Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne Veda Etti: 3-1

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne Veda Etti: 3-1

Mustafa Boztepe
03.08.2016 - 19:01 Son Güncelleme: 04.08.2016 - 00:48

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Fenerbahçe, Fransız ekibi Monaco'ya konuk oldu. İstanbul'da oynanan ilk maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe, rövanşı 3-1 kaybederek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Monaco'nun golleri Germain (2) ve Falcao'dan gelirken Fenerbahçe'nin tek golünü Emenike kaydetti. Bu skorla Monaco, Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off turuna yükselirken Devler Ligi'ne veda eden temsilcimiz Fenerbahçe ise yoluna UEFA Avrupa Ligi Play-Off'undan devam edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Monaco'ya elenerek Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma şansını kaybeden Fenerbahçe, en son Aragones yönetiminde 2008/2009'da gruplarda mücadele etmişti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde 7. kez elenmekten kurtulamadı. Sarı-lacivertliler, 2002-2003, 2006-2007, 2010-2011, 2012-2013, 2013-2014, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında elemeleri geçemedi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 3 ön eleme eşleşmesini de kaybetti. Sarı-lacivertliler, 2013-2014'te Arsenal'a, 2015-2016'da Shakhtar Donetsk ve 2016-2017'de de Monaco'ya elendi. Sarı-lacivertliler son olarak bu kulvarda Salzburg'u 2013-2014 sezonunda 3. ön eleme turunda saf dışı bırakmayı başarmıştı.

Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nden elenen Fenerbahçe, büyük bir gelirden de oldu. Sarı lacivertli ekip Şampiyonlar Ligi'ne gidebilseydi 22 milyon Euro gelir elde edecekti.

Normal şartlarda 15 milyon Euro olması beklenen Beşiktaş’ın Devler Ligi geliri ise, sarı-lacivertlilerin saf dışı kalmasıyla birlikte 25 milyon Euro’ya çıktı.

Pereira'nın açıklamaları

Pereira'nın açıklamaları

Sarı-Lacivertli ekibin Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan veda ettiği karşılaşma sonrası Lig TV'ye konuşan Pereira, maça oldukça kötü başladıklarını vurgulayarak 'İlk 20 dakikayı altın tepside sunduk. İkinci yarıya daha iyi girdik. 2-1’i yakaladık ama rakibin üçü bulmasına izin verdik. En önemlisi o başlangıçtaki kötü görüntümüzdü. Maça çok kötü girdik ve sonuç da bu oldu öyle bir başlangıçtan sonra' dedi.

Mağlubiyetin sebepleri hakkında da açıklamalarda bulunan Portekizli çalıştırıcı, 'Üzgünüm ama şu anda yapabileceğimiz bir şey yok. Zeminden mi korktuk, oynamaktan mı bilmiyorum. Bir korkuyla girmiş gözüküyorduk. Daha fazlasını yapacak kapasitemiz vardı ama 3-1’den sonra işimiz zordu. Önümüzdeki maça bakmaktan başka çaremiz yok.' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turuna seribaşı olarak katılacak olan Fenerbahçe'nin şu ana kadar kesinleşen muhtemel rakipleri şöyle:

  • Karabağ

  • Rosenborg

  • Astana

  • FK Rostov

  • Astra Giurgiu

  • Kızılyıldız

  • Dinamo Tbilisi

  • Hapoel Beer-Sheva

  • Partizani Tirana

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için play-off turunda mücadele edecek Fenerbahçe'nin rakibi, 5 Ağustos Cuma günü yapılacak kura çekiminde belli olacak.

Maçtan dakikalar

İçeriğin Devamı Aşağıda

90' | Maç sona erdi

90' | Maç sona erdi

88' | Monaco tehlikeli geldi

Monaco yine tehlikeli geldi. Ceza alanı solunda topu alan Germain topu içeri gönderdi ancak Skrtel yine kritik bir müdahale yaptı ve topu kornere gönderdi.

GOL (65') Germain

Lemar'ın soldan ortasında Carrillo'nun kafayla indirdiği topu Germain düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 3-1

59' | Ertuğrul'dan kritik kurtarış!

Dirar'ın ortasında Germain'in kafa vuruşunu Ertuğrul direk dibinde kontrol etti.

58' | Fenerbahçe'nin penaltı beklentisi

İçeriğin Devamı Aşağıda

GOOLL (53') Emenike

GOOLL (53') Emenike

Monaco ceza alanına giren Fenerbahçe'de ceza alanı sağındaki Skrtel içeriye yerden kesti, kale sahasındaki Emenike topu ağlara gönderdi.

52' | Emenike'nin şutu direkten döndü

Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Van der Wiel'in pasında kale sahası sağ çaprazında sert vuran Emenike'nin şutu üst direkten döndü.

46' | İkinci yarı başladı

45' | İlk yarı sona erdi

45' | İlk yarı sona erdi

Monaco 2-0 Fenerbahçe

Topla oynama: %50 - %50

Pas yüzdesi: %70 - %63

Toplam şut: 7 - 4

İsabetli şut: 2 - 2

42' | Monaco 3. gole çok yaklaştı

Monaco gole çok yaklaştı. Dirar'ın pasında ceza alanı sağında topla buluşan Germain, kale sahasındaki Falcao'yu düişündü. Falcao boş kaleye golü atacakken Mehmet Topal son anda dokundu ve topu kornere çeldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

37' | Fenerbahçe ilk kez bu kadar tehlikeli geldi

Fenerbahçe Salih ile gole yaklaştı. Van der Wiel'in ceza alanı sağında pasında topla buluşan Salih çapraz pozisyona rağmen iyi vurdu, kaleci Subasic topu kornere çeldi. Korner sonrasında Salih ceza alanında rakiplerini geçti ve topu Fernandao'ya kazandırdı. Brezilyalı oyuncunun şutunda top dışarı çıktı.

25' | Fernandao kaleyi denedi

Monaco ceza alanına yükseltilen topu önüne alan Fernandao'nun şutu etkisiz. Subasic topu aldı.

GOL (18') Falcao (Penaltı)

GOL (18') Falcao (Penaltı)

Hasan Ali'nin sağdan ceza alanına giren Dirar'a hamlesini hakem penaltı olarak değerlendirdi. Topun başına geçen Falcao takımının 2. golünü attı.

GOL! (2') Germain

Ozan Tufan'ın kaptırdığı topu alan Falcao, ceza alanına yönelen Germain'i gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Germain'in vuruşu gol oldu. Monaco 1-0 öne geçti.

1' | Mücadele başladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İLK 11'LER

  • Monaco: Subasic, Sidibe, Mendy, Jemerson, Raggi, Fabinho, Bakayoko, Dirar, Lemar, Falcao, Germain

  • Fenerbahçe: Ertuğrul, Kjaer, Skrtel, Neustader, Wan der Wiel, Hasan Ali, Josef, Ozan, Salih, Fernandao, Emenike

Takipçilerimizin maç tahmini

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
40
39
24
14
12
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iamnotsuperman

Adamlar soyunma odasından atmış amk...

Bir Susman Lazım

Hazırsak saydırıyoruz... "Oyun değil skor önemli" diyen bir vizyonsuz adama ne kadar daha katlanacağımızı gerçekten merak ediyorum. Lafım kesin. İsterse Fene... Devamını Gör

İrem

daha iyi özetlenemezdi parmaklarınıza sağlık

shutthefuckup

Hala 3 büyük denilen takımların maçlarına giden veya sırf maçlarını izlemek için özel kanal abonesi olan var mı??? Bir kuruş vermem bu beceriksizlere. Verile... Devamını Gör