Görüş Bildir
Haberler
Titanik’i Görmek İsteyen Turistlerden Kötü Haber: 5 Kişi Hayatını Kaybetti

etiket Titanik’i Görmek İsteyen Turistlerden Kötü Haber: 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Kübra Köklü
22.06.2023 - 22:17 Son Güncelleme: 22.06.2023 - 22:59

Titanik'in enkazını görmek için yola çıkan ve kaybolan denizaltının enkazına ulaşıldı, içerisindeki 5 kişi yaşamını yitirdi. ABD Sahil Güvenliği, Titan'a ait enkaz parçaları bulunduğunu duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buz dağına çarparak batan ve 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanik'in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan OceanGate firmasına ait denizaltı araçlarından biri içindeki beş kişiyle Atlas Okyanusu'nda kayboldu.

18 Haziran'da kaybolan denizaltıyı arama çalışmaları için seferber olan ekipler zamana karşı yarıştı. 96 saatlik oksijeni olduğu belirtilen denizaltı için süre Türkiye saatiyle öğle vaktinde sona erdi.

Umutların tükenmeye başladığı vahim olayda beklenen haber geldi. ABD Sahil Güvenliği, Titanik'in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltının enkazının bulunduğunu duyurdu.

Enkaza ulaşan yetkililer, denizaltının içinde bulunan 5 kişilik mürettebatın tamamının hayatını kaybettiğini açıkladı.

'Ne yazık ki öldüğüne inanıyoruz'

'Ne yazık ki öldüğüne inanıyoruz'

Kayıp denizaltının sahibi Oceangate'ten yapılan açıklamada ise denizaltındakilerin öldüğü ifade edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, OceanGate'den yapılan yazılı açıklamada, 'CEO'muz Stockton Rush, Şehzade Davut ve oğlu Süleyman Davut, Hamish Harding ve Paul-Henri Nargeolet'in ne yazık ki öldüğüne inanıyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Uzunluğu 6,4 metre civarında denizaltı, alan darlığı ve sınırlı gıda stokunun yanında yetersiz teknolojik ekipman nedeniyle uzmanlarca 'ilkel' olarak tanımlanıyor ve uzun süre su altında kalmak için uygun olmadığı ifade ediliyor. Denizaltının, diğer bazı deniz araçlarında da kullanılan video oyunu kontrolörüyle yönetildiği bildirildi.

Yolcuların, denizaltının kendi kendine yüzeye çıkması durumunda bile dışarıdan 17 cıvatayla kapatıldığı için yardım gelene kadar çıkmalarının mümkün olmadığı aktarıldı.

'Eğer yolcular yarı su basmış bir basınçlı gövdede oturuyorlarsa, bunun da felaket olabileceği anlamına gelir'

'Eğer yolcular yarı su basmış bir basınçlı gövdede oturuyorlarsa, bunun da felaket olabileceği anlamına gelir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Denizaltıyı tasarlayan mühendis Ron Allum, açıklamalarda bulundu.

Allum, 'Bana öyle geliyor ki denizaltının basınçlı gövdesi sağlam, ancak güçten kesilmiş. Böyle bir durumda Titan'ın yeniden yüzeye çıkmak için otomatik olarak ağırlıkları düşürmüş olması muhtemeldir' diye konuştu.

Allum, denizaltının acil bir durumda ağırlıklarını serbest bırakması gerektiğini, ancak basınçlı gövdenin kısmen su almasının geminin yüzeye çıkmasını engelleyebileceğini belirterek, 'Basınç gövdesinde su varsa, bu oldukça büyük bir hacimdir. Düşme ağırlıkları genellikle o kadar büyük değildir ve gemiyi dipte tutan da bu olabilir. Bu aynı zamanda, eğer yolcular yarı su basmış bir basınçlı gövdede oturuyorlarsa, bunun da felaket olabileceği anlamına gelir. Hipotermik hale gelebilirler. CO2 temizleyici sistemlerin ıslak olmaları halinde ne kadar iyi çalışacaklarını bilmiyorum' dedi.

'Muhtemelen bir patlama gerçekleşti'

'Muhtemelen bir patlama gerçekleşti'

DW Türkçe'nin haberine göre, ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı yetkilisi John Mauger, turistik denizaltıda muhtemelen bir patlama gerçekleştiğini ve içindeki beş kişiden hayatta kalan olmadığını belirtti.

Mauger, patlamanın Titanik enkazı yakınında gerçekleştiğini tahmin ettiklerini, ancak tam olarak ne zaman gerçekleştiği ile ilgili bir şey söylemek için henüz erken olduğunu kaydetti.

Yetkili, okyanus tabanında bulunan enkazın, denizaltında 'feci bir basınç kaybı meydana geldiğine' işaret ettiğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
70
21
18
14
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın