'nin Yıldönümünde Mimarlar Odası'na Tahliye: Gözaltına Alınanlar Serbest
Mimarlar Odası’na 2002 yılında 49 yıllığına tahsis edilen Yıldız Sarayı Dış Karakol binası, Beşiktaş Kaymakamlığı’nın talimatıyla sabah saatlerinde polis eşliğinde kapı kırılarak boşaltıldı. Tahliyeye karşı çıkan 15 kişi gözaltına alındı.  Sabah saatlerinden bu yana #DirenTMMOB ve Mimarlar Odası sosyal medyanın gündeminde. Gözaltına alınan kişilerin götürüldükleri Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldığı belirtiliyor.
Profesyonel Liglerde Heyecan Sona Erdi
PTT 1. Lig play-off final müsabakasıyla 2015-2016 futbol sezonunun tamamlandığı profesyonel liglerde, 12 ekip bir üst lige çıkma başarısı gösterirken 23 takım küme düşme acısı yaşadı.
Reklam
17 Maddeyle Melih Gökçek Büyükşehir Belediye Başkanı Olmadan Önceki Türkiye
etiket
Melih Gökçek, milletvekili iken 1994 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir belediye Başkanlığı için aday oldu, kazandı da. O tarihten beri aralıksız olarak girdiği her seçimi kazandı ve başkanlığı sürdürdü. Acaba Melih Başgan bu koltuğa oturmadan Türkiye nasıldı? Hayatımızda ne vardı ne yoktu? İyi eğlenceler.
Reklam
Türkiye Kupası'nın Sahibi 17. Kez Galatasaray!
etiket
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Galatasaray, 31. dakikada Podolski’nin attığı golle maçı 1-0 kazanarak kupanın sahibi oldu. Sarı kırmızılı takım böylelikle tarihinde 17. kez bu kupayı müzesine götürdü. Fenerbahçe’nin ise müzesinde 6 Türkiye kupası bulunuyor. Öte yandan iki takım, Türkiye Kupası finalinde 5 kez karşılaştı ve 5 maçta da Galatasaray kupanın sahibi oldu. Kupanın sahibi olan Galatasaray böylelikle Avrupa kupalarına katılma hakkı da kazandı. Sarı kırmızılılar, 1 yıl men cezasını önümüzdeki sezon çekebilecek.
Aziz Yıldırım: 'Ben Şike Yapmadım Ama Galatasaray Hep Şike Yapıyor'
etiket
Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup edip Türkiye Kupası'nı kazandığı maçın ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu. Fenerbahçeli futbolcuların kupa törenine çıkmamasını değerlendiren Yıldırım, 'Tribünler bana küfür ediyor, şike yaptın diyor. Törene çıkmadık bu yüzden. Bir kişi benim şike yaptığımı ispatlasın köprüden atlarım. Ben şike yapmadım ama Galatasaray hep şike yapıyor' dedi.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Dava dediysem ideoloji anlamındaki 'dava'dan değil, MHP'de olağanüstü kongreyle ilgili hukuki davadan bahsediyorum.Süreci basitleştirerek görelim.MHP’de muhalifler gerekli imza sayısına ulaştıktan sonra, MHP Genel Merkezi’ne başvurarak tüzük değişikliği için olağanüstü kongrenin toplantıya çağrılmasını istediler. Çünkü MHP tüzüğünün 63. maddesine göre “Olağanüstü kongre toplantılarında seçim yapılamaz”. Muhalifler olağanüstü kurultayda bu maddenin değiştirilmesini, ardından genel başkan ve üst yönetim seçimlerine gidilmesini planlıyordu.MHP üst yönetimi bunu reddetti. Muhalifler de Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi 8 Nisan’da karar verdi: MHP’de olağanüstü kongre yapılması gerekiyordu; mahkeme bu işlemi yapmak üzere üç kişilik bir “çağrı heyeti” atamıştı.
Sezona Damga Vuran Golcüler
Bu sezon Avrupa futbolunda formlarının zirvesine çıkan birçok forvet, attıkları gollerle taraftarlarını mutlu etti.
Reklam
Reklam
Reklam