Görüş Bildir
Haberler
Valilikten Kamu Kurumlarına: Erdoğan'ın Ziyareti Coşkulu Geçsin

Valilikten Kamu Kurumlarına: Erdoğan'ın Ziyareti Coşkulu Geçsin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı açılış törenleri için cumartesi günü (yarın) gerçekleştireceği İzmir ziyareti öncesi, kentteki devlet kurumlarına bir yazı gönderen İzmir Valiliği, açılış töreninin 'coşkulu bir biçimde geçmesi' için yüksek katılım istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yarın İzmir'de olacak ve Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşecek açılış törenine katılacak. Evrensel gazetesinden Metehan Ud’un haberine göre, bu ziyaret öncesi harekete geçen İzmir Valiliği, aralarında üniversitelerin, il milli eğitim, il sağlık ve il gençlik ve spor müdürlüğünün de bulunduğu 16 farklı kuruma faks yoluyla bir yazı göndererek Cumhurbaşkanı'nın ziyareti için hazırlık yapılmasını istedi.

Valilik coşkulu geçmesini istiyor

İzmir Valisi Mustafa Toprak imzasıyla gönderilen yazıda, “toplu açılış töreninin coşkulu bir şekilde yapılabilmesi için en yüksek seviyede katılımın sağlanması” ve “açılış yapılacak tesislerin Türk Bayrağı ve Atatürk Posterleri ile donatılması” istendi.

Muhalefet partileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı açılış törenlerinin AK Parti mitingine dönüştüğü gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak “Cumhurbaşkanı'nın seçim yasaklarını ihlal ettiğini” ileri sürmüştü.

Eğitim- İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bülent Turan, Milli Eğitim Müdürlüklerine de gönderilen yazıya ilişkin okulların siyasete sokulduğunu belirterek uygulamaya tepki gösterdi. DHA'ya konuşan Turan ayrıca:

“Okullarımızın siyasete sokulması ve siyasetin içine, ucundan, köşesinden çekilmesi bilimin, aydınlığın ve özgür düşüncenin üretildiği yerler olan eğitim kurumlarının bu niteliklerini zedelediği bilinmelidir. Eğitim kurumları hiçbir siyasetçinin yandaşı konumuna getirilmemesi gereken kurumlardan biridir. Okullar bilimin, aydınlığın, laikliğin ve özgür düşünmenin öğretildiği yerler olarak kalmalıdır. Bir parti siyasetinin propagandasına dönüşen toplantı ve açılış organizasyonlarına okulların alet edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Okullar kamunundur. Okullar kimsenin arka bahçesi olmamalıdır. Yetkilileri daha fazla sorumluluğa davet diyoruz.” dedi.

'Siyaset yapılıyor'

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi arenaya girdiğini belirterek, “Siyaset mi yapılıyor, Cumhurbaşkanlığı makamına nezaket mi? Şaşırdık kaldık. Siyaset yapılıyorsa okul müdürlerinin orada ne işi var? Cumhurbaşkanlığı makamına saygı ise kendisi ciddi olarak siyasi arenaya girmiş durumda. Bunu etik bulmuyoruz. Valiler, kaymakamlar, okul müdürlerinin bu tür siyasi toplantılarda yer almamasını tercih ederiz. Biz yaptırmayacağız. Herkes makamını bilmek zorunda. Cumhurbaşkanlığı bizim gözümüzde Atatürk’ün koltuğudur” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0