Görüş Bildir
Haberler
Zombi Severler Toplaşın: Başrollerinde Zombilerin Olduğu İzlenilmesi Gereken En İyi Filmler

etiket Zombi Severler Toplaşın: Başrollerinde Zombilerin Olduğu İzlenilmesi Gereken En İyi Filmler

Metin Erdin
16.11.2016 - 16:20 Son Güncelleme: 24.04.2022 - 23:47

Zombi severler toplaşın... Başrollerinde, içinde, hikayesinde ve konusunda zombi olan birbirinden güzel zombi filmlerini derledim. Umarım beğenirsiniz. 

Not: Filmler IMDb puanlarına göre sıralanmıştır. Film özetleri filimadami.com sitesinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Ada: Zombilerin Düğünü (2010)

35. Ada: Zombilerin Düğünü (2010)

IMDb: 5.1

Birbirlerini uzun süredir tanıyan beş kişilik bir arkadaş grubu, ortak bir arkadaşlarının düğününe katılmak üzere Büyükada’ya gider. Erhan, ekibin mutlu anlarını kayda alabilmek için yanında bir kamera getirmiştir ve sürekli çekim yapmaktadır. Film boyunca tüm izlenenler, bu kameraya yansıyanlardır. Düğünün ilerleyen saatlerinde davetlilere saldıran bir grup zombi, ortalığı kan gölüne çevirir.

34. Peninsula (2020)

34. Peninsula (2020)

IMDb: 5.5

Busanhaeng'in devam halkası olan Peninsula, zombilerin istilasından dört yıl sonrasını konu alıyor. Zombi istilası Kore Yarımadası'nda büyük tahribat yaratmıştır. Eski bir asker, yüklü bir miktarda parayı getirmek için salgının asıl yayıldığı yere geri dönmekle görevlendirilir. Ancak şaşırtıcı bir şey olur. Asker, burada enfekte olmamış sağlıklı insanlarla karşılaşır. Peki onları o güvenli bir şekilde çıkarabilecek midir?

33. Block Z (2020)

33. Block Z (2020)

IMDb: 5.6

Ölümcül virüs salgını hızla yayılırken bir grup genç öğrenci, karantinaya alınmış bir üniversitede mahsur kalır. Bu sırada ölümden dönen bir hasta, diğer insanları enfekte etmeye başlar. Peki gençler bir çıkış yolu bulabilecek midir?

32. Blood Quantum (2019)

32. Blood Quantum (2019)

IMDb: 5.6

Bir bölgede baş gösteren salgın hastalık tüm hayatı kaosa sürükler. Salgına karşı bağışıklık geliştiren yerliler hayatlarına devam etmeye çalışırken ölüler tekrar hayata döner. Bölge şerifi hem kasabanın güvenliğini sağlamalı hem de sığınmak için yola dökülen mültecilerle uğraşmalıdır.

31. Diary of the Dead (2007)

31. Diary of the Dead (2007)

IMDb : 5.7

Ormanlık bir arazide korku filmi çekmek isteyen bir grup sinema öğrencisi, çekim yaptıkları alanda gerçek zombilerle karşılaşırlar. Zombileri kameraya çekmeye başlayan öğrenciler için durum artık kurgudan gerçeğe dönüşmüştür. Fakat olay kısa süre sonra medya tarafından duyulur. Öğrencilerin elindeki canlı kayıtlar, bölgeye gelen ve gerçekleri çarpıtan medya kanallarına rakip olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Les affamés (2017)

30. Les affamés (2017)

IMDb: 5.8

Ücra bir yerdeki kasabayı etkisi altına alan gizemli bir virüs, yerlilerin vücutlarını bozduğu gibi saldırgan tavırlar sergilemelerine de sebep olur. Virüsten nasibi almayan küçük bir grup ise ormana kaçarak kendileri gibi sağlıklı insanları bulmaya çalışır. Ancak bu hiç de kolay değildir.

29. Doghouse (2009)

29. Doghouse (2009)

IMDb: 6.1

Bir grup erkeğin, yeni boşanan arkadaşlarına yardımcı olmak adına bir kasabaya gitmeleri ve oraya gittiklerinde kasabadaki tüm kadınların erkek yiyen yamyamlara dönüştüren bir virüs kapmış olduklarını görmeleriyle gelişen absürt olayları konu alıyor.

