Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yıla Büyülü Bir Atmosfer, Sıcak Şarap ve Noel Ruhuyla Girmek İsteyenler İçin Christmas Marketler

Yeni Yıla Büyülü Bir Atmosfer, Sıcak Şarap ve Noel Ruhuyla Girmek İsteyenler İçin Christmas Marketler

27.12.2021 - 11:53

Doya doya eğlenmenin yanı sıra yılbaşı ruhunu da en iyi hissedebileceğiniz yerler olan Christmas marketleri ne kadar tanıyorsunuz? Dünyanın pek çok yerinde her yıl kurulan Christmas marketler; bir masalın içindeymiş gibi hissettiren atmosferi, süslemeleri, lezzetleri ve hediyelik eşyalarıyla herkese hitap ediyor. Noel vakitlerini başka bir ülkede geçirmeyi planlıyorsanız seyahat planınıza bir Christmas market ziyareti ekleyerek bir taşla iki kuş vurmaya ne dersiniz? Sıcak şaraplar, birbirinden lezzetli yöresel yiyecekler, rengârenk şekerlemeler ve göz alıcı süslemelerin arasında çok keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Peki, yılbaşı ruhunu dibine kadar hissedebileceğiniz en güzel Christmas marketler hangileri? İşte, bir sonrakini iple çekeceğiniz Noel pazarları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dresden Christmas marketi

1. Dresden Christmas marketi

Her sene sosyal medyada denk geldiğimiz, büyük bir alana kurulmuş olan, bu ışıl ışıl Christmas market fotoğrafı; Dresden şehrine ait. Son zamanlarda Almanya'nın en iyi Christmas marketi listelerinde yer alan Dresden, muhteşem Noel süslemeleri ve lezzetleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Dresden Old Town bölgesinde kurulan pazar, her sene binlerce kişiyi ağırlıyor. Yılbaşı ruhunu en iyi hissedebileceğiniz, en iyi yılbaşı lezzetlerini tadabileceğiniz ve en güzel sıcak şarapları bulabileceğiniz Dresden Christmas marketi mutlaka listenize eklemenizi öneriyoruz.

2. Tallinn Christmas marketi

2. Tallinn Christmas marketi

Estonya'nın başkenti olan Tallinn; sevimli, eski bir şehir görünümü ve Baltık mimarisi esintili binalarıyla her sene Estonya'nın ve Avrupa'nın en önemli yılbaşı pazarına ev sahipliği yapıyor. Tallinn Noel pazarının dünyanın en eski Noel pazarlarından biri olduğunu biliyor muydunuz? Hatta Avrupa'daki ilk Noel ağacı Tallinn'de 1441 yılında dikilmiş ve süslenmeye başlamış. 2019 yılında da Avrupa'nın en iyi Noel pazarı seçilerek bunu tescillemiş. Hem Baltık kültürünü tanımak hem de Avrupa'nın en iyi Noel pazarlarından birini ziyaret etmek için Tallinn seyahati harika bir plan olacak.

3. Nürnberg Christmas marketi

3. Nürnberg Christmas marketi

Noel pazarı geleneğinin doğduğu yer olan Almanya'da, birçok farklı şehirde, farklı Noel pazarları kuruluyor ve en güzellerinden biri de Nürnberg Christmas marketi. Nürnberg'de kurulan yılbaşı pazarı; süslemeleri, lezzetleri ve konumlandığı mekan ile yılbaşı ruhunu en iyi hissedebileceğiniz Noel pazarlarından biri. Nürnberg Noel pazarı, Almanya'daki birçok Noel pazarına göre hem alan olarak daha geniş hem yiyecek ve içecek çeşitliliği çok daha fazla.

4. Kopenhag Christmas marketi

4. Kopenhag Christmas marketi

Danimarka'nın ve Avrupa'nın en güzel Noel pazarlarından biri de Kopenhag'da yer alıyor. Kopenhag'da birden fazla Noel pazarı bulunuyor. En görkemlisi ve en çok ziyaret edileni ise dünyanın en büyük oyun parklarından biri olan Tivoli Bahçeleri'nde kuruluyor. Adrenalini doruğa çıkaran oyuncakları, masalsı süslemeleri, İskandinav lezzetleri ve sıcak şarap çeşitleriyle Kopenhag Noel pazarı da mutlaka görülmesi gerekenlerden biri.

5. Prag Christmas marketi

5. Prag Christmas marketi

Prag her mevsim ziyaret edilebilir bir şehir olsa da yılbaşı zamanı bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Bir Orta Çağ şehri olan Prag'ta geniş bir meydana kurulan Noel pazarı da hem ışıl ışıl süslemeleri hem mutlu insan kalabalığıyla sizi unutulmaz bir deneyime davet ediyor. Prag sokaklarından Old Town'a yürürken size sıcacık şarap ve lezzetli kurabiye kokuları eşlik ediyor. Pazar alanına girdiğinizde ise sizi eğlenceli Noel şarkıları ve diğer Christmas marketlere nazaran daha uygun fiyatlı pek çok hediyelik eşya karşılıyor. Kasım ayının son haftasından yeni yılın ilk gününe kadar ziyarete açık olan Prag Christmas marketinde gönlünüzce gezip alışveriş yapabilir, büyülü bir mimari geleneğe karşı sıcak şarabınızı yudumlarken geçmişe bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zagreb Christmas marketi

6. Zagreb Christmas marketi

Hırvatistan'ın başkenti olan Zagreb'de kurulan Noel pazarı, son yıllarda Avrupa'nın en iyi Christmas marketlerinden biri olmayı başarıyor. Zagrep Christmas marketi, her yıl sayısız yerli ve yabancı turisti ağırlayarak ülkenin ve şehrin kış turizmine hayat veriyor. Yılın son ayında yolunuz Zagrep'e düşerse kilise korolarının ve yerel müzisyenlerin seslendirdiği Noel şarkılarıyla size unutulmaz anlar yaşatabilecek olan bu pazarı da ziyaret etmeden şehirden ayrılmayın.

7. Londra Christmas marketleri

7. Londra Christmas marketleri

Avrupa'nın en iyi Noel pazarları arasında tabii ki Londra da yer alıyor. Londra'da birden fazla Noel pazarı var; en ünlüleri ve mutlaka görülmesi gerekenleri ise Hyde Park Winter Wonderland ve Covent Garden'da kuruluyor. Yerel lezzetlerin ve dekorasyon ürünü, süs eşyası gibi pek çok hediyelik eşyanın bir arada ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu bu pazarlar, çeşitli konserlerle eğlencenin dozunu arttırıyor. Londra'da yılbaşı zamanı sadece Christmas marketler değil, aynı zamanda tüm şehir de ışıklarla ve süslemelerle Noel için hazırlanıyor. Herkesin hayatında en az bir kere bu büyülü atmosfere şahit olması gerektiğini düşünüyoruz.

8. Stockholm Christmas marketi

8. Stockholm Christmas marketi

Stockholm'de Noel pazarları, tarihi şehir merkezi olan Gamla Stan bölgesinde kuruluyor. Rengârenk eski binaları ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla ziyaretçilerine nostaljik bir romantizm yaşatan Gamla Stan, Stockholm'de bir ada aslında. Orta Çağ'a açılan sihirli bir kapı olarak tanımlayabileceğimiz Gamla Stan'deki Stockholm Christmas martketi, Aralık ayının son haftasına kadar açık kalıyor. Bu marketlerde İsveç'in ünlü biberli kurabiyelerini ve safranlı çöreklerini tadabilir, 'glögg' adındaki baharatlı sıcak şarabı da bulabilirsiniz.

9. Strazburg Christmas marketi

9. Strazburg Christmas marketi

Fransa Alsace'ta bulunan ve Colmar komünüyle de ünlü olan Strazburg, yılbaşı pazarları ile de dikkat çekiyor. 'Şarap Yolu' olarak da anılan Alsace bölgesinde kurulan Strazburg yılbaşı marketinde ülkenin en iyi sıcak şaraplarını deneyimleme fırsatını da yakalayabilirsiniz. Colmar ve Strazburg'un masalsı güzelliklerinin yanı sıra ışıltılı ve görkemli yılbaşı süslemeleriyle Noel ruhunu iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın