Görüş Bildir
Haberler
Van Gölü'ne Hafriyat Döken Belediyeden Açıklama: 'Dip Çamurunu Temizliyoruz'

Van Gölü'ne Hafriyat Döken Belediyeden Açıklama: 'Dip Çamurunu Temizliyoruz'

Kayyum idaresindeki Van Büyükşehir Belediyesi'nin Van Gölü'ne hafriyat döktüğünü gösteren görüntüler vatandaşların tepkisini çekti. Belediye ise amaçlarının göldeki dip çamurunu temizlemek olduğunu, iş makinesinin hareket edebilmesi için gölün iç kısımlarına doğru 100-150 metre dolgu yapıldığını öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı medya organlarında yer alan bilgilere göre bu görüntülerin ardından büyükşehir belediyesi iş araçlarını bölgeden çekti. 👇

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Van Çev-Der Başkanı Ali Kalçık, hafriyat dökülen yerin açılışı yapılan arıtma tesisleri ile 15 Temmuz Parkı arasındaki bölge olduğunu söyledi. 

Kayyumların hafriyat yönetmeliğini ihlal ettiğini dile getiren Kalçık, Belediyeler belirlenmiş alanlar dışında bir yere hafriyat dökemez, bu bir vahşettir. Kanunu ihlal ediyorlar. Kayyumun yapacağı iş bu kadar olur” diye konuştu. 

Yapılanın bir mantığı ya da ahlakı gerekçesinin olamayacağını kaydeden Kalçık Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘kıyı kanunu hak getire’ demişti şimdi göl katlediliyor, Van Gölü balçığa çevriliyor. Bu düşmanlıktır. 1 Haziran’da Emine Erdoğan biyolojik arıtmanın açılışını yaptı.  Orada bir çalışma yok, sadece hafriyat dökülüyor. Olayın duyulmasının ardından temizlemeye çalıştılar. Ben olay bölgesine gittim, incelemelerde bulundum. Konuyu yargıya taşımayı düşünüyoruz. Baro ile görüşüyoruz. Yetkilileri de doğamıza, insanımıza saygılı olmaya davet ediyoruz” dedi.

25 Haziran'da bölgeden paylaşılan görüntüler 👇

Belediye: Haberler gerçeği yansıtmıyor

Van Büyükşehir Belediyesi'nin ortaya çıkan görüntülerle ilgili açıklaması şöyle:

'Van Gölü sahilinde yapılan çalışma şudur;

Van Gölü’ndeki dip çamur temizliği için göl kıyısından gölün iç kısımlarına doğru 100-150 metre giriş yaparak ekskavatör ile Van Gölü'nün dip çamuru temizlenmektedir. Temizleme çalışmalarında iş makinesinin hareket edebileceği bir dolgu çalışması yapılmıştır. Bu sayede özel üretim olan ve yaklaşık 17 metrelik bir boma sahip olan ekskavatör ile sağlı sollu dip çamurunu alarak depo sahalarımıza aktarılmaları sağlanmaktadır. Daha önceki yıllarda bu yöntemle sahil boyu dip çamur temizliği yapılmış olup olumlu neticeler alınmıştır. Söz konusu dolgudan sahil boyu çok sayıda yapılarak, göle dik bir şekilde girerek dip çamurunu temizlemeyi sürdüreceğiz. Dolgu çalışmaları, çamur temizleme işlemi tamamlandıktan sonra kaldırılacak olup kıyılarımız daha temiz ve korunaklı hale getirilecektir. Hemşehrilerimiz dip çamur temizliği çalışmaları tamamlandıktan sonra olumlu neticelerini net bir şekilde göreceklerdir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
22
6
5
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Şimdi görevden alınan hdp li başkan mı terörist yoksa bu katliamı yapan şaklaban mı terörist ?