28. Land of the Dead (2005)

28. Land of the Dead (2005)

IMDb: 6.2

Büyük bir felaket sonucunda, medeniyetin yok olduğu ve yaşayan ölülerin sayısının yaşayan canlıları çoktan geride bıraktığı bir dünyada geçen film, Romero'nun tüm zombi filmleri gibi politik bir alt metne sahip. Bu kaotik dünyada, hayatta kalan insanlar, kale gibi yüksek duvarlarla korunan bir şehirde yaşamaktadırlar. Ancak olağanüstü koşullara rağmen sınıfsal farklılıklar bu şehrin de yapısını belirlemiştir: Şehrin önde gelenleri bolluk içinde yaşarken, halk sefalet içinde hayatta kalmaya çalışmaktadır.

27. Cargo (2017)

27. Cargo (2017)

IMDb: 6.3

Avustralya'da bir salgının baş göstermesiyle eşi ve çocuğuyla yollara düşen Andy, eşinin de zombiye dönüşmesiyle minik kızıyla baş başa kalır. Fakat eşi ölmeden önce onu da ısırmıştır ve zombiye dönüşmeden önce 48 saati vardır. Andy'nin bir an evvel kızını güvenli bir yere ulaştırması gerekmektedir.

26. #Alive (2020)

26. #Alive (2020)

IMDb: 6.3

Bilinmeyen bir enfeksiyonun hızla yayılması, bütün bir şehri yönetilemez hâle getirir ve kaosa sürükler. Joo-Woo ve Yoo-Bin ise virüsün henüz ulaşmadığı bir apartmanda kapana kısılmıştır. Şimdi hayatta kalabilmek için mücadele etme vaktidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Rammbock (2010)

25. Rammbock (2010)

IMDb: 6.4

Alman yönetmen Marvin Kren tarafından çekilen filmde bir virüs salgını sonrası zombileşen yaratıklar ve bu zombi yaratıkların ortasında kalan insanlar konu alınıyor.

24. Juan de los muertos (2011)

24. Juan de los muertos (2011)

IMDb: 6.4

Küba devriminin yıldönümünde bir grup zombi, hükümete karşı isyan başlatır. Hükümet ise bunun ABD destekli bir proje olduğu kanısındadır. Peki hangisi gerçektir?

23. Pontypool (2008)

23. Pontypool (2008)

IMDb: 6.5

Küçük Ontario kasabası ölümcül bir virüsle karşı karşıyadır. Ancak bu virüs diğerlerinden farklıdır. İnsanların konuşmalarının garipleştiği fark eden bir radyo sunucusu, salgının sebebini belirlemek ve tedavisini yaratmak için elinden geleni yapacaktır.

22. Go Goa Gone (2013)

22. Go Goa Gone (2013)

IMDb: 6.5

Luv, Hardik ve Bunny aynı evi paylaşan üç yakın arkadaştır. Luv; romantik aşık, Hardik; çapkın ve umursamaz, Bunny ise işkolik ve biraz asosyaldir. Bunny'nin, iş sunumu yapmak amacıyla çıktığı yolculuğa, arkadaşları da eğlence ve tatil için katılırlar. İlk dakikaları eğlenceli geçen tatil, Goa'da bir adada Rus mafyasının verdiği partiye katılmalarıyla çığırından çıkar. Zira partide dağıtılan uyuşturucuların yüksek etkisi, partiye katılanları zombiye dönüştürür. Zombilere yem olmamak ve adadan kaçmak için, mücadele başlar.

21. Pet Sematary (1989)

21. Pet Sematary (1989)

IMDb: 6.6

Doktor Creed ve ailesi, taşrada bir eve yerleşir. Kasaba lisesinin hekimliğini yapacak olan Creed için her şey hoştur başta. Açık hava, güzel bir ev, çocuklarının rahatça gezip oynayabileceği bir bahçe... Ama hayır, evin çok yakınında hayli işlek bir otoban vardır. Devasa kamonların vızır vızır geçtiği bu yol, yöre halkının evcil hayvanları için cehemmen olmuştur. Öyle ki, kasabadaki hayvan mezarlığının 'sakinlerinden' çoğu, bu yoldaki kazalara kurban gitmiş kedi ve köpeklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Resident Evil (2002)

