Görüş Bildir
Haberler
Yaz Günlerinin Nasıl Geçtiğini Anlat Senin İçin 5 Mini Dizi Önerelim!

etiket Yaz Günlerinin Nasıl Geçtiğini Anlat Senin İçin 5 Mini Dizi Önerelim!

Penny
28.07.2019 - 18:00

Yazın en keyifli etkinliklerinden biri mini diziler. Senin için 5 tane seçtik. Testi çöz ve izlemeye başla!

NOT: Dizi yorumları beyazperde.com' ve sinemalar.com'dan alınmıştır

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini öğrenebilir miyiz?

2. Peki yaşın?

3. Yazın neredeyse son ayına geldik. Peki sen tatil yaptın mı?

4. Yaz tatili denince aklımıza ilk olarak deniz kum güneş geliyor ama sen nasıl bir tatilden hoşlanırsın?

5. Yaz denince aklına ilk olarak ne geliyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaz demek biraz da uykusuz geceler demek. Peki sen bu uykusuz yaz gecelerinde ne yapıyorsun?

7. Son olarak yazın ne kadar iyi geçti, bir puan vermeni istesek?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Love, Death & Robots

Love, Death & Robots

Animasyon türündeki Love, Death & Robots, 18 kısa öyküden oluşuyor. Her bölümde farklı bir konunun ele alındığı dizi, bilim kurgudan komediye, fantezide korkuya kadar birbirinden farklı türleri kapsıyor. 185 dakikalık yapım Sentient Dairy Products, Werewolf Soldiers, Robots Gone Wild, Garbage Monsters, Cyborg Bounty Hunters, Alien Spiders ve Blood-Thirsty Demons From Hell gibi hikayeleri izleyici karşısına çıkaracak.

Angels in America

Angels in America
22dakika.org

1985 yılı New York'unda Amerika'nın muhafazakar ve güçlü olmak konusunda büyük adımların attığı dönemde hastalık, zıtlıklar, hayaller, politika, ihanet, din, mezhep, pişmanlık, bastırılmışlık, ırk ve seks ayrımcılığı, muhafazakarlık, özgürlük, hoşgörüsüzlük, yaşama bağlılık, güç gibi kavramlar üzerine bir hikaye konu ediliyor.

Utopia

Utopia

Utopia, konusu itibariyle konusu hakkında en az şey bilinmesi gereken yapımlardan biri. Bu yüzden çok yüzeysel olarak değinmeye çalışacağız. Paranoyak bir şizofren Mark Dane tarafından oluşturulan “Ütopya Deneyimleri” elden ele dolaşan ve içeriği bakımından takipçilerini fikir ayrılığına itmiş bir eserdir. Ütopya’nın ilk bölümünü elinde bulunduran Becky, internetten tanıştığı arkadaşları Wilson ve Ian ile kendilerini gizemli ve ucu sağlık bakanlığına kadar dokunan büyük bir komployu çözerken bulurlar. Tabii arkalarında onları takip eden Network topluluğuna bağlı tehlikeli kişiler varken ilerlemeleri ve sis perdesinin aralanması hiç de kolay olmayacaktır.

A Young Doctor's Notebook

A Young Doctor's Notebook

Rus yazar Mikhail Bulgakov’un büyük birer hayranı olan Mad Men’in yıldızı Jon Hamm ve Harry Potter serisi ile üne kavuşan Daniel Radcliffe Bulgakov’un 1900’lerin başında Rus Devrimi sırasında küçük bir köy hastanesinde yaşadıklarından esinlenerek yazdığı kısa hikaye kitabından uyarlanan A Young Doctor’s Notebook’ta bir araya geliyor. 23’er dakikalık toplam dört bölümden oluşan A Young Doctor’s Notebook hem kara komedinin sınırlarında gezinen hem de kan ve dramla yoğrulmuş bir hikaye anlatıp, Mikhail Bulgakov’un kalemi İngiliz mizahının süzgecinden geçerse ne olur?” sorusunun cevabını veriyor

The Beauty Inside

The Beauty Inside

Han Se-Kye (Seo Hyun-Jin) Kore’nin başarılı kadın oyuncularından biri olup kusursuz bir hayat yaşadığı sanılmaktadır. Ne yazık ki Han Se-Kye sebebini bilmediği bir şekilde ayda bir kere farklı bir bedende uyanmakta bu da onun hayatını zorlaştırmaktadır. Yaşadığı bu zor durumdan dolayı kaçarak yaşayan Han Se-Kye pek çok şirket tarafından sorumsuz bulunmakta, sözleşmeleri askıya alınmaktadır. Yine böyle bir olayda havayolları müdürü olan Seo Do-Jae (Lee Min-Ki) ile karşılaşır. Karizmatik müdürümüzün ise yüzleri tanıyamama gibi bir hastalığı vardır.

