Görüş Bildir
Haberler
Zafer Partisi, Bülent Arınç Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

Zafer Partisi, Bülent Arınç Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

Emre Ordu
18.02.2023 - 12:53 Son Güncelleme: 18.02.2023 - 12:54

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, deprem nedeniyle seçimlerin ertelenmesi gerektiğini belirten AK Partili Bülent Arınç için  'Anayasaya karşı darbe çağrısı yapıyor' dedi ve suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti'nin kurucularından TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle seçimlerin zamanında yapılamayacağını savunmuş ve erteleme çağrısı yapmıştı. 

Arınç'a yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Anayasa çok açık. Ancak savaş halinde seçim ertelenebiliyor. Savaş olmadığına göre seçim ertelenemez. Hiç kimse Anayasanın, yasaların dışında gerekçeler uydurarak kendisine özgü bir hukuk normu oluşturamaz. Anayasa var. 'Türkiye hukuk devletidir' diyorsak yapılamaz' demişti. 

Halk Tv'den İsmail Saymaz'a konuşan ve Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt veren Arınç, 'Eğer seçim zamanında yapılabiliyorsa başımın üstüne yeri var ama bu şartlar altında, ölü sayısını telaffuz etmekten korkuyorum, şu kadar bina yıkılmış, hala enkazda kalan var, hangi seçmenden oy isteyeceksiniz, hangi seçmeni sandığa götüreceksiniz? Burası 85 milletvekili çıkarıyor. 85 milletvekilinin yerine kimi koyacaksınız? Rehabilitasyona ihtiyaç var. Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var? Allahtan korkun. 78’inci maddeyi meclis yaparsa olacak tabi, tepeden inme olsun demiyorum ki' ifadelerini kullanmıştı.

Zafer Partisi suç duyurusunda bulunacak

Zafer Partisi suç duyurusunda bulunacak

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Arınç, Zafer Partililerin kitabın ortasından konuştuğunu, FETÖ’cüye FETÖ’cü dediğini anlamıştır. Anayasa’ya karşı darbe çağrısı yapan, seçimlerin anayasaya uygun yazılmasını isteyenleri kaos ile tehdit eden Arınç ile ilgili Zafer Partisi suç duyurunda bulunacak' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

kendisi ağır suçlu akape gittiği an hakkında bir sürü dosya açılacak orduyu bitiren adam o yüzden tırsıyor.

bryandes alpes

Bülent Arınç dinozoru Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüsten yüce divanda yargılansın.

ksk

Ümit Özdağ’a akepenin yardakçısı diyen şerrrefsizler ağlayarak okuyor bu haberi. Yazık cehap, deva, gelecek trollerine