20. Resident Evil (2002)

IMDb: 6.7

Umbrella Corporation tarafından yer altındaki gizli bir genetik laboratuvarında bazı deneyler yapılmaktadır. Bu deneyler sırasında geliştirilmekte olan ölümcül ve çok tehlikeli bir virüs kontrolden çıkar ve tüm laboratuvar personelini et yiyen zombilere çevirir. Aslında zombileri kontrol altında tutmaya çalışan laboratuvarın süper bilgisayarını durdurmaya gelen özel bir operasyon birimi, önce bu bilgisayarın savunma mekanizmasıyla, sonra da zombilerle savaşmak zorunda kalırlar. Ekipten geriye kalanlar, ekibin tehlikeli kadın üyesi Rain (Michelle Rodriguez) ve güzel ajan Alice (Milla Jovovich) liderliğinde bu tehlikenin dışarı yayılmasını engellemeye çalışırlar.

19. Zeta: When the Dead Awaken (2019)

19. Zeta: When the Dead Awaken (2019)

IMDb: 6.8Deon, okulda bir arkadaşıyla kavgaya tutuşur. Dayak yiyen çocuk, kendisine müdahale eden hemşireyi aniden boynundan ısırır. Deon, bu tuhaf olaya şahit olurken zombi salgını okulda ve şehirde hızla yayılmaktadır.

18. Fido (2006)

18. Fido (2006)

IMDb: 6.8

Ufak bir kasabada her şey 1950'lerdeki gibidir. Tek farkla; zombiler de artık insan hayatının doğal bir parçasıdır. Robinson ailesinin küçük oğlu Timmy'nin de en yakın dostu Fido adlı zombidir. Hayat sürüp giderken Fido yan komşuyu yemek gibi bir gaflette bulunur.

17. Warm Bodies (2013)

17. Warm Bodies (2013)

IMDb: 6.9

Salgından etkilenmiş zombie bir 'delikanlı', kendisini yok etmeye gelen Julie'ye bir anda vurulur. Onu ısırıp beslenmesi gerekirken aşık olmuştur, zira kaybettiği insani özellikleri teker teker ve yavaş yavaş yerine gelmeye başlar. Julie'ye hissettiği aşk kalbinin yeniden atmasını sağlarken, adını ve nasıl öldüğünü dahi hatırlamayan karakterimiz hislerini geri kazandıkça 'iyileşir'; üstelik bu iyileşme etkisi salgından etkilendiğine inanılan diğer zombileri de olumlu yönde etkileyecektir.

16. Død snø 2 (2014)

16. Død snø 2 (2014)

IMDb: 7.0

Kız arkadaşı talihsiz bir şekilde baltayla öldürülen Martin, başına geleceklerden henüz habersizdir. Zombi Nazilerin kana susadığı bir alanda ölüm kalım mücadelesi vermek zorunda kalır ve başına aynı zamanda ilginç olaylar gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. World War Z (2013)

15. World War Z (2013)

IMDb: 7.0

Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır. Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için zamana karşı yarışacaktır.

14. 28 Weeks Later (2007)

14. 28 Weeks Later (2007)

IMDb: 7.0

Rage virüsünün Britanya adalarına yayılmasının yarattığı kaos kontrol altına alınmış ve insanlar yavaş yavaş boşaltmak zorunda kaldıkları evlerine geri dönmeye başlamışlardır. Amerikan ordusu da, Londra'nın çeşitli yerlerinde düzenin sağlanması ve insanların güvenle evlerine yeniden yerleşebilmelerini sağlamak için yardım etmektedir. Fakat Rage virüsü, bütün planları alt üst edecek kadar tehlikeli ve sinsi bir virüstür. Herkesin, tehlikenin geçmiş olduğunu düşündüğü bir anda kenara çekilmiş ve çok daha tehlikeli bir şekilde yeniden harekete geçeceği zamanı beklemektedir. Nitekim evlerine geri dönebilmenin sevincini yaşayan bir ailenin ferdi, korkunç virüsü hala vücudunda taşımaktadır. Virüs ise yeniden ortaya çıkacağı en doğru zamanı beklemektedir.

13. Planet Terror (2007)

IMDb: 7.2

William ve Dakota Block, bir gece arka bahçelerinden gelen seslerle uyanırlar. Neler olduğunu anlamak için dışarı çıktıklarında karşılaştıkları manzara dehşet vericidir. Yaşanan bir patlama sonucu, ortalığa garip bir gaz yayılmıştır ve bu gazı soluyan insanlar, şiddet düşkünü canilere dönüşmüşlerdir. Giderek saldırganlaşan insanlar ortalığa dehşet saçmaktadırlar. Saldırılar sırasında bacağı kopan dansçı Cherry ve eski erkek arkadaşı Wray'nin de William ve Dakota'ya katılması ile birlikte olayların gizemini araştırmaya başlarlar.

12. I am Legend (2007)

12. I am Legend (2007)

IMDb: 7.2

Robert Neville çok başarılı bir bilim adamıdır, ama o bile tedavi edilemeyen, insan yapımı o korkunç virüsü kontrol altına alamamıştır. Her nasılsa virüse bağışıklık gösteren Neville, New York şehrinden, hatta belki dünyadan arta kalan yerde, hayatta kalmış tek insandır. Neville üç yıl boyunca inancını yitirmeden her gün telsiz mesajı göndererek, umutsuz bir şekilde, hayatta kalmış başka insanlar bulmaya çalışır. Ama yalnız değildir. Belki de insanoğlunun son ve en iyi umudu olan Neville'i ayakta tutan tek şey kendine düşen görevi yerine getirme arzusudur: Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini tersine çevirecek bir tedavi bulmak. Ama karşısındakilere karşı sayıca az olduğunu bilmektedir ve zamanı da hızla tükenmektedir.

11. Day of the Dead (1985)

11. Day of the Dead (1985)

IMDb: 7.2

Yaşayan ölülerin hükmettiği kontrolden çıkmış bir dünyadayız. Küçük bir grup bilim insanı ve asker, Florida'daki bir füze silosuna sığınmış, dünyanın kaderini belirlemeye çalışıyorlar. Bilim insanları bir yandan yakaladıkları zombiler üzerinde korkunç deneyler yaparak bir tedavi aramaya çalışırken, bir yandan da askerlerin tutkularını tatmin edecek arayışlara zorlanıyorlar. Bir süre sonra, araştırmacıların aralarından bazılarını deneylerde kullandığını fark eden askerlerle araları bozulduğunda, sığınağa sızmaya başlayan zombilerin tehdidi daha da sinir bozucu bir hal alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Return of the Living Dead (1985)

10. The Return of the Living Dead  (1985)

IMDb: 7.3

Bir medikal firmasının deposunda çalışmaya yeni başlamış Freddy (Tom Matthews) ve Frank (James Karen) deponun bodrum katında bulunan ve içinde bir cesedin bulunduğu, büyük bir tüpü incelerken yanlışlıkla tüpteki gazı boşaltırlar. Gazdan baygınlık geçiren Freddy ve Frank ayıldıktan sonra tekrar yukarı çıkarlar ve inanılmaz şeyler olmaya başlar. Tüpten sızan gaz havalandırmadan bütün depoya yayılmıştır. Doldurulmuş hayvanlar, deney için dondurulmuş kobaylar ve derin dondurucudaki bir kadavra aniden canlanmıştır. Korku içinde marketin sahibi olan When’i (Clu Gulager) ararlar. Dondurucudaki kadavrayı parçalara ayırırlar ama yine de onu öldüremezler. Son çare olarak marketin karşısındaki morgun fırınında yakıp kurtulmak isterler ama yaktıkları zaman kadavradan çıkan dumanlar, hemen morgun yakınındaki mezarlığın üstüne siner. O sırada mezarlıkta eğlenen bir grup serseri genç ise kendilerini bir anda yaşayan ölülerin arasında bulurlar. Hepsi ayrılıp markete ve morga kaçarlar. Ölüler ise yavaş yavaş etrafa yayılmaktadır.

9. Dawn of the Dead (2004)

9. Dawn of the Dead (2004)

IMDb: 7.4

Salgın bir hastalık Amerika'da yaşayan insanları et yiyen zombilere çevirmiştir. Yaşadıkları şehir zombiler tarafından tam anlamıyla istila edilen bir grup insan çareyi kaçmakta bulur. Diğerlerinin kolay kolay bulamayacağı bir alışveriş marketinde karar kılarlar. Başlangıçta buradaki ortam herkesin hoşuna gider. Ellerinin altında binlerce çeşit eşya bulunmaktadır. Fakat zamanla mağazanın çevresinde biriken zombilerin sayısı artmaya başlar...

8. [Rec] (2007)

8. [Rec] (2007)

IMDb: 7.5

TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve giderler.Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğreneceklerdir.

7. Brandead (1992)

7. Brandead (1992)

IMDb: 7.6

Lionel ve sevgilisi Paquita, hayvanat bahçesine gezmeye giderlerken meraklı annesi de onları takip eder. Ancak kadını Sumatra'dan gelen bir tür fare-maymun ısırır ve bulaşıcı bir zombi salgını başlatır. Annesini korumaya çalışan Lionel, onun kurbanlarını evlerinin bodrumunda saklamaya çalışır ancak olaylar giderek kontrolden çıkar ve zombiler bir ordu halinde dışarı taşarlar.

6. 28 Days Later (2002)

6. 28 Days Later (2002)

IMDb: 7.6

İngiltere'de bulunan bir araştırma laboratuvarından yayılan ve kan yoluyla bulaşıp etkisini saniyeler içinde gösteren bir virüs ülkeyi tehdit etmeye başlar. Bunun için mücadele eden insanlar virüsle birlikte hastalığın etkisi altına giren insanlarla da mücadele etmek zorunda kalırlar. Askerlerin yönetimindeki bir sığınağa ulaştıktan sonra ise hiç ummadıkları sorunlarla karşılaşmaya başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. One Cut of The Dead (2017)

5. One Cut of The Dead (2017)

IMDb: 7.6

İkinci Dünya Savaşı'ndan bir Japon tesisinde düşük bütçeli bir zombi filmi çekmeye karar veren genç bir yönetmen, pek de nitelikli olmayan oyuncularla birlikte mekâna gelir. Ancak seti gerçek zombilerin basmasıyla bir ölüm kalım savaşı başlar. Genç yönetmen ise her şeyi kayıt altına alıp filmi çekmeye kararlıdır.

4. Busanhaeng (2016)

4. Busanhaeng (2016)

IMDb: 7.6

Yıkıcı ve durdurulamayan bir virüs Güney Kore'yi vurur. O esnada Seul'den Busan'a gitmekte olan bir hızlı trenin yolcuları hayatta kalma mücadelesi verir.

3. Zombieland (2009)

3. Zombieland (2009)

IMDb: 7.7

Ruben Fleischer‘ın yönetmenliğini yaptığı Zombieland korku/komedi türünde bir yapım. Filmin başrollerini Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin ve Amber Heard paylaşıyor. Bill Murray ise konuk oyuncu olarak bir zombiyi canlandırıyor. Filmde zombi salgınıyla yaşamları kabusa dönen bir grup insanın tehlikeli yolculuğu komedi ve korku ögeleri harmanlanarak anlatılıyor.

2. Night of the Living Dead (1968)

2. Night of the Living Dead (1968)

IMDb: 8.0

Yaşayan Ölüler Gecesi insan eti yiyen zombilerin saldırısından kaçabilmek için panik içinde ıssız bir çiftlik evine saklanmak zorunda kalan bir grup insanın öyküsünü anlatır. Evin sahipleri çoktan zombiler tarafından katledilmiştir. Radyo ve televizyondan zombilerin uzaydan gelen radyasyonun etkisiyle saldırıya geçtiklerini öğrenirler. Ama içinde bulundukları bu tuzaktan bir çıkış yolu var mıdır?

1. Shaun of the Dead (2004)

1. Shaun of the Dead (2004)

IMDb: 8.0

Shaun, hayatında ciddi olarak daha hiçbir şeyi başaramamıştır. Tüm hayatı, ne için yaptığını hala bilmediği işi, iki deli ev arkadaşı Ed ve Pete, kız arkadaşı Liz ve annesi arasında gidip gelmektedir. Hayatındaki en önemli şeyse, kendini bulduğu tek yer olan Winchester adlı bardır. Liz tarafından ilgisiz olmakla, annesi tarafından yeteneksiz olmakla suçlanır, arkadaşları ise O'nun hakkında yorum yapacak kadar bile akıllı değildir. Shaun bir gün hayatının fırsatını yakalayacağını düşünmekle zamanını harcarken bütün Kuzey Londra'yı zombiler basar. Sokaklar ölülerin işgali altında kalınca ve ölüm hemen yanı başınızda olunca ne hissedersiniz? Tabii Shaun gibi sevdiğiniz herkesi kurtarmayı. Zaten kurtarılacaklar listesinde sadece dört isim vardır; Liz, Ed, Pete ve anne.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
627
265
203
158
154
105
97
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın