Görüş Bildir
Haberler
Yurtdışı Eğitim: Hangi Ülkeyi Nasıl Seçeceğim?

Yurtdışı Eğitim: Hangi Ülkeyi Nasıl Seçeceğim?

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 17:11 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 18:14

Yurtdışı Eğitim: Hangi Ülkeyi Nasıl Seçeceğim?

Türkiye’den Erasmus Programına katılım, son 10 yılda çok hızlı bir şekilde büyüdü. Üniversite öğrencilerinin hem deneyim kazanma, hem networklerini genişletme hem de yabancı dil bilgilerini geliştirmek için  gittikçe daha da ilgi gösterdiği Erasmus Programı, üniversitelerin yurt dışındaki üniversitelerle yaptıkları anlaşmaların artırmasıyla giderek zenginleşiyor. Parlakbirgelecek.com olarak çok sayıda seçenek içinde hangi ülkede ve hangi şehirde bulunan üniversiteye gideceğin konusunda karar vermene yardımcı olmak için tercihini yapmadan önce cevap vermen gereken 6 soruyu aşağıda özetledik:

  • Nereye Gitmek İstiyorsun? Yurtdışında okuyacağın bir sömestri ya da bir yılı nerede geçirmek istersin? Seçeceğin ülke, her zaman görmek istediğin bir yer olmalı. Belki üniversite hayatın bittikten sonra iş ve ailevi sebeplerden dolayı orayı görme şansın olmayabilir.

  • Hangi Kültüre İlgi Duyuyorsun? Yurtdışında okumak farklı kültürleri, farklı sosyal yapıları ve farklı toplumsal kuralları tanımak anlamına geliyor. Hangi ülkenin veya milletin kültürü ilgini çekiyor? Hangi kültürün içinde yer almak istersin? Yurtdışında geçireceğin süre boyunca, seçtiğin ülkenin kültür ögeleri ile çevreleneceksin, o kültürü ve o ülkenin dilini öğreneceksin. Bu yüzden seni en fazla etkileyen ülkenin hangisi olduğunu düşün.

  • Bu Deneyimin Sonunda Ne Elde Etmek İstiyorsun? Niçin yurtdışında okumayı seçtiğini düşünmek nereye gideceğine karar vermek konusunda sana yardımcı olacaktır. Bu deneyimin sana ne/ neler kazandırmasını istiyorsun? Bu senin için dünyayı görmek için bir fırsat mı? Kariyerin için önemli bir adım mı? Belirli bir yer ile ilgili daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsun?

  • Hangi Dili Kullanmayı İstersin? Pek çok insanın İngilizceyi anladığı ve konuşabildiği bir ülkede olmayı mı tercih edersin yoksa başka bir dilin konuşulduğu ülkede, o dili mi öğrenmek istersin? Yurtdışında okumak, İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek konusunda sana yardımcı olacaktır; ancak İngilizce dışında bir dil daha öğrenebilirsin.

  • Kariyerin için Hangisi Daha Mantıklı? Yurtdışında okumak gelecekteki kariyerin için pek çok fırsat sağlayabilir. Örneğin, eğer çalışmak istediğin şirket Almanca bilen kişilere ihtiyaç duyuyorsa, Almanya’ya gitmek senin için doğru bir seçim olabilir. Bölümün ve gelecekte seçeceğin kariyerin için hangi ülke senin için daha avantajlı olabilir?

  • Bölümünün Nasıl Olduğunu Hangi Ülkede Görmek İstersin? Başka bir ülkede daha iyi eğitim alacağını ya da kendi alanınla ilgili daha fazla şey öğreneceğini hissediyor olabilirsin. Başka bir ülkede, okuduğun bölüme bakış açısı daha farklı olabilir ve ders programında daha farklı dersler yer alabilir. Bunu nerede deneyimlemek istersin?

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0