Görüş Bildir
Haberler
YSK'dan CHP'nin İki Başvurusuna Ret

YSK'dan CHP'nin İki Başvurusuna Ret

Onedio Medya
07.05.2015 - 19:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün YSK'dan CHP'ye iki ret kararı birden geldi.  İlk önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, ardından da İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili başvuruları YSK tarafından reddedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Oğuz Oyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsızlığını ihlal ettiği, toplantı ve konuşmalarında AK Parti yararına söylemlerde bulunduğu ve oy istediği gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuşlardı.

CHP'ye iki ret birden

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanının anayasanın 105. maddesine göre sorumsuz olduğunu vurgulayan YSK, Erdoğan'ın aday yada siyasi parti olmaması gerekçesiyle konuşmalarını denetleyemeyeceğini belirterek Oyan'ın başvurusunu reddetti.

Bülent Tezcan'ın başvurusuna da radyo ve televizyon kuruluşlarında siyasi partilere fırsat eşitliği tanınmasına yönelik düzenlemelerin, Cumhurbaşkanının faaliyetlerine yönelik yayınları kapsamadığı gerekçesiyle ret kararı verildi.

Oyan, YSK'ya yaptığı başvuruda Cumhurbaşkanınca bundan sonraki süreçte yapılacak konuşmalarda herhangi bir şekilde seçim sürecine ve vatandaşın oyuna tesir edecek kısımların radyo ve televizyon yayınlarında yer verilmemesini talep etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0