Görüş Bildir
Haberler
Uzaydan Gelen Mekanik Saat: Space Pirate

Uzaydan Gelen Mekanik Saat: Space Pirate

ATKN
08.11.2014 - 19:29

Akıllı saatler günümüzde popüler olsa da mekanik saatlerin mükemmel işleyişine ve estetik görünüşüne erişmiş değiller. Space Pirate, futuristik teması ve üst düzey işçiliği ile adeta uzaydan gelmiş gibi görünüyor.

1970′lerin çizgi roman kahramanı olan Captain Future’un uzay aracından ilham alınarak yapılan MB&F tarafından geliştirilen HM6, toplam 475 parçadan oluşuyor. Ortasında 60 saniyelik dönen parça, radyasyondan ve dış etkenlerde korunuyor ve bu sayede dönüş hızını hep aynı şekilde tutmayı başarıyor.

3 yıllık büyük bir çalışmanın ardından yapımı tamamlanan saatin oldukça karmaşık bir iç yapısı bulunuyor. İçinin bu karmaşık yapısını ise dışındaki titanyum kasa koruyor. Saatin alt kısmında saat ve dakikayı gösteren iki ayrı bölüm ve bu bölümlerin üzerinde yine koruyucu bir cam bulunuyor.

Saatin üst kısmında ise yanlara doğru hareket eden iki adet otomatik rüzgar türbini mevcut. Bu otomatik rüzgar türbinlerinin aşırı hızlanmasını engellemek amacıyla hızın sürekli olarak kontrol altında tutulduğu da verilen bilgiler arasında. Ortadaki dönen parça ve rüzgar türbini aynı yerden güç alıyor ve birbirine bağlı olarak çalışıyor.

Şu zamana kadar yalnızca 50 adet üretilen saatin fiyatı ise 230 bin dolar. Saatin çalışma mekanizmasının gösterildiği tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

LOG

Kaynak: http://www.log.com.tr/uzaydan-gelen-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0