The Alienist

The Alienist

Caleb Carr'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanacak olan ve Türkçe'ye Ruh Avcısı ismiyle çevirilen The Alienist, 1896 yılında New York'ta geçiyor. Times muhabiri John Schuyler Moore, okul arkadaşı psikolog 'ruh avcısı' Dr. Laszlo Kreizier ve henüz yeni atanmış olan polis müdürü Theodore Roosevelt'in bir cinayet soruşturması için birlikte çalışmalarının hikayesini anlatıyor.

Doctor Foster

Doctor Foster

Gemma Foster, Parminster Tıp Merkezi’nde bir doktordur. Tom adında 12-13 yaşlarında bir oğlu ve eşi Simon ile mutlu bir evliliği var. Gemma’nın işe yetişmek üzere aceleyle evden çıktığı bir gün eşinin atkısını takması ile hikayemiz başlar. İş yerine varınca, montunu ve atkıyı askı asarken atkının üzerinde orta uzunlukta sarı bir saç teli gözüne ilişir. Eşinin kendisini aldatıyor olabileceğinden kuşkulanır. Kafasını bu saç telinden uzaklaştırmaya çalışsa da başaramaz ve gördüğü her sarı saçlı kadından şüphe duymaya başlar. Peki kocası Gemma’yı gerçekten aldatıyor mu? Yoksa durum sadece hüsnü kuruntudan mı ibaret?

Tabula Rasa

Tabula Rasa

Annemie D'Haeze, geçirdiği trafik kazasını sonucu hafızasını kaybeder ve bir kliniğe yatırılır. Fakat onun başındaki tek sorun bu değildir. Annemie, kaldığı hastanede Dedektif Wolker tarafından ziyaret edilir. Bu ziyaretin nedeni geçirdiği kaza değil, kısa bir süre önce kaybolan Thomas’ın yanında görülen son kişinin Annemie olmasındandır. Gizemli kayboluşun kilit ismi haline gelen Annemie kendisini aklamak için kayıp anılarını yeniden inşa etmek zorundadır.

The Night Of

The Night Of

Daha önce BBC için Criminal Justice’i hazırlayan Richard Price’ın kaleminden çıkacak olan Crime; başrollerinde John Turturro ve Riz Ahmed’i buluşturacak. Ahmed, New York’ta genç bir kızı öldürmekle suçlanan adamı canlandırırken; Turturro onun avukatı olarak ekranlarda olacak.

The Town

The Town

Mark Nicholas, ailesinin yaşadıklarını duyunca doğduğu kasabaya döner ve kısa bir araştırmadan sonra ailesinin intihar ettiğinden şüphelenmeye başlar. Gerçeğin üstünü kapatmaya çalışır. Agatha Cristie romanlarından hoşlananların büyük keyifle izleyeceği bir dizidir.

Top of the Lake

Top of the Lake

Tui Mitcham 12 yaşında bir kızdır. Dondurucu derecede soğuk bir göle girer. Onu gören bir tanıdığı derhal müdahale ederek onu gölden çıkarır. Gölde bir çözülemeyen bir gizem olduğu aşikardır. Daha sonra bir ilginçlik olduğu fark edilen kız, karakola götürülür. Tui Mitcham, 5 aylık hamiledir. Çocuğun babasının kim olduğunu söylemeye ise hiç niyetli değildir. Polisler tecavüze uğradığını tahmin etmektedirler. Annesine ziyarete giden Dedektif Robin Griffin ise annesini “Anne, söz konusu olan kişi ufak bir kız” diye ikna ederek bu dava ile ilgilenmeye başlar. Ancak Robin Griffin, Tui Mitcham’la ilk konuşmasından sonra bunun sıradan bir olay olmadığını anlayacaktır…

The Escape Artist

The Escape Artist

Will Burton karizmatik, zeki ve yetenekli bir avukattır. Uzmanlık alanı cinayetler olan Burton, hiçbir davayı kaybetmez ve müşterilerinden çok yüksek rakamlar talep eder. Fakat korkunç bir suçtan yargılanan bir müvekkilinin serbest kalmasını sağlaması beklenmedik ve korkunç olayların peşi sıra gelmesine sebep olur.

