Görüş Bildir
Haberler
113 Yıllık Şanlı Tarihi Boyunca Beşiktaş'a Gelmiş ve Gönüllerde Taht Kurmuş 10 Futbolcu

113 Yıllık Şanlı Tarihi Boyunca Beşiktaş'a Gelmiş ve Gönüllerde Taht Kurmuş 10 Futbolcu

Mühendisiniz
09.08.2016 - 14:48

Beşiktaş'a 103 yıllık şanlı tarihi boyunca yüzlerce futbolcu geldi geçti. Şüphesiz hepsi fazlasıyla sevildi fakat bazıları Beşiktaş tarihinin unutulmazları arasına girerek gönüllerde taht kurdu. İşte gönüllerde taht kuran o büyük futbolcular:

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Les Ferdinand

10. Les Ferdinand

1988 yılında Gordon Milne tarafından 22 yaşında Queens Park Rangers takımından Beşiktaş’a kiralık olarak 1 sezonluğuna getirildi. 

Futbolu ile oldukça genç yaşta geldiği Beşiktaş'ta kısa sürede başarılı oldu. 1988/1989 sezonunda ligin ilk yarısında ve Türkiye Kupası finali ilk maçında Toni Schumacher’e attığı goller halen unutulmayan goller arasında. 

İngiliz golcü, Beşiktaş formasıyla oynadığı bir sezonda Türkiye Ligi, UEFA Kupası, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda toplam 34 maçta 16 gol attı. Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşadı.

9. Quaresma

9. Quaresma

Beşiktaş'ın hırçın ama bir o kadar da sempatik çocuğu. Gelişi olay oldu, gidişi olay oldu.

Takımdan gitmesine rağmen taraftarı ve kulübü unutmadı. Bu taraftara bir şampiyonluk borcum var dedi ve geri döndü. 

Şimdi bu büyük taraftarla şampiyonluk yaşamak için sahada elinden geleni yapıyor.

8. Daniel Amokachi

8. Daniel Amokachi

Bir Beşiktaş neslinin, golcü denildiği zaman aklına gelen, 11 numaralı unutulmaz topçusu...

7. Pascal Nouma

7. Pascal Nouma

Nouma işte. O hepinizin bildiği meşhur Nouma. Geldi, gitti, geldi... Saha içi olayları ve saha dışı olaylarıyla, ama doğru ama yanlış, gündemden düşmedi. 

Hiç şüphesiz Beşiktaş taraftarının gönlünü kazanmış ve orada büyük yer etmiş gerçek bir yıldız. İsmine yapılmış olan besteler hala 7'den 70'e her Beşiktaşlının dilinde.

6. Sergen Yalçın

6. Sergen Yalçın

Aslında Sergen'i fazla anlatmaya gerek yok, hala aktif futbolun içinde oyuncu olarak olmasa da bulunmakta. 

Fakat Beşiktaşlı gözüyle bakarsak; 'Sergen attı şampiyonluk geldi' diye hatırlıyoruz onu. Tabii ki Chelsea maçında attığı unutulmaz golleri de unutmamak lazım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Baba Hakkı

5. Baba Hakkı

Hakkı Yeten, namı değer Baba Hakkı. Genç Beşiktaşlıların çok yakından tanımadığı Beşiktaş tarihinin büyük futbolcusu. 

Adaletli ve aşırı disiplinli oluşundan dolayı aldığı Baba Hakkı ismiyle gönüllerde taht kurmuş bir efsane. Ruhu şad olsun..

4. Nihat Kahveci

4. Nihat Kahveci

Beşiktaş'ın Dünya futboluna armağan ettiği büyük golcü. Milli takımdaki ve İspanya ligindeki başarılarıyla sadece Beşiktaşlı taraftarların değil herkesin saygı ve sevgisini kazanmış biri.

3. Metin - Ali - Feyyaz

3. Metin - Ali - Feyyaz

Beşiktaş'ın bir dönemine damga vuran ve herkesin Metin - Ali - Feyyaz diye bildiği bu üçlüyü ayırmak olmazdı. Beşiktaşlı futbolcular denildiğinde akla ilk gelenlerden olmaları her şeyi anlatıyor.

2. İlhan Mansız

2. İlhan Mansız

Hırs, azim, yetenek... Bir taraftarın bir futbolcuyu sevmesi için gerekli olan her şey onda vardı. Beşiktaş'ın sadece küçük bir dönemine damga vurmasına rağmen, Beşiktaş taraftarının gönlünde kocaman bir yer etmeyi başardı. 

Bu büyük taraftar, kaşı açıldığında oyuna devam ederek ve takım kötü gittiği bir dönemde 'Adam gibi top oynayın, 36'dan sonra futbola başlatmayın!' diyerek sevgisini fazlasıyla gösteren bu büyük futbolcuyu hiç bir zaman unutmayacak! Ve Türkiye'deki diğer taraftarlar onu Senegal'a 2002 Dünya Kupasında attığı altın golle hatırlayacak.

1. Süleyman Seba

1. Süleyman Seba

Eğer böyle bir içerik yapılacaksa, gerek futbolculuğuyla gerek kulüp başkanlığıyla Beşiktaş'a en çok hizmet etmiş insan olan Süleyman Seba'yı koymamak olmazdı.

Süleyman Seba ismini anlatmaya gerek yok çünkü onu anlatabilecek kelimeler yok. Büyük başkan, ruhun şad olsun! Bu büyük taraftar seni hiçbir zaman unutmayacak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
26
5
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?