Görüş Bildir
Haberler
İnsanlığın Tehditlere Karşı Muhteşem Mücadelesini Anlatan Birbirinden Başarılı Zombi Temalı Filmler

İnsanlığın Tehditlere Karşı Muhteşem Mücadelesini Anlatan Birbirinden Başarılı Zombi Temalı Filmler

R.G.
13.04.2021 - 16:11

Karantina günlerinde uzun film geceleri yapmayı siz de seviyor musunuz? 'Evet!' dediğinizi duyar gibiyim. Bu film gecelerine biraz da korku ve gerilim katmayı tercih ediyorsanız sizi yazımızı okumaya davet ediyorum. 

Zombi filmi için ölüp bitenlerin bayılacağı uzun bir liste yaptık. Listemizde birbirinden gerilimli, birbirinden heyecanlı ve birbirinden korkunç 12 film bulunuyor. Bu filmler adeta zombi sevenlerin kalbini ağzında attıracak türden. Dikkat! Bu tarz filmleri sevmeyenlerin tüyleri biraz ürperebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 28 Hafta Sonra

1. 28 Hafta Sonra

Koronavirüsten sonra salgın temalı film, dizi ve belgesellerin daha fazla izlendiğini hepimiz biliyoruz. 28 Hafta Sonra da Rage virüsünün Britanya'ya yayılması ve insanların karantina altına alınmasını anlatıyor. Çok tehlikeli bir virüs olan Rage, tam bitti derken tekrar insanların hayatını mahvetmeyi bekliyor. 28 Gün Sonra isimli filmden 5 yıl sonra izleyici ile buluşan 28 Hafta Sonra nefis bir devam filmi olarak izlenebilir. Ancak eğer izlemediyseniz önce 28 Gün Sonra'yı izlemenizi öneririz.

2. Ölülerin Şafağı

2. Ölülerin Şafağı

Ölülerin Şafağı filmi, hemşire Ana'nın mesaisini bitirip evine, kocasının yanına dönmesiyle başlıyor. Ertesi gün Ana'nın kocası komşuları tarafından öldürülüyor. Daha sonra ise işler tamamen değişiyor. Dünya artık ölüler tarafından yönetilmek üzere. Diğer insanlar da hayatta kalmanın yollarını bulmaya çalışıyor. Aksiyonu ve macerası bol olan Ölülerin Şafağı yüksek IMDB puanına sahip fimler arasında yerini alıyor.

3. Ölülerin Günü

3. Ölülerin Günü

Az önce bahsettiğim Ölülerin Şafağı filminin devamı olan Ölülerin Günü ise başka bir grup insanın zombi istilasına uğramasını konu alıyor. Zombilerin Günü isimli filmde zombiler, askerler ve bilim insanları var. Bilim insanları ve askerler zombilerin saldırısından saklanmaya çalışıyor. Bunun için de bir füze silosunda gizleniyorlar. Dünyayı kurtarma mücadelesi vererek zombileri yakalamaya başlıyorlar. Ancak tahmin edersiniz ki bu o kadar da kolay olmuyor. Bu tehlikeli mücadele tüm insanlığı korkunç bir sona doğru sürüklüyor.

4. Re-Animatör 1985

4. Re-Animatör 1985

Baştan söyleyelim; kanlı, şiddetli, korku dolu bir film olan RE-Animatör'de yaşanan olaylar biraz mide bulandırıcı. 'Ben her türlü izlerim, sıkıntı yok.' diyorsanız konuyu anlatmaya başlıyorum. West, ev arkadaşı ile kaldığı evin bodrumunda ölüleri diriltme ile ilgili çeşitli deneyler yapıyor. Hatta bu deneyleri ölen kedilerin üzerinde uyguluyor. Durum öyle bir hal alıyor ki West, daha büyük deneyler yapabilmek için ev arkadaşından yardım istiyor. Ev arkadaşı West'in yardım çağrısına olumlu yanıt verince korku ve gerilim dolu anlar başlıyor.

5. Dünya Savaşı Z

5. Dünya Savaşı Z

Bu kez hem oyunculuk hem de yönetmenlik açısından başarı tescilli bir filmle karşınızdayım. Bred Pitt'in hem yönetip hem de oynadığı Dünya Savaşı Z filmi Güney Kore'de ortaya çıkan virüsü konu alıyor. Bu virüs tüm insanları adeta yaşayan bir ölü haline getiriyor. Bred Pitt'in her türlü filmini hayranlıkla izleyenlerdenseniz Dünya Savaşı Z'ye de bayılacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ben Efsaneyim

6. Ben Efsaneyim

Çoğu kişinin 'I am Legend' olarak, yani İngilizce adıyla bildiği Ben Efsaneyim de farklı bir virüsü konu alıyor. Bu virüse bağışıklık gösteren tek bir kişi var, o da Neville. Neville üç yıl boyunca tek başına hayatta kalmaya ve yaşayan başka insanlar bulmaya çalışıyor. En sonunda ise kendi kanını kullanarak virüsü etkisiz hale getirecek bir tedavi yöntemini uygulamaya başlıyor. Neville'in macerası oldukça sıra dışı.

7. Dehşet Gezegeni

7. Dehşet Gezegeni

Şiddet içerikli filmler arasında severek izlenen Dehşet Gezegeni'nin konusu da oldukça çarpıcı. Bir patlama sonucu etrafa zehirli bir gaz yayılıyor. Bu gazı soluyan insanlar ise cani, saldırgan ve şiddet düşkünü bir hale geliyor. Saldırılar sırasında bacağı kopan Cherry eski erkek arkadaşı ile birlikte olayların gizemini anlamaya çalışıyor. Onların bu gizemli araştırmasına katılmaya ne dersiniz?

8. Dead Alive

8. Dead Alive

Zombi filmi izlerken biraz da gülmek iyi olurdu, değil mi? Öyleyse hazır olun, komik bir zombi filmi var sırada. Dead Alive, Türkçe adıyla Yaşayan Ölü filmi 1992 yılında izleyici ile buluşan eski mi eski bir film. Ama hala izleyici çekmeyi başarıyor. Filmde fare-maymun karışımı bir yaratık var. Vera ismindeki bir kadın, bu yaratık tarafından ısırılıyor ve dehşet saçan bir zombiye dönüşüyor.

9. Yaşayan Ölülerin Dönüşü

9. Yaşayan Ölülerin Dönüşü

Yaşayan Ölülerin Dönüşü filmi de zombi konusuna az da olsa komedi serpiştirilen bir yapım. Süper markette çalışan Freddy ve Frank, ceset bulunan bir tüpü incelerken yanlışlıkla içindeki gazın çıkmasına sebep oluyorlar. Gazdan dolayı baygınlık geçiriyorlar ve bu olaydan kurtulmaya çalışırken başlarına ilginç olaylar geliyor.

10. Shaun of Dead

10. Shaun of Dead

2004 yılında izleyici ile buluşan Shaun of Dead'in konusu şöyle: Shaun; hayatı boyunca bir şey başaramamış, kendini eksik hisseden biri. Çevresindekiler tarafından da yeteneksiz ve akılsız olmakla suçlanıyor. Shaun sürekli bu durumla mücadele ederken ve bu konu üzerine uzun uzun düşünürken Kuzey Kore'yi zombiler sarıyor. Shaun'un sevdiği herkes tehlike altına giriyor ve ona düşen görev ise sevdiklerini kurtarmak. Kurtarılacaklar listesinde ise dört isim var. İzleyelim, görelim bu isimler kimlere ait?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Zombieland

11. Zombieland

Zombi Ülkesi olarak Türkçe'ye çevrilen filmde zombi saldırısına uğrayan insanların macerası korku ve komedi karışımı ile ele alınıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Ruben Fleischer oturuyor. Zombieland filminin oyuncuları ise Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin ve Amber Heard. Bu kadar başarılı oyuncuyu bir araya getiren Zombieland'ı da keyifle izleyeceğinize inanıyorum.

12. Sıcak Kalpler

12. Sıcak Kalpler

İngilizce versiyonu 'Warm Bodies' olan filmde salgından etkilenen zombi bir delikanlı var. Bu delikanlı Julie adındaki genç kızı görür görmez ona aşık oluyor. Aslında onu hem ısırması ve kanını emmesi gerekiyor. Zombiye dönüşünce insani özelliklerini kaybettiği için aşık olmak onu bir hayli etkiliyor. Böylece insani özellikleri yavaş yavaş geri gelmeye başlıyor. Romantizmle harmanlanan bir zombi filmine hazır mısınız?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
29
16
14
12
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?