Görüş Bildir
Haberler
Titanik’i Görmek İsteyen Turistler İçin Kritik Saatler: 'Enkaz' Bulundu

etiket Titanik’i Görmek İsteyen Turistler İçin Kritik Saatler: 'Enkaz' Bulundu

Titanik'in enkazını görmek için OceanGate şirketinin düzenlediği 250 bin dolarlık denizaltı turuna katılan turistler kayboldu. Resmi kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, 'Titan' isimli denizaltının oksijeni Türkiye saatiyle 14.08'de bitti. Bu olay sonrası yeni gelişme yaşandı. Denizaltıyı arama alanında bir 'enkaz' bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Enkaz' bulundu

'Enkaz' bulundu

Yolcu başına 250 bin dolar alan OceanGate Expeditions isimli şirket hafta sonu dünyanın en meşhur gemi kazalarından biri olarak bilinen ve 1912’de yüzlerce insanın öldüğü Titanik’in enkazına dalış düzenledi. Şirket dalıştan 1 saat 45 dakika sonra araç ile iletişimin koptuğunu ve Titan isimli su altı aracında bulunan yolcu ve mürettebatın kaybolduğunu açıkladı.

Pazar gününden beri yoğun bir arama-kurtarma çalışması devam ederken ekipler halen Titan’ın konumunu net bir şekilde bulamadı.

Oksijenlerinin bittiği iddia edildi

Oksijenlerinin bittiği iddia edildi

Sözcü'de yer alan habere göre, Titan Beşlisi olarak da bilinen yolcuların kimlikleri de önceki günlerde açıklandı. İngiliz milyarder Hamish Harding, Oceangate’in CEO’su Stockton Rush, Fransız denizci ve kaşif PH Nargeolet ve Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman’ın yer aldığı araç ile 12.500 feetlik iniş sırasında bağlantı koptu.

Resmi açıklamaya göre Titan içerisindeki oksijenin Türkiye saati ile 14.08’de biteceğini belirtmişti. Açıklamaya göre, bugün itibarıyla oksijenleri bitti.

ABD Sahil Güvenliği tarafından açıklama yapıldı

ABD Sahil Güvenliği tarafından açıklama yapıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Atlantik Okyanusu’nda çalışmalar son hızla devam ederken, Fransız kurtarma gemisi L’Atalante’nin taşıdığı Victor 6000 isimli robotun da çalışmalara katıldığı açıklandı.

ABD Sahil Güvenliği, Titanik'in enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama alanında bir 'enkaz' bulunduğu bildirildi.

Yetkililer, enkazın Titan denizaltısına ait olup olmadığı konusunun henüz netlik kazanmadığını, “uzmanların bilgileri değerlendirdiğini” ifade etti.

BBC News bilim muhabiri Jonathan Amos, keşfin önemli olduğunu vurgulayarak “Bu hafta uzmanlarla konuşan birçok kişi, Titan’ın bir gövde arızası nedeniyle feci bir patlamaya maruz kalmış olabileceğinden endişe ediyor” dedi.

Amos, Titanik enkazının etrafındaki deniz tabanının, her türden enkazla dolu olduğuna da dikkat çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
64
35
27
22
17
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Askeri denizaltıları gibi donanımlı teknolojik bir araç olmadığı aşikar, keşke turu denemek istemeden önce şu aracın tipine baksalardı bi, bununla 3 km aşağı... Devamını Gör

Kılıç

yeni türkiye yüzyılında işalla talip abi yapacak

sevimli-birsey

Enkaz görmeye diye gidip enkaz oldular.

Arzu Dinç

O kadar para ver ölmek için