Görüş Bildir
Haberler
Yılbaşı Gecesini Evde Geçireceklere: Gecenize Keyif Katacak 7 Farklı Türde Toplam 14 Film

Yılbaşı Gecesini Evde Geçireceklere: Gecenize Keyif Katacak 7 Farklı Türde Toplam 14 Film

Yılbaşı gecesi evinde yalnız veya arkadaşlarıyla oturacak okurlarımızı düşündük ve 7 ayrı türden 1'i oldukça popüler, 1'i nispeten daha az bilinen filmler olmak üzere toplam 14 filmi derleyip bir liste oluşturarak beğeninize sunduk. İster korku izleyin, ister komedi; ister popüler film izleyin, isterseniz daha az bilinen filmleri. Öneriler bizden, tercihi sizden. İyi seyirler, mutlu yıllar! 😎

  • Filmlerin konuları beyazperde'den alıntıdır.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Korku

1. The Shining / Cinnet (1980)

1. The Shining / Cinnet (1980)

IMDB: 8.4 / Fragman

Yılbaşı gecesi gerim gerim gerilmek için daha iyi hangi film izlenebilir ki? Stephen King’in aynı isimli romanından usta yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye uyarlanan film; yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

2. Quarantine / Karantina (2008)

2. Quarantine / Karantina (2008)

IMDB 6.0 / Fragman

Bir televizyon muhabir olarak çalışan Angela Vidal, yanında kameramanı Los Angeles itfaiyesinde bir haber peşindedirler. Gece vardiyasını programlarına konu etmek için beklerken, 911’e gelen bir telefon, rutin geceyi unutulmaz bir dehşete çevirecektir. Gittikleri küçük bir apartmanda bir kadının kanı donduran çığlığı duyuluyordur. Kadın ne olduğu anlaşılmayan birşey tarafından etki altındadır ve bina karantinaya alınır. Oradaki tüm iletişim araçları kesilmiştir ve binanın karantinaya alınması kaldırılınca olanlarla ilgili ellerindeki tek kanıt basının video kayıtları olmuştur.

Aksiyon

3. Kill Bill (2003)

3. Kill Bill (2003)

IMDB 8.1 / Fragman

Yılbaşı akşamı adrenalin seviyenizi bir tık artırmak isterseniz, onlarca kez izlemiş olsanız da bu efsane film yine de alternatiflerinizden biri olmalı. Birbirinden farklı olağanüstü yeteneklere sahip bir kadın ölüm çetesi çeşitli büyük suikastlerde aktif rol almışlardır. Bill tarafından yönetilen çeteden ayrılan eski 'kara mamba' lakaplı, 'Gelin' in eski takım arkadaşlarından ve Bill'den intikam almak için haklı sebepleri vardır. Bir arabada hissiz bir halde uyanan Gelin, düğün günü kendisine yapılanları anbean hatırlamaktadır. Şimdi sıra kendisine büyük kötülükler yapan bu ölüm çetesine karşı esaslı bir intikam planı yürütmeye gelmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. RocknRolla (2008)

4. RocknRolla (2008)

IMDB 7.3 / Fragman

Ritchie, bu filminde de yine Londra merkezli alengirli işlerin peşine düşüyor. Londra’da emlak pazarı artık uyuşturucu pazarının yerine geçmiştir. Sektör girişimcileri de bir o kadar büyük oynama peşindedir. Ama bürokrat, simsar ya da gangster; küçük ya da önemli bir konumda olsun hepsinin hesap vereceği bir adam vardır o da eski ekolden bir gangster olan Lenny Cole’dür. Ama aslında Londra’nın tüm yeraltı suç dünyası komplo kurma peşinde ve çatışma halindedir, zaman değişiyordur, kurallar da. Ama bu karmaşanın içinde milyonlarca dolar değeri olan bir anlaşma Lenny’nin öldü sanılan, keş rock yıldızı oğlu Toby Kebell’in işine yarar. Lock, Stock and Two Smoking Barrels ve Snatch gibi başarılı filmlerin yazar ve yönetmenliğini üstlenen Guy Ritchie; seks, suçlular ve rock'n roll hikayesi olan RocknRolla’yla beyazperdede.

***Editörün özel önerisi***

Romantik Komedi

5. Sabrina (1954)

5. Sabrina (1954)

IMDB 7.7 / Fragman

Sabrina, Amerika’nın en zengin ailelerinden Larabee’lerin şöforü Fairchild’ın kızıdır. Çocukluğundan beri, ailenin lüks davetlerine katılmış ama tabi ki kim olduğu kendisine hatırlatılacak şekilde muamale görmüştür. Buna rağmen ailenin çapkın küçük oğlu David’e de gizli ve platonik bir aşk duymuştur.

Sabrina yimili yaşlarına geldiğinde babası onu hem bu takıntısından kurtarmak hem de aşçılık okuluna giderek iyi bir hayat sürmesine katkıda bulunmak için Paris’e gönderir. Ancak işler pek de öyle gitmez. Sabirna iki yıl sonra geri döner ve o artık yaşamı ve zevklerini öğrenmiş, son derece dikkat çekici ve hoş bir hanımefendi olmuştur. Onun bu karşı konulması zor büyüsü karşısında David’in başı dönecektir. Ancak tam da o esnada aile, iş hayatını garanti altına alan bir planlama ile David için farklı planlar yapmıştır. David, bir şirket evliliği dahilinde Elizabeth ile nişanlanmıştır. Sabrina ile yaşanabileceklere engel olmaya çalışan David’in ağabeyi Linus ise farkında bile olmadan Sabrina’nın çekim alanına girmiş olacaktır.

6. Up in the Air / Aklı Havada (2009)

6. Up in the Air / Aklı Havada (2009)

IMDB 7.5 / Fragman

Juno’nun Oscar adayı yönetmeni Jason Reitman'dan Aklı Havada, Ryan Bingham'ın (Oscar ödüllü George Clooney) zamane gezginliği. Şirket küçültme konusunda uzman olan Ryan, yıllardır bir şehirden diğerine dur durak bilmeden uçmaktayken, birden kendisini biriyle gerçek bir bağ kurmaya hazır hisseder. 

Ryan, Amerika'nın bir ucundan diğer ucuna havalimanlarında, otellerde ve kiralık arabalarda geçen özgür yaşam tarzından oldukça memnun. İhtiyacı olan her şeyi bir valize sığdırabiliyor. Var olan tüm uçuş mili programlarının seçkin ve el üstünde tutulan bir üyesi. Üstelik hayatındaki en önemli amaç olan 10 milyon uçuş miline ulaşmasına da az kalmış durumda. Fakat Ryan'ın hayatında elle tutulur bir şey yok.

Sempatik yol arkadaşına vurulduğunda, Ryan'ın müdürü, genç bir verimlilik uzmanının etkisinde kalarak, Ryan'ı ebediyen yollardan çekmekle tehdit eder. Bu ihtimalle karşılaşınca, yere inmekten başta korkan Ryan, insanın bir evi olmasının aslında ne demek olduğunu düşünmeye başlar.

Bilim-Kurgu

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Alien / Yaratık (1979)

7. Alien / Yaratık (1979)

IMDB 8.5 / Fragman

Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağan dışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar. 

Ridley Scott 1979 yılında Yaratık serisinin bu ilk filmini yarattığında sinema tarihini bambaşka bir deneyimle tanıştırmış, bilim kurgu türünün en önemli örneklerinden birine imza atmıştır. Yaratık serisi, ilk filmin ardından çeşitli yönetmenler tarafından devam ettirilse de, Ridley Scott imzalı bu film hem serisinin, hem de ait olduğu bilimkurgu türünün en önemli yapıtlarından biri olarak kabul görmüştür.

8. The Faculty / Fakülte (1998)

8. The Faculty / Fakülte (1998)

IMDB 6.4 / Fragman

Bir Amerikan banliyösünün sıradan liselerinden bir tanesi… Eski duvarlar, zamanı dolmuş ders kitapları ve son kullanma tarihleri geçmiş ders öğretmenleri… Her şeyin zamanının gerisinde olduğu bu lisede öğrenciler gruplaşmış haldedirler. Öğretmenler, aniden sanki bedenleri birileri tarafından ele geçirilmiş gibi tavırlar sergilemeye başlarlar. Bu tuhaf durum öğrencilere de yansır. Geriye sadece kendilerine ‘normal kalanlar’ adını veren altı kişilik bir topluluk kalır. İlk ve son görevleri ise önce okullarını sonra da dünyayı bu ele geçirilmişlikten kurtarmak olacaktır. Ünlü yönetmen Robert Rodriguez’in Hollywood kariyerindeki ilk filmlerinden olan Faculty’nin başrollerinde Eliah Wood ve Josh Hartnett var.

Komedi

9. The Hangover / Felekten Bir Gece (2009)

9. The Hangover / Felekten Bir Gece (2009)

IMDB 7.8 / Fragman

Sıradışı bir mizah anlayışına sahip Hangover, bilindik Hollywood mizah klişelerine yaslanmayan, gayet eğlenceli bir yapım. Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekârlığa veda partisi vermek için Las Vegas’a giden dört tuhaf arkadaşın, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanmaları üzerine gelişen olağanüstü maceralar aktarılmaktadır. Damadın ortalıkta olmaması da ayrı bir meseledir! Kafaları hala kıyak olan bu kafadarlar, bir gece öncesine dair hiçbirşeyi hatırlayamazlar. Birbirinden şapşal ama sevimli bu üç hergele, ipuçlarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını bulmak zorundadırlar. En önemlisi de damadı bularak zamanında Los Angeles’a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir.

10. This Is The End / Buraya Kadar (2013)

10. This Is The End / Buraya Kadar (2013)

IMDB 6.7 / Fragman

James Franco'nun evindeki partide Seth Rogen, Jay Baruchel ve diğer bir çok ünlü kıyamet günüyle karşı karşıya gelir. Ellerinde kısıtlı gıda kaynağı vardır ve dünya büyük bir kaosa sürüklenmektedir. Daha da kötüsü kaçınılmaz son yaklaştıkça herkesin içindeki hayvani hayatta kalma güdüsü daha çok açığa çıkacaktır! 

Filmin yönetmenliğini Seth Rogen ile birlikte daha önce kendisiyle Yeşil Yaban Arısı filminde beraber çalışmış olan ve ağırlıklı olarak komedi tarzında işler üreten Evan Goldberg üstleniyor. İlginç senaryolu ve bol kahkahalı filmin kadrosunda Seth Rogen'ın yanı sıra Jay Baruchel, James Franco, Emma Watson, Jason Segel ve Jonah Hill gibi yıldız isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müzik

11. Whiplash (2014)

11. Whiplash (2014)

IMDB 8.5 / Fragman

Küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan Andrew, işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Üniversite tercihinde de ülkenin en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı'na girer. Henüz 19 yaşındadır ama dersler harici var gücüyle antrenman yapar. Bir gün, okulun en sert hocalarından biri olan caz duayeni Terence Fletcher'ın dikkatini çeker. Fletcher Andrew'ü okulun en parlak öğrencilerinin seçildiği ve sürekli yeni yarışmalara hazırlanan 'studio band'e seçer. Başarısı kadar acımasızlığıyla da ün yapmış olan Fletcher, Andrew'un kapasitesinin sonuna kadar kullanmadan asla başarmış saymayacaktır. Genç bateristin önünde sadece mesleki bir test değil, psikolojik bir sınav da vardır... Senaristliğini ve yönetmenliğini Damien Chazelle'in üstlendiği filmin başrolünde Miles Teller yer alıken karşısında kendisine J.K. Simmons eşlik ediyor.

12. Straight Outta Compton (2015)

12. Straight Outta Compton (2015)

IMDB 8.1 / Fragman

80'lerin ortalarında Los Angeles'ta NWA isimli bir grup kendi başlarına Hip Hop kültüründe ve yaşamlarındaki zorluklarla ilgili bir devrim yaparlar.

***Editörün özel önerisi***

Macera

13. Sherlock Holmes (2009)

13. Sherlock Holmes (2009)

IMDB 7.6 / Fragman

Jude Law ve Robert Downey Jr, eşine az rastlanır bir uyumla, beyazperde'de Arthur Conan Doyle'un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes'ün yeni versiyonuna hayat veriyorlar. Bu dinamik yeni uyarlamada, Holmes ve cesur ortağı Watson, birbirinden tehlikeli maceralara gözlerini karartıp dalıyorlar. Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır. Robert Downey Jr. , efsanevi dedektif Sherlock Holmes'ü daha önce benzeri görülmemiş bir yorumla canlandırıyor. Jude Law ise doktor ve bir savaş gazisi olan, Holmes'ün kadim dostu, güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde karşımıza çıkıyor. Holmes'ü alt eden ilk ve tek kadın olan ve dedektifle halen çalkantılı bir ilişki sürdüren Irene Adler rolünü Rachel McAdams üstleniyor. Mark Strong gizemli yeni düşman Blackwood rolünü oynuyor. Kelly Reilly ise Watson'ın ilgilendiği Mary rolünde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Road / Yol (2009)

14. The Road / Yol (2009)

IMDB 7.3 / Fragman

Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan film, güçlü oyuncu kadrosuyla, en iyi satanlar listesindeki kitabın (The Road) gölgesinde kalmıyor... Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika’yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır.

Sizin de 'Yılbaşı gecesi mükemmel gider / Ben bunu izlemeyi planlıyorum' dediğiniz popüler veya popüler olmayan filmler varsa yorumlarda belirtebilirsiniz 😎

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
66
19
7
7
5
1