The Slap

The Slap

NBC'nin 8 Bölüm olarak yayınlamaya başladığı 'Tha Slap' (Tokat) 2011 Avustralya yapımı olan “The Slap”e uyarlanmış hali. Karmaşık bir aile draması olarak ifade edilen The Slap’in hikayesi dizinin ana karakteri Hector’un 40. yaş günü kutlamasıyla başlıyor. Tüm arkadaş çevresi ve aile üyelerini bir araya getiren bu doğumgünü partisinde Hector’un asabi kuzeni başka bir çiftin çocuğuna tokat atar. Herkesi şaşırtan bu tokat ailenin dağılmasına ve gizli kalmış sırların da ortaya çıkmasına neden olacaktır.

And Then There Were None

And Then There Were None

1939 yılı İngiltere'sinde on yabancı gözlerden uzak İndian Adası'na ev sahipleri Bay ve Bayan U.N. Owen tarafından davet edilirler.Anakaradan çok uzak olmak ve zengin ev sahiplerinin evde olmayışının yanında her biri çok ciddi suçlarla itham edilirler.Bir Agatha Christie romanı olan '10 Küçük Zenci' romanının BBC tarafından televizyon uyarlaması.

Dekalog

Dekalog

Polonya sinemasının en ünlü yönetmenlerinden olan Kieslowski'nin az bilinen önemli yapıtlarından olan Dekalog, Musevi inancındaki ilk 10 Emir'e tekabül eden, 10 orta metrajlı filmin bir araya gelmesiyle oluşmuş muazzam bir çalışmadır. Tanrı katından gelen ve amacı toplumun temel düzen pratiklerini kurmak olan 10 Emri Kieslowski, 55 dakikalık 10 ayrı filmde, farklı insan öyküleriyle ele alır. Dini anlatımın her hangi bir şekilde su yüzüne çıkmadan arka planda, alt metin olarak kaldığı filmler, 20yy.'daki bireyin ve bireyselleşmenin, kişisel ahlâk çıtasında geldiği noktayı irdeler.

The White Queen

The White Queen

2009'da yayınlanan, Philippa Gregory imzalı kitaptan uyarlama olan dizi, İngilteretarihinde War of the Roses olarak bilinen 30 senelik 1455-1485 arası dönemde yaşamış Kral Edward IV'ün halkın içinden sıradan bir kadın ve gelecekteki karısı olan Elizabeth Woodville'le tanışmasından itibaren hayatını konu ediniyor.

The Honourable Woman

The Honourable Woman

Nessa ve Ephra çocukken babalarının ölümüne tanıklık eden iki kardeştir. Kardeşler yıllar sonra siyonist bir silah tedarikçisi olan babalarının şirketini devralır fakat şirketin amacını değiştirirler. Silahlanma yerine iletişim ağı oluşturarak ülkeler arası bilgi akışı sağlamaya başlarlar. Yaptıkları iş yüzünden politik bakımdan oldukça karmaşık bir dünyanın içine düşerler.

Manhunt: The Unabomber

Manhunt: The Unabomber

1978 yılında bombalı eylemlerine başlayan Ted Kaczynski ( Paul Bettany ), Bombalı eylemlerini paket halinde yollamasından dolayı Unabomber lakabıyla anılmaktadır. Son eylemini 1995 yılında gerçekleştirecek olan Unabomber, Amerika’nın en büyük gazetelerini arayarak hazırladığı manifestoyu yayımlamalarını isteyecek ancak isteği yerine getirilmezse bombalı eylemlerine devam edeceğini bildirecektir. Jim Fitzgerald ( Sam Worthinghon ) FBI ajanı olarak unabomber lakaplı Ted Kaczynski’yi yakalamak için ortaya koyduğu performansta dizinin konusu içinde yer almaktadır.

Parade's End

Parade's End

HBO ve BBC ortak yapımı olan dizi 1. Dünya Savaşı döneminde bir İngiliz aristokrat, onun yalancı, kıskanç ve sosyetik karısı ile, kadın hakları savunucusu olan genç bir kadın arasındaki aşk üçgenini ekrana getirecek. Ford Madox Ford’un 1924-28 arasında yazdığı dört romandan oluşan seriden uyarlanacak olan dizi, savaşın gölgesindeki aşkı anlatıyor..

The Hollow Crown

The Hollow Crown

Bu dizi üç İngiliz kralı Richard II, Henry IV, Henry V'in tarihi nasıl değiştirdiğinin hikayesidir. Özellikle Shakespeare severler ve eserleri hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyenler için önerilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
135
67
37
30
26
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

The White Queen, The Honourable Woman, Manhunt: The Unabomber, Parade's End, The Hollow Crown.

ufukdiyoki

Bilim kurgu-animasyon sevenler Love, death & robots denesin derim. Her bölüm bağımsız.

spiritorbs

Dekalog . Ohaaaaa çok iyi . Adam yapmış yaw . yapmış . Mutlaka İzlenmesi ve üzerinde çalışılması gereken yapım .