Görüş Bildir
Haberler
Zeki Öğrencileri 'Sahabe' ve 'Padişah' Adlarıyla Kodlamışlar

Zeki Öğrencileri 'Sahabe' ve 'Padişah' Adlarıyla Kodlamışlar

ATKN
14.09.2016 - 13:28 Son Güncelleme: 14.09.2016 - 16:16

FETÖ'nün cemaat evlerinde bulunan öğrencilere, zeka durumuna bakılarak ileride verilecek görevdeki vasıflarına göre 'sahabe' ya da 'padişah' kod adları verilmiş...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya'da FETÖ'nün cemaat evlerinde kalan bazı öğrenciler için, zeka durumuna bakılarak ileride verilecek hizmet görevindeki vasıflarına göre 'sahabe' veya 'padişah' kod adlarının kullanıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre bir dönem örgütte çeşitli görevlerde bulunan F.G, 'şüpheli' olarak verdiği ifadesinde, derslerine yardımcı olduğu çocuklarla ilgili bildiklerini anlattı.

Üniversite sınavının ardından kendisinin değil, cemaatin istediği bölümü tercih ettiğini vurgulayan F.G, cemaat evlerine gelen öğrencilere matematik dersi vermeye başladığını ve dersler karşılığında burs adı altında aylık para aldığını ifade ederek, bir yıl sonra dört kişilik 'çok zeki' öğrenci grubuna ders vermesinin istendiğini söyledi.

Zeki öğrencilere, "cemaatin geleceği" gözüyle bakılmış

Zeki öğrencilere, "cemaatin geleceği" gözüyle bakılmış

Ders vermesi istenilen çocukların hepsinin ikinci bir kod ismi olduğuna işaret eden F.G, şu bilgileri verdi:

'Bunların kod isimleri 'Talha', 'Zübeyr', 'Enes', 'Musab' olan sahabe isimlerinden oluşuyordu. Gülen cemaati yapılanmasındaki genel anlayışa göre, cemaat içerisinde faaliyet gösteren öğrenci evlerine katılan öğrencilere zeka durumuna bakılarak ileride verilecek hizmet görevindeki vasıflarına göre sahabe ya da Osmanlı padişahları 'Fatih', 'Yavuz' ve 'Murat' isimleri verilerek cemaatin geleceği gözüyle bakılırdı. 

'Bu çocuklar özel yerlere hazırlanıyor, dikkat edin derlerdi'

Benim gibi bu çocuklara ders veren cemaat mensuplarına sürekli, 'Bu çocuklar özel yerlere hazırlanıyor, ona göre dikkat edin. Yanlarında küfür etmeyin, argo konuşmayın, yanlarında asla şort veya eşofmanla bulunmayın, çorapsız dahi çocukların karşısına çıkmayın' gibi uyarılarda bulunulurdu. Lise veya ortaokul öğrencileri bu evlerde kalması gerektiğinde gece yatarken bile pantolon ile yatmamız, yattığımız odanın ise ışığının sürekli açık tutularak bizim bu şekilde 'ibadet ediyor, kitap okuyor' havası içerisinde olmamız gerektiği söylenirdi.'

Üst düzey kişilerin öğrencilerle muhattap olmadığını ifade eden F.G, tüm uyarı ve taleplerin kendi pozisyonundakilere söylendiğini kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
63
36
22
12
8
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu ülkeye hiç bir cemaatten bir sikim hayır gelmez bunu anlamayan salaktır.

Deneri

Bunlar nitelikli hain birde dindar olacaklar afedersinizde Allahi mi kandiriyorsunuz çomarlar? Biri gelip bana dese ki odanin isigini acik tut ibadet ediyor ... Devamını Gör

melih ışık

Hacı sıktı artık farklı konular bulun 2 aydır yat kalk cemaat az yaratıcı olun lütfen.