Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yıla Sevgilisiyle Girip Romantizm Dolu Bir Sene Geçirmek İsteyenlere Birbirinden Büyülü Rota Önerileri

Yeni Yıla Sevgilisiyle Girip Romantizm Dolu Bir Sene Geçirmek İsteyenlere Birbirinden Büyülü Rota Önerileri

26.12.2021 - 07:30

Koca bir yıl, kâh ağladık kâh güldük ve nihayet sonuna geldik. Bütün bir yılın yorgunluğunu tek gecede atmak mümkün değil ama birkaç saatliğine yarınlar yokmuşçasına eğlenip mutlu olabiliriz. Yılın son gününü ve yeni yılın ilk gününü rutin hayatından uzak, romantik bir yerde geçirmek isteyenler; toplanın, size birkaç önerimiz olacak. Şimdiden mutlu yıllar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Venedik - İtalya

1. Venedik - İtalya

Avrupa'nın en romantik şehirleri arasında yer alan Venedik, Paris'e çok iyi bir rakip! Âşıklar şehri ve romantizmin başkenti olarak anılan bu şehirde yılbaşına girmek, yapabileceğiniz en iyi programlardan biri olabilir. Kanalları ve köprüleriyle fantastik bir atmosfere sahip olan Venedik, size ömrünüz boyunca unutamayacağınız birkaç gün yaşatabilir. Aynı zamanda gezebileceğiniz birçok tarihi yapıyı da içinde barındıran Venedik'te yılbaşına girecekseniz giderken parti maskenizi de götürmeyi unutmayın. Çünkü eğlence deyince maske, maske deyince Venedik geliyor akıllara.

2. Nevşehir - Türkiye

2. Nevşehir - Türkiye
blog.flypgs.com

Nevşehir, romantik bir tatil dendiğinde Venedik'le aynı listede olmayı kesinlikle hak ediyor. Kapadokya sayesinde en sıradan günlerde bile âşıkların uğrak noktası olmayı başaran Nevşehir, yılbaşında da onlarca ziyaretçi ağırlıyor. Bu yılki misafirleri de siz olabilirsiniz. Peri Bacaları'nın doğal güzelliğini yakından görebilir, sıcak hava balonuna binebilirsiniz. Kapadokya'ya daha önce gidenler içinse Göreme, eşsiz tarihî dokusuyla iyi bir alternatif olabilir. Sadece Nevşehir merkezde bile yılbaşına girmek romantizm oluşturmaya yetiyor.

3. Paris - Fransa

3. Paris - Fransa

Paris, romantizm denince akla ilk gelen şehirler arasında yer alıyor ve popülerliğini hiçbir zaman kaybetmiyor. Koskoca Paris yahu! Sadece yılbaşında değil; her mevsimde, her fırsatta unutulmaz bir deneyim için Paris'e gidebilir, şık restoranlarda Fransız mutfağının tadına varırken ömrünüz boyunca özlemle anacağınız hatıralar biriktirebilirsiniz. Eyfel Kulesi'nin etrafında gün batımını izleyebilir, yeni yıla muhteşem bir Paris manzarası eşliğinde ve en az sizin kadar heyecanlı bir kalabalıkla girebilirsiniz. Gitmişken birkaç müze gezmeden dönmeyin deriz.

4. Belgrad - Sırbistan

4. Belgrad - Sırbistan

Belgrad'ın İstiklal Caddesi'ni andıran Knez Mihalijova Caddesi, her yıl Noel'e uygun bir şekilde rengârenk dekore ediliyor. Size ve partnerinize ise muhteşem bir yeni yıl atmosferinin tadını doyasıya çıkarmak kalıyor. Eğlencenin eksik olmadığı yılbaşı gecesine geçmeden önce dilerseniz Belgrad sahilinde el ele yürüyerek sakin ve romantik anlar yaşayabilirsiniz. Ardından yılbaşına özel hazırlanan kutlama alanlarında beraber eğlencenin dibine vurabilirsiniz.

5. Viyana - Avusturya

5. Viyana - Avusturya

İnsan sevdiğiyle yan yana olunca her yer romantik ama mekanların ve şehirlerin aurası da bambaşka hissettirebiliyor. Yeni bir yıla girerken partnerinizle duygu dolu, özel anlar yaşamak istiyorsanız Viyana'nın büyülü atmosferinde küçük bir tatil planlayabilirsiniz. Kuruluşu 177 yıl öncesine dayanan Viyana Filarmoni Orkestrası'nın eşsiz müzikleriyle dans edebilir, şahane vakit geçirebilirsiniz. 'Müzik ruhun gıdası, peki ne yiyeceğiz?' diyorsanız Viyana'daki Noel pazarlarında sıcak şarabınızı yudumlarken lezzetli yemekler tadabilir ve keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz. Viyana, hem ruhunuzu hem karnınızı doyuruyor. Yanınızda bir de sevgiliniz var. Daha ne olsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Prag - Çekya

6. Prag - Çekya

Hem yeni yıla sevgilinizle beraber girmek hem keyifli bir kültür yolculuğunun keyfini çıkarmak istiyorsanız Prag'ı tercih edebilirsiniz. Şehrin yeni yıl konseptiyle cıvıl cıvıl, ışıl ışıl süslenen meydanları ve caddelerinin yarattığı büyülü atmosferde romantizm dolu anlar yaşayabilirsiniz. Prag'ın sokaklarında gezerken Christmas marketlerinde yeni bir kültürle tanışabilirsiniz. Türlü türlü yiyecek ve içeceklerin yanı sıra sevdiklerinize küçük yılbaşı hediyeleri, sevgilinizle birbirinize minik armağanlar da satın alabileceğiniz bu marketlerde tatlı bir keşif oldukça hoşunuza gidecek.

7. Brugge - Belçika

7. Brugge - Belçika

Brugge için dünyanın ikinci Venedik'i desek abartmış olmayız. Bu şehrin de Venedik'i aratmayan kanalları ve eşsiz bir manzarası var. Siz de suların sonsuz maviliği ve dinginliği ile yeni yıla huzur içinde girebilirsiniz. Belçika deyince akla ilk gelen şeylerden bir tanesi tabii ki mis gibi çikolatalar! Hazır gitmişken çikolatayı ana vatanında denemeyi unutmayın. Hem mutlu hem romantik anlar geçirmek istiyorsanız Brugge'de bulunan çikolata dükkanlarına uğrayabilir, hatta yeni yıla bu dükkanlardan birinde bile girebilirsiniz.

8. İstanbul - Türkiye

8. İstanbul - Türkiye

Tarihî ve kültürel dokusuyla yılın her döneminde çiftlerin uğrak yeri olan İstanbul, yılbaşında da eşsiz bir güzelliğe bürünüyor. Birbirinden güzel mekanları ve tarihi yapıları bulunan bu yedi tepeli şehirde yılbaşına girmek size unutulmaz anlar yaşatır. İstanbul'da romantik bir gün geçirmek istiyorsanız âşıkların el ele dolaştığı Pierre Loti tepesinden başlayabilirsiniz. Haliç'i yukarıdan gören bu tepede güzel bir kahvaltı ve eşsiz manzarasına karşı sıcacık iki bardak çay, size kendinizi çok daha iyi hissettirecektir. Rotanıza Ortaköy, Beyoğlu ya da Kadıköy ile devam edebilir; yeni yılı da bu semtlerin meydanlarındaki yüzlerce insanla birlikte karşılayabilirsiniz. Daha sakin, baş başa bir plan içinse Boğaz'daki mekânları tercih edebilirsiniz. İki kıtayı birbirine bağlayan suların usul usul sesi ve ışıltısıyla huzur dolu bir yemek yedikten sonra Boğaz'daki kutlamaları ve hava fişek gösterilerini izleyebilirsiniz. Dilerseniz Asya ya da Avrupa yakalarından birinde, Boğaz'a bakan bir bank bulup çok daha büyülü anlar da yaşayabilirsiniz. Sonuçta İstanbul'un her hâli romantik...

9. Batum - Gürcistan

9. Batum - Gürcistan

Ali ve Nino'nun hikayesini bilenler bilir. Hazin bir aşk hikayesine ev sahipliği yapan Batum'da Ali ve Nino'nun yanı başında yeni yıla girmek, size düşlediğinizden daha derin anlar yaşatabilir. Yılın son gününde adeta bir renk cümbüşü olan Batum Botanik Bahçesi'nde vakit geçirebilirsiniz. Avrupa'nın birçok şehrinde olduğu gibi Batum'da da yılbaşı için Noel pazarları kuruluyor. Burada yöresel ve oldukça lezzetli yemekler yiyerek doyasıya eğlenmek için biraz enerji toplayabilirsiniz. Ardından Batum sokaklarındaki renkli kutlamaların, sabaha kadar süren eğlencelerin ne kadarına dahil olmak istediğinize siz karar verin!

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzel ülkeler.