Görüş Bildir
Haberler
Yolcular Titanik Felaketinden Kurtulamadı: Tura Katılmayı Hiç İstememiş, Babasını Mutlu Etmek İçin Katılmış

etiket Yolcular Titanik Felaketinden Kurtulamadı: Tura Katılmayı Hiç İstememiş, Babasını Mutlu Etmek İçin Katılmış

Titanik'in enkazını görmek için yola çıkan ve kaybolan denizaltının enkazına ulaşıldı, içerisindeki 5 kişi yaşamını yitirdi. Bu olay sonrası hayatını kaybedenlerin arasında olan ve kazanın en genç kurbanı 19 yaşındaki Süleyman Dawood'un tura katılma hikayesi paylaşıldı. Yürekleri derinden etkileyecek olayda, Süleyman Dawood'un hiç tura katılmak istemediği ancak Titanik sevdalısı olan babasını mutlu etmek istediği için tura katıldığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Titanik'in felaketi devam ediyor

Titanik'in felaketi devam ediyor

Buz dağına çarparak batan ve 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanik'in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan OceanGate firmasına ait denizaltı araçlarından biri içindeki beş kişiyle Atlas Okyanusu'nda kayboldu.

18 Haziran'da kaybolan denizaltıyı arama çalışmaları için seferber olan ekipler zamana karşı yarıştı. 96 saatlik oksijeni olduğu belirtilen denizaltı için süre Türkiye saatiyle öğle vaktinde sona erdi.

Umutların tükenmeye başladığı vahim olayda beklenen haber geldi. ABD Sahil Güvenliği, Titanik'in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltının enkazının bulunduğunu duyurdu.

Enkaza ulaşan yetkililer, denizaltının içinde bulunan 5 kişilik mürettebatın tamamının yaşamını yitirdiği duyurdu.

Babalar Günü’nde babasını memnun etmek için tura katıldığını açıkladı

Babalar Günü’nde babasını memnun etmek için tura katıldığını açıkladı

Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman

Hayatını kaybedenler arasında bulunan 19 yaşındaki Süleyman Dawood’un tura katılma hikayesi ise yürek burktu. 

Sözcü'de yer alan habere göre, Dawood’un halası Azmeh Dawood, Süleyman’ın yolculuktan korktuğunu ancak Babalar Günü’nde babasını memnun etmek için tura katıldığını açıkladı.

'Şimdiye kadar yaşadığım hiçbir deneyime benzemiyor'

'Şimdiye kadar yaşadığım hiçbir deneyime benzemiyor'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Azmeh Dawood, NBC News’e yeğeninin bu gezi için pek istekli olmadığını ancak genç Dawood’un, Titanik enkazı konusunda son derece tutkulu olan babasını memnun etmek zorunda hissettiğini söyledi.

Azmeh Dawood sözlerine şu şekilde devam etti: “Şahsen onları düşünerek nefes almak bile zor. Şimdiye kadar yaşadığım hiçbir deneyime benzemiyor.”

Azmeh Dawood, bir süredir erkek kardeşi Shahzada Dawood ile görüşmüyo. 2014 yılında multipl skleroz teşhisi konulan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Azmeh, son yıllarda erkek kardeşiyle iletişimini kaybettiğini söyledi.

Aile, Pakistan’ın en zenginleri arasında yer alıyor

Aile, Pakistan’ın en zenginleri arasında yer alıyor

Azmeh Dawood, tıbbi amaçlı esrar kullanabilmek için İngiltere’den Amsterdam’a taşınmış. Bu durum da erkek kardeşi de dahil olmak üzere aile üyeleri tarafından onaylanmamış. Ancak trajik haberi duyduktan sonra, “O benim küçük kardeşimdi, doğduğunda onu kucağıma aldım” diyerek kardeşine olan sevgisinden bahsetti.

Süleyman ise, Glasgow’daki Strathclyde Üniversitesi’nde okuyordu. Süleyman’ın psikolog ve yaşam koçu olan annesi Christine ve kız kardeşi Alina, baba ve oğul dalışa gitmeden önce Kanada’da bir ay geçirmişlerdi.

Aile, Pakistan’ın en zenginleri arasında yer alıyor. Süleyman’ın babası, Kral Charles tarafından kurulan iki hayır kurumunun da destekçisiydi.

'Yorulmak bilmeyen çabaları bu süre zarfında bize güç kaynağı oldu'

'Yorulmak bilmeyen çabaları bu süre zarfında bize güç kaynağı oldu'

Dawood ailesi Twitter’dan da baba ve oğulun hayatlarını kaybettiğini duyurdu: “Sevgili oğullarımız, OceanGate’in su altında yok olan Titan denizaltısındaydı. Lütfen bu zor yas döneminde ölenlerin ruhlarını ve ailemizi dualarınızda tutmaya devam edin. Kurtarma operasyonlarında yer alan herkese gerçekten minnettarız. Yorulmak bilmeyen çabaları bu süre zarfında bize güç kaynağı oldu. Ayrıca, ihtiyaç anında yanımızda olan arkadaşlarımıza, ailemize, meslektaşlarımıza ve dünyanın her yerinden iyi dileklerde bulunanlara minnettarız. Aldığımız muazzam sevgi ve destek, bu akıl almaz kayba dayanmamıza yardım etmeye devam ediyor.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın