Görüş Bildir
Haberler
Zeynep Bebek Doğumhanede Isıtıcı ile Yanmıştı: Üniversite 'İhmal Yok' Dedi

etiket Zeynep Bebek Doğumhanede Isıtıcı ile Yanmıştı: Üniversite 'İhmal Yok' Dedi

Yasin Arslan
01.03.2019 - 20:51 Son Güncelleme: 02.03.2019 - 09:20

Konya'da üniversite hastanesinde dünyaya gelen Zeynep bebeğin vücudunda doğumhanedeki ısıtıcı nedeniyle 2. derece yanıklar oluştu. Üniversite konu hakkında soruşturma başlattı. Ancak soruşturma sonucu aileyi adeta isyan ettirdi. Üniversite soruşturma kurulu hazırladığı raporda personelin ihmalinin olmadığı ve yargılanmaya gerek görülmediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk'den Zafer Samancı'nın haberine göre, Özlem ve Abdullah Ergun çiftinin ikinci çocukları olan Zeynep, 1 Haziran 2018'de Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dünyaya geldi. İddiaya göre doğumu gerçekleştiren doktor C.E.'nin talimatı ile doğumhanede bebeğin başucuna bir elektrikli ısıtıcı konuldu. Doğumhane hemşiresi F.G.'nin 'bebek zarar görür' uyarısına rağmen doktorun ısıtıcının kaldırılmasına izin vermediği öne sürüldü. Talihsiz bebeğin vücudunda 2. derece yanıklar oluştu. Aile olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Üniversite yargılamaya izin vermedi

Üniversite yargılamaya izin vermedi

Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından kurulan soruşturma kurulu verdiği son raporda bebeğin ısıtıcı nedeniyle yandığı kabul edildi ancak yargılamaya izin verilmedi. Raporda şu ifadeler yer aldı:

'Ameliyathanenin soğuk olması sebebiyle radyan ısıtıcıların yetersiz kalmasından dolayı ortamı ısıtmak kullanılan takviye ısıtıcıya bağlı yer yer 2. dereceye varan ve yoğun tedavi ile problemsiz iyileştiği yanık olayında adı geçen şüphelilerin görevi kötüye kullanma, taksirle 1 kişinin yaralanmasına neden olma fiilini işlemediği kanaatine varılmıştır. Bu sebeple ismi geçen kişilerin tamamının men-i muhakemelerime oy birliği ile karar verilmiştir.'

'Hala yanık izleri var, geçmezse ameliyat olacak'

'Hala yanık izleri var, geçmezse ameliyat olacak'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rapora tepki gösteren anne Özlem Ergun, 'Bebeğimize doğar doğmaz bu tarifsiz acıları yaşatanların cezasını çekmelerini istiyoruz. Bize gelen raporda hiçbir şey yokmuş, basit bir şeymiş gibi gösterilmiş. Hiç kimsenin sorumlu olmadığı söylenmiş ama bebeğimizin poposunda ve sırtında hala izler var. Geçmezse eğer iki yaşına geldiğinde ameliyat olması gerekiyor' dedi.

'Soruşturma sonucuna yıkıldık'

'Soruşturma sonucuna yıkıldık'

Baba Abdullah Ergun da, ciddiye alınmayan bir hasta olarak görülüyoruz diyerek işin peşini bırakmayacaklarını söyledi ve şöyle devam etti:

'Rektörlükten gelen soruşturma sonucunda biz gerçekten yıkıldık. Hiç sorumlu yok, hiç suç yok. Bu çocuk hastanede sanki kendi kendini yakmış gibi rapor gönderilmiş tarafımıza. Herhalde ciddiye alınmayan bir hasta olarak görülüyoruz. Normalde radyan ısıtıcı olması gerekirken, harici bir ısıtıcı konuluyor. Bu ısıtıcının sorumluluğunu üstlenen doktorun da hiçbir şekilde ihmal etmediğini dile getiriyor verilen sonuçta. Çocuğu orada bu şekilde ısıtmayı göze alıyorsa sonucunu da sonuna kadar üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim çocuğumda izler meydana geldi. Belki ömrü boyunca taşıyacağı izler. Bize bu sıkıntıları yaşatan sorumlularla muhatap olamıyoruz. Bu işin peşini sonuna kadar bırakmayacağız.'

Sorumluların yargılanması için Danıştay'a başvuruldu

Sorumluların yargılanması için Danıştay'a başvuruldu

Ailenin avukatı Mustafa Aydın da 'Hala bu olaya kimin sebebiyet verdiğini öğrenememekteyiz. Üniversite yetkilileri bu olayı kimin gerçekleştirdiğinin bir önemi yok diyor. Her defasında soruşturma talebimiz reddedilmektedir' dedi. Ayrıca ailenin sorumluların yargılanması için Danıştay'a başvuruda bulundukları açıklandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
363
104
45
10
9
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merve Yıldız

tren raydan çıkıyor sorumlu biz değiliz,inşaat çöküyor biz sorumlu değiliz kusura bakmayın sizi seçmek zorunda kaldığımız için biz sorumluyuz biz suçluyuz

clearskies

Bastırın oyları akp ye :):):)

Dertleryan

Ne alaka?

verita

Umarım o doktor yanarak can verir orospu evladı.